Psychologische oorlogvoering

Uit ruim 200 pagina’s aan e-mailcorrespondentie blijkt dat de Duitse regering erop uit is of was, om een psychologische ‘corona-oorlog’ te voeren tegen de eigen bevolking. Aan wetenschappers werd gevraagd om te helpen bij ‘het plannen van verdere maatregelen van preventieve en repressieve aard’. Dat neigt sterk naar methoden uit de meer donkere perioden van Das Reich.

De vicevoorzitter van de Bondsdag, Wolfgang Kubicki, ging nog een stap verder na het journalistieke werk van Die Welt. Hij vergeleek het gedrag van de regering van de langjarige CDU-voorzitter Merkel met dat van autoritaire staten. “Wie de bevolking bang maakt om politieke maatregelen erdoorheen te jagen zet de bijl in onze democratie. Het gaat er kennelijk niet meer om de mondige burgers de politieke beslissingen die op feiten zijn gebaseerd, uit te leggen”, aldus Kubicki.

Als de kwestie zo is dat wetenschappelijke conclusies gewoon door de politiek kunnen worden besteld om de coronamaatregelen te rechtvaardigen, dan wordt niet alleen de onafhankelijke wetenschap afgeserveerd, maar ook de bestrijding van deze pandemie op grond van wetenschappelijke feiten. De bevolking in Duitsland moest klaarblijkelijk angst worden aangejaagd, opdat zij gemakkelijker gemanipuleerd konden worden en de wetenschappers leenden zich daar ook nog voor. Vooralsnog lijkt ook het OMT in ons land niet langer te opereren op basis van wetenschappelijke feiten, maar primair op de bestellingen van het Kabinet:

De Nederlandse pers is ook gaarne bereid om op afroep mee te werken aan de bangmakerij in b.v. ’talkshows’ waarvoor de goed betaalde deelnemers per definitie vrijstelling hebben voor de ‘sperrzeit’. Het is allemaal net even te toevallig.

FvD perikelen

Vooralsnog lijkt de Nederlandse pers veel meer geïnteresseerd in nieuwe verwikkelingen rond het FvD. Elsevier’s weekblad claimt screenshots te hebben van racistische uitlatingen in WhatsApp groepen die dat zouden aantonen. Daarin zou onder andere de vraag zijn gesteld of men er prijs op zou stellen indien hun dochter ‘met een neger thuis zou komen’ en enkele opmerkingen over het IQ van verschillende rassen. Uit de vraagstellingen van de journalisten blijkt een sterke vooringenomenheid – kenmerkend voor riooljournalistiek – omdat men zich niet objectief afvraagt of de vragen en antwoorden op zichzelf juist (kunnen) zijn, maar onmiddellijk in de racisme-houding schieten, kennelijk omdat het woord ‘neger’ werd gebezigd.

Met de verkiezingen in het vooruitzicht, heeft onze geliefde Regering kennelijk een bestelling geplaatst bij de landelijke MassaMedia (MSM), teneinde politieke tegenstanders dwars te zitten.

Op 16 oktober 1946 overigens, werd Julius Streicher – hoofdredacteur van ‘Der Sturmer’ – opgehangen, na te zijn veroordeeld in het ‘Neurenberger proces’. Vanwege zijn intense en grootscheepse ophitsing werd hij medeverantwoordelijk gesteld voor de Nazistische misdaden. Met de ‘bestellingen’ van het Kabinet, de ‘leveringen’ door OMT en anderen, evenals de selectieve ‘verslaggeving’ door de journalistiek, begeeft men zich kennelijk op een zeer gevaarlijk terrein…


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Paul Schermers
3 jaren geleden

De ‘gekochte’ journalisten van het media-kartel gaan weer eens los nu FVD stijgt in de peilingen. Het is niet alleen EW-journalist Eric Vrijsen die Baudet belastert. Dat deed zijn hoofdredacteur Arendo Joustra al eerder in een WNL-programma waarin Joustra ”wel een plaats (zag) voor een nieuwe partij ‘zonder die extreme geradicaliseerde antisemitische uitspraken van Baudet’ ”. Die uitspraak van Joustra is uiteraard zonder grond en bewijs, zonder hoor en wederhoor gedaan. Joustra is op die belasterende uitspraak voor zover ik weet niet teruggenomen, ondanks mijn verzoek aan hem daartoe. Hij verzon gewoon iets dat Baudet moet belasteren of in een kwaad daglicht stelt. Ik heb daarom mijn abonnement op EW toen al opgezegd. Een blad met zo’n hoofdredacteur en een journalist als Vrijsen, wil ik niet meer lezen en daarmee steunen. De verdachtmaking van Joustra aan het adres van Baudet blijkt geen incident maar na het hijgerige artikel van Vrijsen te horen bij het plan om Baudet en FVD als partij te dwarsbomen. EW had ook alle leugens van Rutte in 10 jaar tijd kunnen publiceren. Of had EW voor die omvang van leugens geen ruimte genoeg? Of EW had kunnen schrijven over alle grondrechten die Rutte het afgelopen jaar onrechtmatig van de burger heeft afgenomen en dat hij ons onder het mom van een coronapandemie overlevert aan een werelddictatuur. EW steunt dus de macht, en Rutte. Stem FVD, de enige partij die ons van de coronawaanzin kan verlossen.

Beheerder
3 jaren geleden
Antwoord aan  Paul Schermers

Beste Paul,
Het is al met ingang van boer Koekoek politiek geheel ‘bon-ton’ om nuchtere geluiden die het volk wijzer kunnen maken “kalt zu stellen”. Janmaat, Bolkestein, Fortuyn, Wilders en nu Baudet zijn wat dat betreft een logisch rijtje. Politici willen door een uitgekiende marketingstrategie op het pluche blijven zitten; in het beste geval om hun politieke idealen manifest te maken en in het slechtste geval om er zelf financieel beter van te worden. In beide gevallen kan een strategie om tegenstanders in een kwaad daglicht te stellen, daarbij werkzaam zijn. Zo werkt WC-Eend ook.
Dat is, kort gezegd, mijn grote bezwaar geweest tegen vrijages met gefrustreerde en maatschappelijk teleurgestelden zoals polonaise-instructeurs Willem Engel. Het kartel opdoeken vergt meer dan toevallig passerende musici een vals concert te laten geven.
De koffie is nog steeds op orde in Twello; eerst die ellendige lockdown maar eens achter de rug zien te krijgen… We zien elkaar!

r.dunki
3 jaren geleden

Triest hoe Elsevier steeds meer in de D66 hoek terecht komt met dit soort keukenmeidenverhalen…