D’r is helemaal niks beslist Frans

“Europeans have already decided. They want to make the EU climate neutral by 2050”, aldus de voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen. Wel een beetje raar, want hier in Nederland hebben de mensen nog niks beslist: een paar mafketels met financiële belangen heeft wel staan wauwelen bij een paar drank- annex klimaattafels, maar besloten is er door ons nakkes, nada, niks. Niemand heeft tot dusver de bevolking namelijk gevraagd hoe zij er nu zelf over denken… Vreemd, heel vreemd.

Degene die de wetten mag maken is de baas in het land en de enige, logische gegadigde daarvoor, is het volk; de burgers. Helaas moeten we constateren dat overal op de wereld een democratisch tekort heerst. De minderheid heerst over de meerderheid en ook in ons land was en is dat zo. Bestuurlijke banen worden verdeeld onder de 300.000 leden van een politieke partij en de overige 16,7 miljoen mensen in dit land hebben dat kennelijk maar te accepteren. In andere Europese landen en bij de EU is dat niet minder het geval: die laatste club is eigenlijk door niemand gekozen en toen er wel kon worden gestemd, werden ze weggestemd. Maar het zijn net muggen in je slaapkamer: je komt er nooit meer vanaf lijkt het.

Green Deal

EU-commissaris Frans Timmermans

De ‘Green Deal’ komt aardig in de richting van de ‘new deal’ die de voorzitter van het World Economic Forum (WEF), Klaus Schwab voorstaat. Schwab is sinds de oprichting van het WEF voorstander van het multistakeholderconcept; bedrijven en overheden hebben diverse belanghebbenden die worden samengebracht om deel te nemen aan dialoog, besluitvorming en implementatie. Theoretisch krijgt de uiteindelijke beslissing hierdoor meer legitimiteit en kan effectiever worden toegepast. Dat klinkt geweldig, maar de rol van de burger is daarmee eigenlijk ingeperkt tot het verplicht consumeren van producten waarvan een ander vindt dat die nodig zijn. De overheid bepaalt en stuurt uw gedrag, waarna de bedrijven en hun ‘stakeholders’ dat leveren onder de conditie dat de overheid heeft bepaald dat afname verplicht is. Ruwweg het Hongaarse economische model van 1945 tot 1990.

Dat is oorspronkelijk en eerder bekend geworden als communisme, alleen heeft Schwab het ‘proletariaat’ vervangen door de ‘Captains of Industry’ die samen met overheden bepalen wat de burgers mogen hebben. Precies dáárop is die ‘Green Deal’ gebaseerd. Met u, de burger, wordt geen ‘deal’ gemaakt, die wordt gewoon opgelegd omdat het kan. Huizenbezit wordt bijvoorbeeld onbetaalbaar voor gewone mensen, behalve als je er duizenden hebt. Zelfstandig boeren kan ook niet meer, tenzij je duizenden boerderijen hebt. Een auto kunt u straks huren: bij iemand die er duizenden heeft. Et cetera, enzovoort. Het systeem wat de EU hanteert, zorgt ervoor dat grote conglomeraten hun optimale bedrijfsgrootte verder kunnen oprekken. De EU maatregelen zorgen er dus voor dat iedere burger zijn – kleine – bezit inlevert omdat het onderhouden ervan onbetaalbaar wordt gemaakt “om het milieu te redden“. Maar bij wie moet hun bezit dan eigenlijk ingeleverd worden?

U moet

Hopelijk niet bij mevrouw Von der Leyen. Die is namelijk gehuwd met Heiko von der Leyen, die weer medisch directeur is van Orgenesis. Dat is een club die zich met op cellen gebaseerde vaccinplatformen bezighoudt en magistraal veel zal kunnen verdienen aan COVID-19 en vergelijkbare virusziekten, dankzij de EU. (U begrijpt nu meteen waarom de ‘deal’ met AstraZeneca nog werd ‘na-onderhandeld’ door nota bene Von der Leyen) Als mevrouw Von der Leyen straks denkt dat er een virus op komst is (Of bij de Chinezen heeft besteld) wat ‘gevaarlijk’ voor u is, dan verplicht zij u eenvoudigweg om u te laten inenten met een vaccin van haar echtgenoot. U bent als plichtschuldige consument namelijk onmisbaar, want naast vaccins moet u ook nog ‘woongenot’ afnemen, u moet af een toe een auto huren, u moet iedere dag niet teveel maar wel gezond eten, u moet dit, u moet dat. U ‘moet’ precies doen, denken en spreken zoals een ander dat wil.

Dat is, in het kort en met een knipoog, zoals de Eurofielen de wereld voor zich zien; zij bepalen wat u vindt, wat u zegt, wat u ziet, wat u hoort, wat u leest, wat u eet, waar u loopt of fietst en alles wat u consumeert is afgesproken met fabrikanten, mits die winstverdelings-afspraken met de (ongekozen) EU hebben gemaakt.

Modellen

De overheid maakt in veel gevallen op tal van onderwerpen gebruik van modellen, of het nu gaat over belastingen, klimaat- of milieumaatregelen, inkomenspolitiek of zelfs coronamaatregelen. Deze modellen bepalen in toenemende mate het beleid en ook voor deze ‘Green Deal’ is dat zo geweest, alvorens gepresenteerd te worden. Maar de werkelijkheid is complex en per definitie niet volledig in een model te vangen. Op het moment dat we dit vergeten, krijgen we beleid dat op papier weliswaar een succes lijkt, maar in werkelijkheid de situatie verergert. Dat is met deze ‘Green Deal’ ook zo. Het aandeel CO2 in de Aardse atmosfeer zal, ook met de plannen van Timmermans c.s., niet verminderen, maar eerder toenemen. Nu al, sorteert China voor op de desastreuze plannen van de EU; de Chinese milieuregels zijn versoepeld opdat de eigen bio-industrie veel meer vlees kan produceren en bovendien hebben de Chinezen ingezet op 300 extra kolencentrales. Tel dat op bij de gepande Europese ‘biomassacentrales’, waarin CO2 absorberende bomen worden verbrand, terwijl de CO2 productie van die centrales weer niet wordt meegenomen in de effectberekeningen. Reken er maar vast op dat we als bevolking niet meer te horen krijgen hoeveel effect de Europese maatregelen, eenmaal doorgevoerd, precies hebben gehad op het aandeel CO2 in de atmosfeer. “How dare you” zou Greta zeggen. Er is vrijwel geen controle op de voortschrijdende effecten van dit idiote ‘klimaatplan’, laat staan de negatieve.

“Michael E. Mann bleek
een notoire bedrieger”

Hetzelfde geldt voor de milieumaatregelen. Er is tot dusver (ook niet door het IPCC) ooit ook maar één model gepresenteerd wat de werkelijkheid zelfs maar benaderde. Steeds opnieuw bleken de modellen er faliekant naast te hebben gezeten en soms bleek er zelfs sprake van regelrechte fraude. De Amerikaanse paleoklimatoloog Michael E. Mann publiceerde in 1999 de zogenaamde ‘Hockeystickcurve’,  een wiskundig model waaruit zou blijken dat de Aarde steeds sneller opwarmde. Strikt genomen heeft Michael Mann geen model gepresenteerd, maar een meetreeks, voornamelijk op basis van proxies , vooral boomringen. Dat zijn op zichzelf al niet erg betrouwbare en nauwkeurige indicaties van temperaturen in het verleden. Bovendien heeft hij daar nog een aantal statistische trucs op losgelaten, op grond waarvan vele wetenschappers hem van fraude betichten en anderen weer van – het mildere – wetenschappelijk onethisch handelen. Wéér anderen beschouwen hem nog steeds als held, ikzelf beschouw hem als een notoire bedrieger net als alle andere klimaat-modelleurs.

Niettemin nam de VN maatregelen en intensiveerde het al in 1988 opgerichte ‘Intergovernmental Panel on Climate Change’ (IPCC, Nederlands: ‘Intergouvernementele Werkgroep inzake Klimaatverandering’), een instituut wat sinds de ‘Club van Rome’ – op basis van modellen – overheden adviseert over de te nemen maatregelen, teneinde die opwarming te ‘stoppen’. Het IPCC ging, en gaat nog steeds uit van AGW (Anthropogenic Global Warming), ofwel een door de mens veroorzaakte, catastrofale opwarming. Enkele jaren na 1999 echter, kwam emailverkeer op straat terecht, waaruit bleek dat collega-wetenschappers het model/meetreeks van Mann c.s. niet mochten controleren. De ophef die daarna ontstond, zorgde ervoor dat de modellen en meetreeksen alsnog gecontroleerd mochten worden. Hieruit bleek dat welke getallen er ook in het model gestopt werden, er altijd een Hockeystickcurve tevoorschijn zou komen. Zelfs al zouden de leeftijden van kinderen op een gemiddelde basisschool worden vermenigvuldigd met die van hun grootouders, dan nog verschijnt er een hockeystickcurve uit het model.

Het ergste is dat onze landgenoten, de welhaast aan morbide obesitas lijdende Frans Timmermans en zijn PvdA vriend Diederik Samsom, de opstellers zijn van deze ‘groene’ plannen die de wereld beslist niet beter maken, maar uitsluitend belastinggeld met miljarden tegelijk in de zakken van de vriendenclub rond Schwab laat glijden. En reken maar dat ze er zelf ook niet aan te kort komen. Dergelijke staatsgrepen moeten eigenlijk bestreden worden met internationale arrestatiebevelen. En wel in het bijzonder omdat de plannen zijn gebaseerd op ‘klimaatmodellen’ die de plank tot dusver grandioos misslaan. De klimaathoax is zo immens, dat gewone burgers zich niet voor kunnen stellen dat ze op een dergelijke manier worden bedrogen. Nogmaals: dergelijk grootschalig bedrog zou je eigenlijk moeten pareren met internationale arrestatiebevelen en aansluitend een proces zoals in Neurenberg, 1945.

Dit totalitaire plan zal falen, zoals het communisme ook heeft gefaald. Alleen: het kostte miljoenen mensen het leven voordat het monster was verslagen. Maar toen zaten de kinderen en kleinkinderen van Stalin en Mao er allang warmpjes bij.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Rafi
2 jaren geleden

Het is met de klimaat- en milieu-modellen zoals met de evolutieleer: je kunt er alles en niets mee verklaren. Het is niet te falsificeren. Je moet het maar aannemen, al die story-telling van ‘deskundigen’, hun narratieven, hun duimzuigerij. Is eenmaal hun communistische doel bereikt, dus zijn er geen (zeer schone) auto’s met benzinemotoren meer, en hier geen boeren meer, om niet meer te noemen, dan roepen de globalisten: ‘Kijk, onze aanpak heeft gewerkt’. Niemand die het weet te controleren. Maar zodra een tegenbeweging leiden zou tot hernieuwde productie van benzine-auto’s en vervanging van zonnepaneelweiden door echte koeienweilanden, dan zullen ze o.b.v. hun vervalste modellen oncontroleerbaar weer roepen: ‘Het klimaat gaat weer achteruit’. Nogmaals: de burger kan hun fraude toch niet door controles ontdekken.

r dunki
2 jaren geleden

Het klimaatbedrog – zoals met Mann’s hockeystick – woekert vrolijk verder, zoals vorig jaar toen bleek dat het KNMI hun historische temperatuur-statistieken vervalsde om hun klimaatfantasieën te ‘onderbouwen’.

Het is symptomatisch voor het globale klimaatbedrog, dat baseert op ‘garbage in garbage out’ omdat alle metingen door activistische scharrelaars worden vervalsd, zelfs digitale temperatuurmetingen bij NASA worden ‘bijgesteld’.

Churchill zei eens ‘ ik geloof alleen maar statistieken als ik die zelf vervalsd heb ‘.