Weer haatzaaiende schoolboeken voor Palestijnse kinderen

Voor de twintigste keer is geconstateerd dat Palestijnse schoolboeken die worden gebruikt op Palestijnse scholen haatzaaiend en antisemitisch zijn. Dit is al erg genoeg.

Deze schoolboeken worden bovendien gebruikt door de UNRWA, de VN-organisatie voor Palestijnse ‘vluchtelingen’.[1] Dit is de voormalige werkgever van minister Kaag (D66) voor Ontwikkelingssamenwerking. Deze VN-scholen geven – naar eigen zeggen – onderwijs aan meer dan een half miljoen Palestijnse schoolkinderen. Dat wordt door de donorlanden gefinancierd, waaronder Nederland.

Afb: Likoed

Hoewel hier en daar inmiddels wat foute teksten blijken te zijn geschrapt, constateert de nieuwste analyse van deze Palestijnse schoolboeken dat die nog steeds in grote mate:

.

  • Geweld, terreur, jihad en islamitisch martelaarschap [de dood vinden bij aanslagen] aanmoedigen.
  • Terroristen als helden afschilderen (zoals Dalal Mughrabi, die een terreuraanslag leidde waarbij 38 Israëlische buspassagiers vermoord werden, waaronder kinderen).
  • Intolerantie, demonisering en antisemitische complottheorieën bevatten.
  • Een vijandbeeld van Israël inprenten.
  • Het bestaan van Israël ontkennen.
  • De Joodse geschiedenis negeren en Joden negatief neerzetten.

Klik hier voor het volledige rapport.

Afb: Likoed

Al jaren wordt dit geconstateerd en toch verandert er weinig. Dit jaar heeft de VN echter wel voor het eerst toegegeven dat ook in de VN-scholen deze volstrekt foute schoolboeken van de Palestijnse Autoriteit worden gebruikt. De VN wijt dit aan “het afstandsonderwijs als gevolg van corona”. Dit klink uiterst ongeloofwaardig, aangezien al jaren keer op keer veel foute Palestijnse schoolboeken werden aangetroffen.

Australië heeft er nu genoeg van. Hoewel het jaarlijks slechts ongeveer de helft van de bijdrage geeft van de Nederlandse bijdrage (€ 19 miljoen), wil het een nader onderzoek initiëren dat moet aangeven of hun geld wel goed besteed wordt. Noorwegen is al overtuigd dat hun geld volkomen verkeerd besteed wordt. Het kortte daarom vorige maand deze ‘ontwikkelingshulp’.

Wordt het geen tijd dat ook Nederland zich eens serieus gaat afvragen of het geld dat wij geven aan Palestijnse schoolboeken wel bijdraagt aan vrede? Want het lijkt er sterk op dat met ons belastinggeld hele generaties Palestijnse schoolkinderen via schoolboeken worden vergiftigd met geweldsverheerlijking en haat tegen Joden en Israël.


[1] In werkelijkheid gaat het bij deze kinderen niet om vluchtelingen, maar om de derde of vierde generatie van de Palestijnse vluchtelingen van 1948. Bij anderen worden die nazaten nooit als vluchtelingen beschouwd. Echter, de VN helpt dit probleem kunstmatig in stand te houden. Het aantal mensen dat hulp van VN-UNRWA ontvangt, is de afgelopen 72 jaar verveelvoudigd, in plaats van afgenomen. Dat komt omdat er vrijwel niets is gedaan om hen te laten inburgeren in de landen waar zij geboren zijn, zoals Jordanië en Libanon of in de door de Palestijnen zelf bestuurde autonome gebieden. Heel vreemd, zeker als je bedenkt dat ruim de helft van de Palestijnse vluchtelingen in autonoom Palestijns gebied woont (op de Westbank en in de Gazastrook).


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
2 jaren geleden

Haatzaaiende schoolboeken? Israel heeft grotere zorgen dan anti semitische schoolboeken op Palestijnse scholen omdat de veelal net zo anti-semitische Democraten in Washington het nooit door Iran geaccepteerde nucleaire JCPOA accoord nog steeds ambiëren, terwijl de Iraanse broodheren van de Palestijnse terroristen volledige vrije hand genieten om de productie van hun kernbom te bespoedigen.

Ieder rationeel mens hield zijn hart vast vanaf het moment dat duidelijk werd dat de Democratische verkiezingsfraude zou slagen, want reeds onder Obama was de buitenlandse politiek een ramp. Nu wordt dat een ‘quantum leap’ erger en Israel anticipeert daarop door publiekelijk te verklaren dat het Iran zal aanvallen als Biden en zijn extremisten bij de ayatollahs in bed kruipen.

Ministers van Likud zeiden eerder deze week dat de USA dat per se niet moet doen, en waarschuwden onomwonden dat Israel geen Iraanse militaire aanwezigheid in Syrië accepteert, noch de plannen voor de bouw van kernwapens. Dat bleek uit een interview met ‘Israel Kan news channel’ en Mordechai Kedar,de Iran expert van Jerusalem, verwacht dat de extremistische nihilisten in Washington precies datgene gaan doen waarvoor iedereen vreest omdat het hen niet kan lorren wat Iran’s moorddadige agenda is.
 
Saudi en de Golfstaten staan aan Israel’s kant maar in een gewapend conflict staat Israel alleen. Iran herinnert zich nog hoe het Khadaffi verging na de stopzetting van zijn nucleaire programma en hoe noord Korea er nu voor staat. De ayatollahs weten ook dat hun eigen bevolking hen zal afslachten zodra het kan, dus zij laten het Midden Oosten liever in een grote vuurzee veranderen dan hun nucleaire plannen op te geven en dat vinden Joe Biden’s extremisten prima. Iran heeft nu al uranium verrijkt tot 20%, in flagrante strijd met het JCPOA vodje van Obama, en zal de boel altijd blijven belazeren nu hun Nemesis in Washington weg is.

Iran heeft diverse doelen – aldus Yossi Kuperwasser, de voormalige directeur generaal van het Israelische Ministerie van Strategische Zaken en hoofd van de onderzoekafdeling van de IDF Militaire Inlichtingendienst – te weten de versnelling van de verrijking van splijtstof van de huidige 4,5% naar de benodigde 90+ % voor een kernwapen en kan er eventueel twee of meer produceren met de voorhanden hoeveelheid uranium.

Dat kan in een paar maanden maar als dat moet gebeuren in de enige ondergrondse faciliteit in Fordo, waar slechts 1000 centrifuges staan, dan duurt dat gelukkig langer.In strijd met alle internationale afspraken heeft Iran daarom ook moderne, in cascade geschakelde, centrifuges in Natanz geïnstalleerd en als die ook tot 20% vorderen dan loopt de ‘lead time’ terug.
Tot het 20% niveau riskeerde het militair zwakke Iran (nog) geen sterke reactie van Trump, maar Iran weet wat het aan Biden heeft en beleidt met de mond dat het met Sleepy Joe wil praten om zo de verrijking alsnog achter iedereen’s rug te maximaliseren zonder militaire of economische offers, zoals de sloop van Fordo en de ballistische raketten die al klaarstaan.  

De multimiljardair Ali Khamenei heeft al meermaals publiekelijk gezegd dat hij niets liever doet dan een kernwapen op Tel Aviv te gooien, dus als Joe Biden het licht niet snel ziet zal het niemand verbazen als Israel deze knoop doorhakt binnen de twee komende maanden. Daarna zal Sigrid Kaag het zo druk hebben om Israel te veroordelen dat de schoolboeken erbij inschieten.  

Joost Visser
2 jaren geleden
Antwoord aan  r.dunki

Ook bij 20%-verrijking heb je een atoombom, alleen de klap is kleiner.

r.dunki
2 jaren geleden
Antwoord aan  Joost Visser

met 90% zijn die schoolboeken ook meteen weg…