Geen EU-vlag in de Kamer

Er komt gelukkig geen EU-vlag in de Tweede Kamer te hangen. Voor het voorstel, dat was ingediend door Volt, D66, GroenLinks, PvdA en DENK en later ook de steun van het CDA kreeg, stemde verder alleen fractie Den Haan (ex-50PLUS). De overige fracties –VVD, PVV, SP, PvdD, FVD, ChristenUnie, JA21, SGP, Groep-Van Haga, BBB en BIJ1– stemden tegen.

Dat het CDA vóór de motie stemde om een Timmermans-banier in de Kamer te plaatsen, is andermaal een aanwijzing dat de partij in hevig ideologisch noodweer verzeild is geraakt. In 2017 werd een motie van SGP en PVV aangenomen om de Nederlandse driekleur in de vergaderzaal te plaatsen, om te benadrukken dat wij trots zijn op onze soevereine, democratische natie. Alle partijen (behalve de PvdD) steunden het voorstel destijds.

Nu, 3 jaar later, is het CDA kennelijk met anderen van mening dat ons land een soort van Europese gemeente is geworden, waar eigenlijk allen nog wat tactische invulling wordt gegeven aan de politieke faecaliën die de Brusselse moloch naar goeddunken over de lidstaten uitstrooit. De vraag om de eigen nietigheid te onderstrepen met het hijsen van de EU-vlag, kan alleen zijn ingegeven door een beneveld brein en zeker niet door een objectieve kijk naar het democratische gehalte van die club of het draagvlak onder de verschillende nationale bevolkingen.

Dat onze Kamer zich überhaupt nog bezighoudt met het marginaliseren van zichzelf als controleur van de uitvoerende macht, is onzinnig. In het bijzonder wanneer de begrenzing of verruiming van die uitvoerende macht deels in handen is gelegd van een instituut waarop de bevolking nagenoeg geen invloed heeft.

Het is wellicht een beter idee om die hele EU-vlag op het Plein te verbranden en het voorbeeld van de Britten te volgen.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
2 jaren geleden

(7) Pepijn van Houwelingen- Onze beweging staat aan de kant van de patriotten! – YouTube

De bovenstaande link past exact bij/in het karakter van het artikel. Van Houwelingen, ( FvD,) verdedigd ‘onze” soevereiniteit en hij is ook fel tegenstander van de Europese Unie. Hij noemt zéér realistische argumenten om dat ook de bewerkstelligen, en als het kabinet zich wil vasthouden aan het huidige beleid dat, “op de lange duur”, Europa tot een dictatuur, als in China, kan uitmonden.

Een “NEXIT” kan mij niet snel genoeg gaan, omdat Nederland in de uitverkoop ligt bij het huidige politieke kartel en nu al bevoegdheden overdraagt aan Brussel. Dat is natuurlijk onacceptabel.

We zien dus ook dat het “NEE” van de Nederlanders, tegen een Europese Grondwet in 2005, er in 2007 tóch een Europese Grondwet is gekomen: Het verdrag van Lissabon.

Het negeren van de WIL van de bevolking typeert het huidige kabinet een diepe minachting voor de Nederlandse burger. De Democratie is in 2005 als definitief in Nederland uitgeschakeld en het “referendum” dat door D-66 met steun van ” Pinokkio”, (VVD) afgeschaft, bewijst dát om de burger dan ook ” absoluut” monddood te maken.

Ik heb nog enkele invectieven in de aanbieding maar uit ” fatsoen” zal ik deze niet opschrijven.

A.R. Girbes sr
2 jaren geleden

De onderstaande zin is in ieder geval “hoopvol van karakter”, omdat de daarin genoemde partijen, geen Europese Vlag in de kamer willen en daarmede ook te kennen geven dat ” er een psychologisch gat is naar Brussel” en mogelijk, Timmermans van zijn klimaatidiotisme kunnen afhouden.

 “”De overige fracties –VVD, PVV, SP, PvdD, FVD, ChristenUnie, JA21, SGP, Groep-Van Haga, BBB en BIJ1– stemden tegen””.

Maar……. HOE en WAT stemmen de partijen als het woord ” NEXIT”” genoemd zal worden én de noodzaak naar voren komt, uit de Europese Unie te stappen en de Euro te ontmantelen?? Immers: “De Euro is ONHOUDBAAR”.

Want dán pas weten we wie werkelijk nog Nederlands gezind is en de Nederlandse soevereiniteit onaangetast willen laten, en , vooral de democratie te herstellen, als ook de immigratie onmiddellijk te stoppen. De Europese vlag niet in de Tweede Kamer te willen kan slechts een “symbolische” betekenis hebben/krijgen, gezien de houding van ” sympathie” met de Europese Unie en de zieke gelijkheidsidealen binnen Europa.