Veiligheidskwesties

Vorige week maakte voetbalanalist Johan Derksen bekend bedreigd te worden en dat hij geen beveiliging kan krijgen “omdat het OM simpelweg te weinig mensen heeft”. Een journalist van het programma Hart van Nederland (HvN) vroeg gisteren aan de demissionair premier hoe hij dergelijke veiligheidskwesties beoordeelde, maar hij ging daar niet op in. “Ik heb nu vakantie, maar als straks iedereen terug is bespreken we dat”.

Gebroken vaasje van Rutte… Afb: PXhere

Maar liefst 70% van het opiniepanel van HvN deelt de mening van Derksen dat Nederland inmiddels  ‘een kutland’ is, dus de vraag van de journalist was logisch. Onze premier echter, gaf de voorkeur aan vakantie en is dus kennelijk van mening dat de veiligheid, een kerntaak van de overheid, wel even kan wachten. Heeft onze premier langs diplomatieke kanalen aan de verschillende ons vijandige landen ook meegedeeld dat eventuele krijgshandelingen tegen ons land in verband met vakantie zinloos zijn?

Respondenten in het HvN-panel bleken zich vooral zorgen te maken om de veiligheid, criminaliteit en de onstuimige instroom van migranten. Slechts drie procent ziet klimaat als grootste probleem, waarmee het thema klimaat totaal niet meetelt. Maar zie: juist het thema wat de bevolking geen lor interesseert (terecht, want met het klimaat is niets mis) staat hoog op de agenda en de veiligheid klaarblijkelijk niet. Hoe ziet onze regering dat voor zich: het klimaat redden maar het land naar de mieter laten gaan?

Het grootste probleem is de bevolkingsomvang op een te kleine ruimte. Met het verstedelijken van ons land ten koste van natuuroppervlak, veroorzaakt dat logischerwijze een hogere temperatuur. Ook zwengelt een te druk bemenste en cultureel pluriforme omgeving agressie en criminaliteit aan. Dat is geen kennis van ‘oude, witte mannen’ maar wijsheid die allang is onderzocht en waarover kilometers aan onderzoeken en rapporten zijn geschreven.

Maar daar hebben we nu even niets aan, want ons land is op vakantie.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Roel
2 jaren geleden

Het wordt me steeds duidelijker waarom Johan (zegt dat hij) VVD stemt…

koddebeier
2 jaren geleden

Rutte is te laf om te reageren !!
Hij weet donders goed dat die 70% (waarschijnlijk veel meer) gelijk hebben !!!
Echter vluchten kan niet meer.

Neef Jansen
2 jaren geleden

Hoog op de agenda staan de omvolking en islamisering, de verarming door klimaat-waan, de deindustrialisering door milieu-waan, de atomisering door eindeloze covid-waan, en de invoering van DDR-EU-2.0 bij wijze van vestiging van de communistische heilstaat annex een miljardairs-feodalisme wereldwijd. Althans, zo de heersende trend waarover een deugdelijke discussie niet mogelijk is, niet in de grote media, niet in de Tweede Kamer, niet op de universiteiten, en in toenemende mate ook niet op internet omdat daar steeds meer wordt weggecensureerd. Mogelijk betreft het een massapsychose van goedbedoelende deugmensen, maar opvallend is dus dat kritiek en uitnodiging tot redelijke discussie veel afwijzing en agressie van die deugers ontmoeten.