GroenLinks eist censuur

In de Tweede Kamer, tijdens het ‘Debat over het terug naar Nederland halen van IS-vrouwen en hun kinderen’, eiste het kamerlid Ellemeet (GroenLinks) dat de Kamer gecensureerd zou worden. Toen dat niet prompt gebeurde, dreigde zij met een klacht bij het Presidium en wenste verder aan het debat niet meer deel te nemen.

Dat kwam goed uit, want op het gezeur van communisten zit niemand te wachten en dat zij zichzelf censureren is natuurlijk meer dan prima. Maar ook laat deze weinig doordachte actie van Ellemeet, bij gebrek aan gewicht slechts opgestegen tot het niveau van Kamerlid voor GroenLinks, zien dat volgens deze club zelfs in de Tweede Kamer de voorzitter de functie heeft om zich een oordeel te vormen over de kwaliteit van de opmerkingen. Wanneer dat oordeel niet voldoet aan de GroenLinkse wensen, dan is wat hen betreft een discussie uitgesloten.

Waar ging het om?

PVV kamerlid Markusower merkte tijdens het debat over de Syrië-gangsters op dat “minister Kaag zich omringt door terroristen”. Nog los van het feit of die constatering juist is (of niet) of dat die uitspraak in zichzelf beledigend is (of niet): de Tweede Kamer is bij uitstek de plaats waar zonder meel in de mond wordt gesproken. Zelfs al zet een Kamerlid vraagtekens bij de grondwet en wil een Kamerlid de doodstraf invoeren, of wordt er gevraagd om discriminerende maatregelen op grond van kleuren, gedachten of uitspraken: dat censureert men niet in de Tweede Kamer. Nu wil het geval dat dagvoorzitter Bosma een partijgenoot is van de gewraakte politicus Markuszower (Ellemeet kan nog geen naam fatsoenlijk opschrijven…) en het heeft er alle schijn van dat GroenLinks de hetze tegen PVV en FvD niet alleen wil laten voeren door de NPO, maar zelfs een handje toesteekt in de Kamer, namelijk door die te misbruiken voor actievoeren.

Anis al-Qaq, Yasser Arafat en Sigrid Kaag (en kinderen)

Waar het eigenlijk om gaat is dat het ministerie van minister Kaag zich sterk heeft gemaakt om een IS-gangster terug te halen uit een gevangenenkamp in Syrië, ‘om haar te kunnen berechten’. Nu horen dergelijke moslimterroristen niet in ons land thuis, maar mogen zij volgens het grootste deel van deze bevolking gewoon daar blijven: wij wensen hen nog vele jaren. Zoals Stalin al zei: “ieder mens heeft recht op ontberingen” en dergelijk rapaille nog het meest. Dat Kaag eerder innige relaties onderhield met massamoordenaar Arafat, zal Markuszower tot de overtuiging hebben gebracht dat deze minister het belangrijk vindt om dergelijke terroristen in haar onmiddellijke omgeving te hebben.  

Maar dat mogen we van de GroenLinkse Ellemeet dus niet zeggen, ook niet in de Kamer. Enkel en alleen omdat zij dat niet wil horen. Dat mens hoort in de democratie niet thuis.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
2 jaren geleden

“””In de Tweede Kamer, tijdens het ‘Debat over het terug naar Nederland halen van IS-vrouwen en hun kinderen’, eiste het kamerlid Ellemeet (GroenLinks) dat de Kamer gecensureerd zou worden.”” Aldus de heer Nijhof.

Als ik zoiets lees, zie het bovenstaande, dan MOET ik altijd even stilstaan, dat , ” moedertje natuur veel gestoorden mensen heeft voortgebracht”.

Daaraan is niets te doen. Maar…….. aan zulke figuren aandacht schenken is zo stompzinnig, omdat iedere vorm van logica , de ratio, volledig ontbreek en de symptomen van een ” verknipt affect ” ( gevoelsleven) duidelijk aan het licht komt. En…….. figuren als Ellemeet moeten niet in de politiek gaan……. ze zijn VOLLEDIG ongeschikt en hun bijdrage aan een politiek gezonde sfeer is nul komma nul.

Wim
2 jaren geleden
Antwoord aan  a.r.girbes sr

Het probleem is dat “figuren als Ellemeet” wel in de politiek gaan. Aan zulke figuren aandacht schenken is niet “stompzinnig”, maar zeer nodig om juist de stompzinnigheid van Ellemeet en haar partij aan het licht te brengen.