Een armetierige bestuurder

Ik verbaas me al maandenlang over die meneer Bruls die voorzitter van het Veiligheidsberaad blijkt te zijn. Regelmatig komt de man met uitspraken, zeg maar kreten, die hij niet onderbouwt.

Telkenmale verschijnt hij in de openbaarheid met een gezicht waarop staat te lezen dat hij verwacht dat iedereen klappend aan de zijlijn loopt te juichen als hij met zijn ietwat zware bouw weer zijn mond opent.

Burgemeester Bruls van Nijmegen. Afb: Havang – Wikimedia-wcommons

Het Veiligheidberaad is ook weer zo’n mistige instantie die iets doet, maar niemand weet wat. Ik heb het even opgezocht en las “Het Veiligheidsberaad bevordert de samenwerking tussen veiligheidsregio’s en landelijke bestuurlijke afstemming over verschillende thema’s zoals brandweerzorg, meldkamers, rampenbestrijding en crisisbeheersing. Ook draagt het Veiligheidsberaad zorg voor de inrichting van een uniforme informatie- en communicatievoorziening voor de veiligheidsregio’s”. Dat is in de achterliggende maanden prima gebeurd. Iedere veiligheidsregio had wel zijn eigen maatregelen die niet door een andere regio gedeeld werd. Wat te denken van de BLM demonstratie in Amsterdam?

Vandaag (9 februari 2021) kon men deze tonredenaar onder de burgemeesters bij het programma M horen roepen: ”schaatsen op zich, sneeuwpret is in zijn algemeenheid prima, maar geen wedstrijden en grote publieksbijeenkomsten….dat kan echt niet, dat zou de geloofwaardigheid van het beleid onderuit halen”. Het is duidelijk dat de heer Bruls in zijn eigen Coronavrije bubbel leeft. Een reality check voor hem. Alle maatregelen die tot nu toe binnen het kader van het beleid zijn doorgevoerd, hebben de verspreiding van het SARS Cov-2 virus en COVID-19 ziekte niet kunnen beteugelen. Niet de mondkapjesplicht, het afstand houden, de quarantaine, lockdown, de avondklok en chaotisch vaccineringsbeleid. Zelfs een combinatie van die maatregelen heeft nog steeds niet geresulteerd in een beteugeling van die verspreiding.

Hoezo geloofwaardigheid van het beleid? Overigens over welk beleid spreekt de man eigenlijk. Een beleid biedt een exit strategie, speerpunten en perspectief. Die kenmerken zijn bij het gespartel van de overheden niet te herkennen. Het overheidsbeleid is tot in de wortels van de maatregelen absoluut ongeloofwaardig. Elf maanden onderweg en er is nog steeds geen licht in de tunnel te ontwaren. Het duo Rutte en De Jonge ondersteunt door kenners van het OMT en RIVM blubberen gestaag verder en de samenleving plukt de zure vruchten van dat “beleid”. Bruls komt weer met de gemakkelijkste “oplossing”: verbieden en beperken. Zo gaat het al elf maanden: verbieden en beperken, want ….Corona. Denken in problemen en niet in oplossingen. Armetierig denken viert hoogtij.

Bruls, wordt het niet een keer tijd om eens van die kansel af te stappen en met beide voeten op de grond met oplossingen te komen die het wantrouwen van de samenleving wegnemen en perspectief bieden aan die miljoenen Nederlanders die smachten naar verlichting. Kom met oplossingen waardoor de Nederlandse samenleving niet voortdurend teruggeduwd wordt in armoe en trauma’s. Bruls, man je bent elf maanden onderweg en het enige wat uit je mond komt zijn waarschuwingen die de toonzetting en strekking van dreigementen hebben. Op die manier ben je zelf ook een verpersoonlijking van de regenteske bestuurder die vol van zichzelf is. En die hebben we al genoeg in Nederland..


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
rafi
3 jaren geleden

Helemaal mee eens, m.n. met het laatste. Verbieden en beperken is de al te gemakkelijke werkwijze van machthebbers zonder die niet goed in staat zijn om oplossingen te vinden. Ik zou, als ik verkeersminister zou zijn, ook wel vier jaar lang iedereen kunnen verbieden aan het verkeer deel te nemen. Resultaat: nul doden daardoor. Maar: operatie geslaagd, patient overleden. Bruls is de zoveelste prutser die ‘boven ons gesteld is’ in deze vermaledijde tijden. Niet vreemd om dit soort troep te horen uit de mond van zo’n product van het vaderlandse, door de PvdA sinds decennia gesloopte onderwijsbeleid. Als je door inferieur onderwijs en dito vorming geen benul hebt van het grotere geheel en dus een, letterlijk, on-deugd-elijke opleiding en opvoeding hebt genoten, dan mis je de kloekmoedigheid, de kennis, de nederigheid om naar de goede adviezen van andren te luisteren, en vooral de wijsheid, om e.e.a. in de juiste proporties te zien en om je volk voor te gaan richting de oplossing uit deze aardse hel.