Bosma ziet de bui al hangen

De NPO zegt schoon schip te willen maken en schrapt onder het mom van verjonging gevierde programma’s. Een van de opgegeven programma’s is ‘Andere Tijden’en iInmiddels zijn petities opgestart om het programma toch te behouden. PVV-Kamerlid Martin Bosma ziet de bui al hangen.

“De NPO heeft weer eens MILJOENEN NODIG. En dus komen ze met hun vaste dreigement: het stoppen met Andere Tijden. Waarvan ze weten dat het ‘t favoriete NPO-programma is van politici en opiniebobo’s. Zo voorspelbaar. Zo doorzichtig. En iedereen trapt er weer in”.

De programma’s waar Hilversum op bezuinigt zijn voornamelijk programma’s met een duidelijke maatschappelijke functie. De NPO wil kennelijk meer ‘diversiteit’ op de treurbuis brengen ofwel duidelijk maken dat dit het ideaal is en heeft daarvoor de rolodex al aangepast. Niet de roemrijke historie van oer-Nederlandse (blanke!) mannen en vrouwen in het verleden, dat is zó niet meer van deze woke-tijden. De achterliggende strategie van de NPO is waarschijnlijk als volgt: betalen voor je eigen historie en anders zetten we Jerry Airfreyer en koekwaus Akwasi in de etalage, die komen benadrukken dat we een stelletje ellendelingen zijn. Je vraagt je toch af wat die teleurgestelde figuren hier dan komen doen, maar dat mag je niet vragen.

Bosma heeft het waarschijnlijk scherp gezien: het gajes in Hilversum wil meer geld uit de belastingruif in een tijd dat nog slechts een handjevol slaperige bejaarden naar die opgeklopte rotzooi zit te kijken. Tegenwoordig komt iedere Jan Rap en z’n gatennaaier in een Hilversumse quiz langs om te raden hoeveel pinda’s er in een reep chocolade kunnen. En als dat is overleefd kijken we nog een kwartier naar overheidsreclame en desinformatie waarna een of andere woestijnbrigade ook nog een plasje mag doen. Kosten: één miljard per jaar. Zullen we die niet eens gewoon aan het leger geven om de rotzooi buiten de deur te houden?

Een publieke omroep van zo’n 20 personen is meer dan genoeg om de staatspropaganda in de lucht te houden en het restant gaat maar eens kijken of er markt is voor hun product. Wie er naar wil kijken zal dat graag betalen, maar eerlijk gezegd denk ik niet dat er veel markt is voor de nonsens die Hilversum voortbrengt. Laat staan dat we daar geld voor over zouden moeten hebben. Hopelijk verdwijnt het hele gezelschap spoedig naar Spanje of Noord-Afrika; daar heb je ook altijd trammelant, maar tenminste ook goed weer.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties