Ministerieel nepnieuws

Nog niet zolang geleden maakte onze regering zich zorgen over ‘nepnieuws’. De angst was met name dat ‘de Russen’ onze verkiezingen zouden willen beïnvloeden met het verspreiden van nepnieuws. Op Sta-pal zijn we altijd van mening geweest dat het meeste nepnieuws afkomstig is van onze eigen overheid en dat is nu bewezen.

Verschillende jongeren die kort na een Janssen-prik gingen feesten, zeggen dat het Ministerie van Volksgezondheid hen bewust in een onveilige situatie heeft gebracht, zonder duidelijk te zijn over de risico’s. Ze voelen zich misleid, omdat demissionaire Minister (Hugo de Jonge, CDA) nu zegt dat het doel van ‘Dansen met Janssen‘ was om zoveel mogelijk jongeren tot vaccinatie aan te sporen. De Minister zegt dus eigenlijk dat hij glashard heeft gelogen om bij anderen een gedragswijziging uit te lokken, wat zij uit zichzelf misschien niet zo gemakkelijk zouden doen. Dat is toch een gevalletje Russisch nepnieuws van eigen bodem.

Hugo de Jonge. Afb: wikipedia.

Het gevolg is bekend: de jongeren dachten dat ze vanaf de vaccinatielocatie meteen de kroeg in konden en liepen daar in enkele gevallen dan ook meteen COVID-19 op, omdat het Janssen-vaccin pas na twee weken volledige bescherming biedt. Nu valt de schade voor jongeren over het algemeen erg mee, maar als er sprake is van langdurige COVID klachten (Long COVID) omdat je te zwaar bent of astmatisch, dan had je als jongere natuurlijk gewoon de juiste informatie willen hebben en mogelijk anders hebben besloten. Helaas, ze werden bedonderd: door de Minister die voor de volksgezondheid verantwoordelijk is. En nu zitten ze met de gebakken peren omdat een aangeklede rukwind zijn eigen geschutter dacht te kunnen maskeren door de lolbroek uit te hangen.

“Er deugt geen barst
van de overheidsinformatie”

Oorspronkelijk werden er overigens dagelijks besmettingscijfers gepubliceerd, omwille van verschillende redenen:

  • Het virus was volstrekt onbekend;
  • Er was geen vaccin en geen behandelmethode;
  • De mortaliteit was onbekend;
  • Het virus bleek zeer besmettelijk.

Met name dat laatste zorgde ervoor dat de ziekenhuizen vol stroomden en de IC-capaciteit tegen het plafond van de mogelijkheden zat. Kortom: paniek en het aantal besmettingen moest zo laag mogelijk blijven om de ziekenhuizen te ontlasten. Inmiddels is de kwestie anders. Een groot deel van de (werkende) bevolking is gevaccineerd en de nog niet gevaccineerde jongeren blijken veel beter bestand tegen het virus, enkele uitzonderingen zoals hierboven daargelaten. Waarom praten we dan toch steeds over ‘besmettingen’? Het ging en gaat immers om de ziekenhuisopnames en die blijven laag. Ook hieraan is te zien dat er geen barst deugt van de informatie die de overheid verstrekt.

Klimaat

Hetzelfde is het geval met de klimaatperikelen. Volgens  iedere politicus “weten we allemaal wel dat we iets met het klimaat zullen moeten doen” en dat we “allemaal doordrongen zijn van de ernst van de situatie”. Wie die ‘allemaal’ zijn weet ik niet, maar ik hoor er niet bij. Deze dagen erger ik mij ook aan het ‘nepnieuws’ over Limburg. De verschrikkelijke ramp die de Limburgers is overkomen, zou het gevolg zijn van klimaatverandering. Nou: nee. De ramp in Limburg is het gevolg van teveel bouwen op een verkeerde plek. Dat heeft maar met één klimaat te maken en dat is het politieke klimaat.

Maar met het klimaat kun je ook beter helemaal niet gaan prutsen, want als je wat verkeerd doet dan wordt de wereld één grote gaskamer. Het klimaat doet niet anders dan telkens veranderen en dat is al het geval zolang de Aarde bestaat. De kwestie is of de natuur zoals wij die kennen – en wijzelf – opgewassen is tegen die klimaatveranderingen. Tot dusver is dat altijd nog het geval geweest. Volgens de ‘kenners’ echter, gaat het er ditmaal om dat de Aarde opwarmt omdat wij, de mens, teveel CO2 de atmosfeer in jagen. Daarom zijn er ‘afspraken’ gemaakt en om die ‘afspraken’ waar te kunnen maken zijn er ook wat centjes nodig, dat spreekt. Uw centjes, dat spreekt ook vanzelf, althans volgens de bedenkers.

Controleren? Echt niet…

EU-commissaris Frans Timmermans

Maar vóór we die centjes uit gaan geven – het geld is immers van de burgers, niet van de politici – willen we natuurlijk wel heel precies weten hoeveel CO2 er nu in 2021 in de lucht zit en hoeveel dat is als de maatregelen allemaal zijn genomen (en betaald). Geen smoesjes: gewoon ieder jaar controleren en niet op een halfbakken manier zoals het RIVM dat nu doet met b.v. stikstof-metingen. Die metingen moeten 100% kloppen want iedereen is natuurlijk razend nieuwsgierig of de gewichtige en verstrekkende maatregelen die we nu willen gaan nemen, ook werkelijk helpen en het aandeel CO2 in de atmosfeer ook daadwerkelijk gelijk blijft of zelfs lager wordt. En als dat niet zo is willen we ons geld terug.

Dat controlesysteem is er niet. Kennelijk is het niet nodig om te controleren of de ‘maatregelen’ ook effect hebben. Alleen om die reden, kun je al van mijlen ver zien dat klimaatpastoor Timmermans het niet te doen is om de atmosfeer schoner te maken. Nee, ‘Franske’ wil de ‘klimaatdoelen’ halen, meer niet. En eigenlijk wil ook niemand dat er gecontroleerd wordt, want ze weten mieters goed da het klimaatgeleuter is gebaseerd op niets dan leugens. Als de centjes bij uit de broekzak zijn geklopt, heeft ‘Franske’ de schaapjes allang op het droge en u kunt fijn de tyfus genieten.

Uitstoot

Het aandeel in de totale CO2 uitstoot van Europa is 8% van het totaal wat er op de wereld wordt uitgestoten. China voert de ranglijst aan met 27% en zal dat aandeel de komende jaren nog groter maken, omdat het de productie intensiveert en lak heeft aan wat van milieuregel dan ook. We kunnen daarom doen wat we willen, maar de megalomane Europese milieuregels helpen niet om het CO2 aandeel in de atmosfeer te bevriezen of te verlagen: dat zal de natuur moeten doen want de Chinezen pompen er veel meer in dan wij kunnen besparen. En laten ze namens de EU nu precies de natuur in de biocentrales flikkeren die zo smerig als de neten zijn en de boeren gras en gewas (CO2 absorberend) afnemen om er beton te storten… Dan ben je toch behoorlijk doorgesnoven.

Ministers die de waarheid niet spreken moeten opstappen; dat is de afspraak die wij met de regering hebben. Waarom gebeurt dat eigenlijk niet? En van Timmermans moesten wij ons maar helemaal geen zier aantrekken: hij is ‘benoemd’ en niet gekozen. En anders was hij allang weggestemd, net als zijn Mickey Mouse partij.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

Mr Gideon Van Meijeren, van “Forum voor Democratie”, heeft Rutte op een zeer pijnlijke LEUGEN betrapt en de reactie was van Rutte zoals verwacht:” KLETSPRAAT IN DE RUIMSTE ZIN VAN HET WOORD.
De leugen van Rutte spatte er van alle kanten af. Later bleek dat Rutte het boek van Claus Swaap gekregen heeft en hem daarvoor bedankte door middel van een brief, Swaap een compliment had gegeven voor de visie voor de toekomst dat uit een brief aan Swaap te lezen viel.
“”Rutte kende het boek van Claus Swaap niet, gaf hij te kennen, of had het boek niet gelezen.””
In ieder geval blijkt de inhoud van het boek een visie te zijn voor ONZE toekomst, maar die toekomst blijkt een ” neocommunistisch paradijs” te zijn, en Rutte prees Swaap daarvoor.

Dat Gideon van Meijeren toevallig bij “overige” correspondentie had gesnuffeld en uit de brei van informatie, die hem door ambtenaren was toegezonden, een brief van Rutte was tegen gekomen ,heeft van Meijeren, op meesterlijke wijze, Rutte op de leugen betrapt.

Wat ook ik eigenlijk wil ” zeggen”, is dat de onbetrouwbaarheid van deze coalitie werkelijk totaal is en dat  “Op Sta-pal zijn we altijd van mening geweest dat het meeste nep-nieuws afkomstig is van onze eigen overheid en dat is nu bewezen”.

“”Ministers die de waarheid niet spreken moeten opstappen; dat is de afspraak die wij met de regering hebben. Waarom gebeurt dat eigenlijk niet?””

Maar, maar…… waarom gebeurd dat niet??? Omdat onze democratie niet meer werkt en de coalitie op het pluche zit gekleefd. Immers: De burger wordt NIETS gevraagd, maar dan ook NIETS.

Wijlen Prof.Dr Bob Smalhout, schreef toch ook al in zijn column, d.d. 14 juli 2000, in de Telegraaf, dat ” het overheidsterreur” nog geen opstand heeft gebracht en hem dit. zeer verwonderde……..!!! En…… dat is toch al 21 jaar geleden. Ook de naïviteit in de ” westerse wereld” blijkt catastrofaal te zijn zodat de coalitie en de EUROPESE COMMISSIE gewoon hun gang kunnen gaan……….. !!!

In ieder geval ben ik heel blij dat ook de heer Ton Nijhof, Frans Timmermans de tyfus. wenst. Hoewel het eigenlijk nog een eufemismen is.

Tigron
2 jaren geleden

Goed artikel Ton.