Decadent liberalisme als seculiere religie?

Leest u Sta-Pal omdat wij ‘pal staan voor het behoud van Nederland als een hoogwaardige, vrije en fatsoenlijke samenleving, met een eigen onvervangbare culturele identiteit’?  

Dan is de kans groot dat u een authentieke conservatief, een ‘liberaal’ in de ware zin des woords  bent die, al dan niet bewust, teruggrijpt op de 18e -eeuwse verlichting waarin onze vrijheid centraal staat. Vandaag wordt die vrijheid aan alle kanten ondermijnd en het is een schande dat een premier Rutte en ministers als de Jonge, Kaag, Ollongren en van Engelshoven staan te trappelen om in dat opzicht nog meer te deugen dan de ander… 

Vrijheid is niet alleen een in W.O.II zwaar bevochten goed, maar door de eeuwen heen heeft de mensheid te maken gehad met tirannen, ook het ‘Ancien Régime’ kon er wat van. In de 19e eeuw werd het liberalisme dominant, in een proces van emancipatie van de burger. Het is tot op heden een dominante ideologische stroming gebleven, zij het met subcategorieën die per land nogal kunnen verschillen. In de USA is een ‘liberal’ al tientallen jaren een wereldvreemde salonsocialist, die nu nog eens voorbij gestreefd wordt door de ‘woke’ linkervleugel van zijn Democratische Partij.

In Nederland zijn trieste voorbeelden van die degeneratie van het authentieke liberalisme partijen als D66 en GL die als erfenis van Karl Marx zo hysterisch gekant zijn tegen het christelijke geloof. Alsof de scheiding van kerk en staat een vrijbrief betekent voor hun niet aflatende heksenjacht. Hun atheïsme is à priori te sterk van het ‘cultuur Marxisme’ doordrenkt  om andersdenkenden te respecteren en is ontaard in die heksenjacht tegen de kerk, het christelijke geloof èn zelfs christelijke feestdagen – net als in communistisch China! Ik beschouw mijzelf als een liberaal die individuele vrijheid nastreeft, met respect voor die van de buren. Van onze overheid verwacht ik terughoudendheid, en respect voor de Grondwet, reden waarom ik een antisocialist dan wel anticommunist ben. Laten non-valeurs als een Mark Rutte, Sigrid Kaag of Jesse Klaver, in hun arrogante geborneerdheid, mij svp niet komen vertellen hoe de wereld in elkaar zit en wat goed voor mij is of, binnenkort, zelfs wat ik zou moeten eten.

Daarom is zo een decadentliberale boekhouder als premier van dit land voor mij volstrekt anathema, al helemaal als hij de vloer aanveegt met de Grondwet via zijn Noodwet en ons land in zijn salamitactiek dag in dag uit verder aan de EU uitlevert. Mark Rutte is de antiliberaal die zo te zien zelf geen normaal leven heeft buiten het torentje en zich daarom, in zijn sociopatische wanhoop, er niet voor schuwt om stad en land voor te liegen en te belazeren voor persoonlijk, ideologisch gewin. Voor zijn misplaatste geleuter van een politieke orde met een ‘great reset’, gebaseerd op puur veronderstelde en totaal verkeerde  filosofische assumpties  boerenbedrog van zijn trawanten in de VN, de IPCC en Brussel, hoef ik als ouderwetse liberaal geen respect op te brengen. Ook niet veinzen omdat zijn globalisme één kaartenhuis van bedrog is.

Maar het is wel taai omdat het voor een hoop van zijn leeghoofdige volgers een seculiere religie is geworden in de lege echoput van hun bestaan, een politieke expressie als substituut van het door hen vermaledijde christendom. De epifanie van originele christenen die zich onderscheiden door hun hersenloze, antiliberale mantra van het Cultuurmarxistische geloof waar de dreiging van de duivel nog veel harder omheen hangt… Vraag maar aan honderd miljoen vermoorde slachtoffers. Omdat hun totalitarisme per se geen ontwikkeling van het individu tolereert zal er ook nooit enig respect voor de medemens in hen kunnen ontluiken in hun seculier-religieuze waan, waarin zij ieder rationeel weerwoord als een aanval op ‘hun profeet’ ervaren. Dat moet, net als bij de Islam, niet alleen met verbaal geweld (Nazisme, racisme, etc.) maar ook met fysiek geweld (AntiFa en BLM) de kop worden ingedrukt. Dus wat is beter dan ieder weerwoord als ‘hatespeech’ te bestempelen en zo de meningsvrijheid te vermoorden?  

Waar in de oude traditie van het christelijk geloof wij allemaal zondaars waren die boete moesten doen, hebben nu miljoenen decadentliberale leeghoofden precies hetzelfde quasi-religieuze concept omhelsd, terwijl zij nog steeds panisch tegen de christelijke religie aanschoppen. Zij laten zich door communistische agitatoren als de VN, de IPCC en Brussel aanpraten dat de mens, bijvoorbeeld, schuld heeft aan een niet bestaande ‘opwarming van het klimaat’ en gaan daar ijverig voor boeten. Zij bekennen hun schuld en boeten daarvoor door op straat elkaar op te jutten tot een collectief schuldgevoel dat hen onderling de vergiffenis van Karl Marx doet ervaren. Vast ‘een bevrijdend, warm gevoel’ om vervolgens nogmaals boete te doen door niet meer naar de Turkse stranden te vliegen, klappertandend in hun door warmtepompen onvoldoende verwarmde huizen verder te vegeteren en vooral geen hamburgers meer te eten…

Zo zoeken zij hun ‘verbinding’ – het typische kenmerk van de socialistische collectiviteit in tegenstelling tot het liberale individualisme, dat de VN en het IPCC en als een stel leugenachtige intriganten tegen het licht houdt. Het is altijd hetzelfde liedje van de linkse nietsnutten die alleen maar rechten hebben, nu met het etiket van door de VN gesponsorde ‘homo- of transgender-rechten’ of hun identiteitshysterie, maar zelfs de morele plicht om een andersdenkende te laten uitspreken wordt vervangen door het automatisme van ‘canceling’.

In hun quasi religieuze onverdraagzaamheid jegens de ‘andersdenkende’ medemens, hun waandenkbeelden en streven naar absolute macht, concurreren zij langzamerhand op een parallelspoor met het techno-totalitarisme van Peking waar de wereld ook geen brood van lust. Alleen moet de suffe mensheid zich dat nog grotendeels gaan beseffen, dus meer Sta-Pal lezen!


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties