Heksenjacht?

Meerdere schietpartijen in Rotterdam en Amsterdam; politiekorpsen  tooien zich op Twitter met een van de inmiddels ontelbare varianten van de regenboogvlag en hebben inmiddels agent Jaap Bielsma benoemd tot ‘Thematisch wijkagent energietransitie gas’. De ‘heksenjacht’ op de verdachten van een straatmoord op Mallorca lijkt belangrijker dan de moord zelf.

Voorgaande is aanleiding om te veronderstellen dat er ‘iets’ mis is met de veiligheid in dit land en de mate waarin de autoriteiten nog in staat zijn die te garanderen. Een vakantievierende Nederlandse jongeman werd op Mallorca doodgeschopt door eveneens jonge landgenoten en een hoofdofficier van Justitie vindt het verkeerd dat Geenstijl de namen publiceerde van de mogelijke daders. Een adequate opsporing en vervolging  van verdachten of daders vormt dus kennelijk ook een probleem. Wanneer de staande magistratuur zich grotere zorgen lijkt te maken over de veiligheid van de mogelijke verdachten dan over het lot van verleden en toekomstige slachtoffers, dan is er iets grondig mis. Hoe grondig het mis is in de hogere regionen van het Openbaar Ministerie (OM), bleek al eerder maar kennelijk hebben de achtereenvolgende Ministers het niet nodig gevonden om het personeelsbeleid eens tegen het licht te houden.

Dertien jongeren gingen in de vroege uren van 14 juli verschillende voorbijgangers te lijf bij het strand en vielen ook een groepje van vijf landgenoten aan. De vijf raakten gewond en een in elkaar gezakt slachtoffer werd ook tegen het hoofd geschopt. Deze 27-jarige Carlo Heuvelmans overleed daarna in een ziekenhuis als gevolg van het opgelopen hersenletsel. Rechercheurs van de Spaanse politie hebben door middel van beveiligingscamera’s vast kunnen stellen dat Heuvelmans  door een of twee jongens uit de Hilversumse groep meermaals tegen het hoofd werd geschopt toen hij al bewusteloos op de grond lag. De Spaanse politie wilde de groep daarop aanhouden in hun vakantiewoning vlakbij Palma, maar twaalf van de dertien verachten bleken spoorslags terug naar Nederland te zijn gevlogen.

‘Middelen’

Een aantal verdachten of hun familie zouden over “veel middelen” beschikken. Ze zouden “een leger aan advocaten” hebben ingezet in zowel Nederland als op Mallorca om uitlevering aan Spanje te voorkomen, om te weten te komen wie waar precies van wordt beschuldigd en of er te onderhandelen valt over overgave aan de Spaanse justitie. Merkwaardig genoeg kwam niet lang daarna de mededeling van de Nederlandse justitie, dat de Spaanse autoriteiten zouden hebben ‘gevraagd’ de zaak verder in Nederland af te handelen. Alsof het slechts over een vernield winkelwagentje ging.

Het meest bizarre van de moord op Mallorca is wel dat de daders en hun meelopers nog steeds op vrije voeten zijn. Voor zover bekend zijn zij zelfs nog niet gehoord. Naar het eveneens schijnt, zijn de mogelijke verdachten allen afkomstig van gegoede families in Hilversum waar de factor ‘geld’ inmiddels geen rol van betekenis meer speelt; daar is naar verluidt geen tekort aan in die kringen. De combinatie ‘geld’ en ‘Hilversum’ leidt dan onvermijdelijk tot de gedachte dat deze families  relaties hebben die tot in het OM reiken. Met name dat laatste is een goede verklaring voor het feit dat de verdachten nog op vrije voeten zijn en hun alibi’s zorgvuldig op elkaar kunnen afstemmen, onder leiding van een ervaren advocaat.

Het spreekt voor zich dat in de samenleving onvrede is ontstaan over met name de merkwaardige fratsen die justitie uithaalt in deze zaak. De jongelui zijn immers bekend, dus die hadden – gedurende het onderzoek – allang in voorlopige hechtenis genomen moeten worden. Al was het maar om te voorkomen dat zij hun verklaringen op elkaar zouden kunnen afstemmen. De tijd die onder andere hoofdofficier Jeuken vrijmaakt om in Hilversumse (!) televisieprogramma’s zijn “grote bezwaren” tegen het wereldkundig maken van de namen van de vermoedelijke daders, is opmerkelijk te noemen en sluit wel enigszins aan bij de gedachte dat ‘de middelen’ door de verdachten al met enig succes zijn ingezet. Deze hoofdofficier brengt wel erg opvallend die ‘schijn van vooringenomenheid’ letterlijk in beeld. Overigens kwam de hoofdofficier in het programma ‘Op1’ niet op het idee om zijn gevoelens van medeleven met de familie Heuvelmans wereldkundig te maken. Hij was meer bezig met Geenstijl en besefte kennelijk niet hoe stijlloos hij zelf was.

Ik kan mij goed vinden in de conclusie van PVV-leider Wilders: “De politiek en rechterlijke macht zijn corrupt en hebben lak aan de belangen van de gewone Nederlander”. Dat is nu wel bewezen.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
2 jaren geleden

Hoofdofficier Jeuken heeft, voorzover ik kan zien, tot op heden nog niet één lid van de ‘kopschoppers’ gehoord maar neemt aanstoot aan het feit dat een website als Geen Stijl het voortouw neemt terwijl hij de zaak traineert.

Toen Peter de Vries zulks deed, keer op keer op keer, jaar in jaar uit, kon het deze hypocriet niet jeuken…

J.Blaak
2 jaren geleden

Helaas meer en meer wordt het zichtbaar dat Nederland een door en door corrupte overheid heeft.
Rechterlijke macht is een verrotte appel die geen plekjes heeft maar geheel rijp is voor de compostbak.
Het op de borst kloppen van de boven ons gestelden is misselijkmakend inmiddels.
Het verwijzen naar onze rechtsstatelijkheid een lachertje.