Weten Sta-Pal lezers meer …?

Eerder deze week heb ik gespeculeerd over mogelijke drijfveren van lezers om Sta-Pal te lezen (in: Decadent liberalisme als seculiere religie). Daags daarna kwam mij, in dezelfde context, een interessant artikel onder ogen over kijkers van het conservatieve Fox News in de USA.

Zij blijken steevast beter geïnformeerd over het ‘grote’ nieuws – variërend van het klimaatbedrog, het wapengeweld dat de USA plaagt of de gestaag groeiende staatsschuld – dan de ‘progressieve’ kijker die veeleer zelfbevestiging zoekt in zijn ‘seculiere religie’ bij de activistische MSM.

Kijkers van Fox blijken de MSM fans, met name van extremistische ‘networks’ als CNN en MSNBC, ruimschoots achter zich te laten als het aankomt op meer gedegen kennis van voornoemde en andere onderwerpen, omdat Fox geen ideologisch vertekende boodschap presenteert maar het feitelijke nieuws in samenhang met bijbehorende achtergronden. Niet dat deze kijkers daar een wèl doorwrochte kijk op hebben of allerlei cijfers kennen, maar zij zien grote lijnen en verbanden in ieder geval beter, terwijl zij nooit naar de kabel-TV zenders kijken.

Aldus de bevindingen van ‘the Heartland Institute’, een conservatieve ‘think tank’, op grond van een landelijke poll van Rasmussen Reports een maand geleden onder enkele duizenden kijkers. Met name over een ‘links’ stokpaardje, het eeuwige verhogen van de belastingen – uiteraard alleen voor anderen – bleek zo’n 78% van de meest fanate MSNBC kijkers geen idee te hebben van de actuele  belastingtarieven waarover zij praatten, maar zij gunnen anderen het licht in de ogen niet, vandaar…

Liefst de helft van de CNN kijkers en zelfs 58% van MSNBC bleken inzake het ‘klimaat’ zeker te weten dat de mensheid over een eeuw daaraan ten onder zal zijn gegaan. Bij Fox maakte zo’n 25% zich vergelijkbare zorgen. ‘If you watch [CNN and MSNBC], you’re maybe twice as likely to hold that view than people who are getting their news from other outlets,’ zei Justin Haskins, de uitgever van Heartland. ‘That means there are people answering that question who believe they will live through the climate apocalypse.’

Heartland wilde met name weten of het relevant was voor hun mening waar zij hun ‘nieuws’ vandaan haalden en van het ene onderwerp op het andere werd ons aller vrees bewaarheid dat CNN en MSNBC kijkers de aantallen van honderden door de politie vermoorde, ongewapende negers zwaar overdreven, terwijl bij Fox de nadruk lag op ongewapende blanken. Ook het populaire activistische stokpaardje van de ‘slachtoffers’ die geen medische verzekering hadden bleek in 2019 minder dan10% te zijn, waarbij ik noteer dat miljoenen Amerikanen gewoon absoluut geen ziekteverzekering willen hebben. Van de ‘progressieve’ kijkers bleek 7% van de CNN kijkers en 6% van het MSNBC publiek dit te weten, terwijl bij Fox dat percentage op 18 % ligt. Het domste lawaai correspondeerde met lieden die geen boodschap aan feiten hebben, aan beide zijden trouwens, maar het gevaarlijkst zijn activistische TV presentatoren met hun ‘vaste narratief’ – zoals in Nederland de NRC, Volkskrant, AD, NPO en andere querulanten – in plaats van feiten. Zoals CNN, dat pretendeert dat er jaarlijks liefst 500 ongewapende negers door de politie ‘vermoord worden’. Zelfs als CNN die cijfers niet specificeert, leidt hun dagelijkse – hysterische – ideologische narratief tot die overdrijving, zoals de suffe ‘klimaatramp’ van die engerds van D66.

Kortom, de overdrijving van de MSM leidt alleen maar een eigen leven omdat zij nooit met eerlijke cijfers en feiten komen. Liegen is ook een vak, vraag maar aan Mark Rutte en Sigrid Kaag…


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Puck van der Land
3 jaren geleden

Liegen is een vak, maar om de leugens ingang te doen vinden, moet je je leugens wel consequent volhouden. Dat is moeilijk, daarom hebben zowel Mark Rutte als Sigrid Kaag op essentiële punten ineens “geen herinnering” aan zo’n punt of gebeurtenis. Naar aanleiding van dit soort kwalijke streken ben ik me gaan afvragen hoe het toch mogelijk is dat men in de Tweede Kamer gewoon doorgaat op de manier als nu gebeurt. Dat kan alleen als het merendeel van de Tweede Kamer dit gelieg moedwillig door de vingers ziet omdat zij veel te veel belang hebben bij het vasthouden van hun zitplaats en bijhorend ruim salaris, dus geen nieuwe verkiezingen willen. Bovendien de kliek die er nu zit is door de burgers zelf weer democratisch verkozen. En dus krijgen de burgers wat ze verdienen: een leugenachtig zooitje dat niet in staat is een duidelijke koers uit te stippelen, waar het volk als makke schapen achteraan kan gaan. Dat is wat de meerderheid in Nederland nu doet.

Thierry Baudet en kompanen proberen oproer te kraaien, ophef te maken, door zich niet aan de “regels” te houden. In de filosofiebijlage van Trouw, stond mooi samengevat dat men in de Tweede Kamer niet verplicht is om een mondkapje te dragen, werden de misstappen van diverse (voormalige) ministers opgesomd, en tevens dat Rutte en de Jonge, zelf systematisch zonder schaamlap door de Kamer lopen. Dat soort ophef zet echt geen zoden aan de dijk.
Waarom richten ze zich niet op wat het Wereld Economisch Forum achter onze rug én openlijk allemaal aan het uitspoken en voorbereiden is?
Ik heb een uitgebreide reactie aan Thierry Baudet geschreven direct na zijn tekst over dat ophef maken, gezegd dat FvD naar mijn beoordeling tamelijk stuurloos bezig is. Geen antwoord ontvangen, die jongens hebben het druk en wie mag ik dan wel zijn tenslotte….

En dan vraagt Gideon van Meijeren een spoed debat aan over het WEF omdat er een boek van Klaus Schwab over de Great Reset van 2030 is uitgekomen, zonder verdere toelichting. Dat verzoek wordt in stemming gebracht en natuurlijk afgewezen. De meest domme opmerking kwam van een nieuw kamerlid, ik meen van BBB, die zei “we gaan toch geen discussie voeren over een boek” of iets dergelijks. Wat een inzicht voor een kamerlid, niveau 0.

Een op zich goed idee wordt gewoon weggestemd omdat het totaal niet is voorbereid. Niet omdat deze Gideon er niet van alles van weet en er goed over kan praten, zoals in een uitgebreid interview op Youtube bleek, maar de FvD-Kamerleden hebben geen feeling met wat er onder de andere Kamerleden eigenlijk leeft.
500.000 stemmen halen met aansprekende teksten over de vrijheid die we terug willen, is absoluut niet genoeg. Om beter aan te voelen wat er in de Tweede Kamer en Eerste Kamer leeft, zal FvD beter moeten kijken en onderzoeken wat er onder de bevolking leeft, wat er ondertussen al begint door te dringen over die plannen van meneer Schwab en hoe Europese regeringsleiders zich daar oriënteren en hun politieke koers op afstemmen.

Do een vergelijkend onderzoek zoals in het bovenstaande artikel van Ronald Dunki wordt aangehaald: waar kijken en luisteren mensen naar en welke kant gaat dat op. Sla ze in de Kamer met feiten om de oren, leg die hele ideologie op tafel van het WEF. Rutte en Kaag gaan naar die grote bijeenkomsten van het WEF dus hoor hun er over uit en plein public wat ze daar zitten te doen. Ga de ideologische strijd aan, met onderbouwde argumenten, zoals eerder wel meer gebeurde door Thierry Baudet en zoals op het punt van Corona door Wybren van Haga werd gedaan of zoals Renske Leijten en Pieter Omtzigt in de toeslagen affaire is gedaan. Met de verkiezingen is een kleine slag geslagen, maar de oorlog is nog lang niet gewonnen. Nog 4 jaar minstens te gaan.

A.R. Girbes sr
3 jaren geleden

(9) Testwet- einde van onze privacy en vrijheid – Karel Beckman met Bas Filippini – YouTube

De bovenstaande link is een waarschuwing en past exact op ook mijn reactie, dat de huidige coalitie ons voorliegt en denken dat wij een stel kleuters zijn.
Wat besproken wordt is onacceptabel over een – testpaspoort ” – met alle gevolgen voor onze private rechten én zijn we overgeleverd aan de nukken van de overheid. We gaan rechtstreeks een dictatuur in.

Dit zijn nu ok de consequenties als het electoraat geen politieke interesse heeft en een mentaal ziek overheid alle ruimte geeft om ons te knechten om de macht te kunnen behouden, ook bij het globaliseren.

Ook ik kan niet genoeg waarschuwen dat we niet naïef moeten zijn en de overheid per definitie onbetrouwbaar is. Dus inciviek.

A.R. Girbes sr
3 jaren geleden

Liegen is ook een vak, vraag maar aan Mark Rutte en Sigrid Kaag”: Aldus de heer Dunki.

De definitie van “Liegen” is:” Een leugen is een bewering waarvan de spreker (of schrijver) weet dat die in strijd is met de waarheid. … Bij afwezigheid van opzet spreken we van fantasie of een vergissing; bij geringe afwijking van de waarheid spreken we van een halve waarheid, overdrijving, of juist bagatellisering.”

Dus er wordt, IN STRIJD MET DE WAARHEID, ONJUISTHEDEN GESPROKEN OF GESCHREVEN.

Alzo zijn Mark Rutte en Sigrid Kaag gewoon een stel leugenaars die hun kiezers maar wat “voorkauwen” en het “slaafse” electoraat dat zonder tegen-sputteren, accepteert.

Het statement:” De domheid is de kurk waarop de politiek drijft”, komt dan in volle glorie in het licht te staan.

In de “geest” van de definitie, ter zake het liegen, is de spreker óf schrijver gewoon een fantast: ” Immers” Hij/zij liegt, en derhalve fantaseren “ze” maar wat om, net als de kwakzalvers in de middeleeuwen, de toeschouwer knollen voor citroenen te verkopen.

De opzet is dus om electoraal winst te behalen om, ongeacht welk terrein wordt bewandeld, én slechts ten voordelen van de kwakzalver is.
Mark Rutte en Sigrid Kaag zijn “pseudologen ” en lijden aan “pseudologia Fantastica,” en daarmede is het tevens duidelijk dat beide een ” geestelijke afwijking hebben omdat zij “de ware feiten” niet zien of willen zien.

In dit geval zij gewoon de macht ambiëren én op het pluche zitten én daarbij genieten van de “argeloosheid” van hun toehoorders. Immers: Met hun verbale begaafdheid overrompelen zij iedere tegenstand van de argelozen.

Maar ……… door hun fantasie én leugens, het gehele land op stelten zetten en de consequenties, zoals nu blijkt, catastrofaal. In feite is de democratie de dupe en werk deze niet.

En….. laat ik nu een ontzaggelijk hekel aan leugenaars te hebben, en deze zo spoedig mogelijk uit het ” bestuurlijke niveau ” te willen schoppen?