Hoezo avondklok?

Tijdens de Tweede Wereldoorlog maakte de Duitse bezetter gebruik van een avondklok. Nederlandse burgers mochten ’s nachts niet meer de straat op zonder vergunning. De Duitsers handhaafden strenge nachtregels om verzet tegen te gaan en om nachtelijke bombardementen voor de bevrijders moeilijker te maken.

De Duitsers bepaalden destijds de regels in Nederland, die er vooral op toegespitst waren om de bevolking in bedwang te houden. Een maatregel om het Nederlandse verzet (dat toch al niet spectaculair was) tegen te gaan was de avondklok. De bevolking mocht van 12 uur ’s nachts tot 4 uur ’s ochtends niet de straat op gaan. Als een burger in die tijd toch de straat op wilde, moest hij eerst een ausweis (vergunning) verkrijgen van de Duitse overheid. Iedereen die tijdens de spertijd buiten werd aangetroffen, werd in de cel gegooid en soms zelfs ter plekke meteen geëxecuteerd.

Sperzeit…

Het ligt in de lijn der verwachting dat wanneer een stevig onderzoek naar de aanpak van de coronacrisis plaatsvindt, er opnieuw een kabinet moet aftreden; de crisisbeheersingsoperatie onder leiding van de Minister van VWS geldt inmiddels mondiaal als het lachertje van de klas. Hij faalde met het testen. Hij faalde met de beschermingsmiddelen zoals mondkapjes. Hij faalde met het bron- en contactonderzoek. Hij faalde met de corona-app. Hij faalde met het corona-dashboard (nog steeds prutswerk). Onze Minister van VWS blijkt een Minister van Faalzaken, een krullenjongen die nog weet te falen met het aanvegen van de werkplaats.

En nu dus een middel uit de koker van de nazi’s: Sperzeit!

Een kind kan al uitrekenen dat in een klein en dichtbevolkt land het aantal contactmomenten oneindig veel hoger is dan op de Afrikaanse savanne of de Noord-Amerikaanse prairie. In plaats van ‘influencers’ die voor een tientje hun eigen moeder nog voor de bus zouden gooien, zou je daarom van de reclamezenders van de overheid (NPO) verwachten dat er instructiefilmpjes zouden verschijnen op TV. Dat de kennelijk nogal dom bevonden bevolking wordt uitgelegd hoe je dat nu aanpakt, qua hygiëne en afstand houden. Dat je de boodschappen (die je dus niet met het hele gezin doet, maar in je eentje) even een dagje laat staan voordat je die op tafel zet en je handen veel vaker dan normaal wast en/of desinfecteert. Maar nee: we krijgen ‘influencers’ te zien met reclameverhalen voor de Minister van Verse Bloemenschoenen.

Brantz heeft in een helder artikel al uiteen gezet dat een avondklok amper te handhaven is in 2021 en ook geen zin heeft. Het is, zoals de Duitsers al wisten, een middel om het ‘verzet dwars te zitten’ en meer niet. Een samenscholingsverbod is al genoeg, mits er ook wordt gehandhaafd, maar daar lijken ongekozen burgemeesters zoals Hubert Brulboei uit Nijmegen niet zo’n zin aan te hebben.

Minister: ga eens gewoon aan het werk en koop een paar fatsoenlijke schoenen, dan nemen de ambtenaren je misschien ook nog eens serieus. Lastiger is het niet.


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ravian
2 jaren geleden

Volgens mij zijn ze gewoon aan het kijken hoever ze kunnen gaan voordat de bevolking te opstandig wordt.
Het lijkt onderdeel van een langzame gefaseerde afbreuk van onze vrijheid.
Het vuurwerkverbod van afgelopen nieuwjaar valt daar ook onder.
Opnieuw het plakjes worst principe dus, met als einddoel de bewegingsvrijheid van de bevolking totaal te controleren.
Onze democratische rechten worden al jaren lang op exact dezelfde wijze langzaam tot nul gereduceerd.
En hetzelfde gaat op voor onze vrijheid van meningsuiting.
Vervolgens zijn daar dan nog allerhande infrastructuur ontwikkelingen zoals “5G” en de “smartmeter”, ook allemaal ontwikkeld om u en mijn leven tot in de haarvaten te kunnen observeren en controleren.
Ondertussen is de waakhond van de democratie, de journalistiek, totaal geïnfiltreerd en overgenomen, en het gerechtelijke systeem dito.
Het is gewoon een fluwelen greep naar de macht, we worden gewoon plakje voor plakje een dictatuur in gerommeld, “1984” is er niets bij.
En als de val eenmaal dichtklapt dan is het te laat…

r.dunki
2 jaren geleden

17.500.000 inwoners x 0,003 % = 520 patiënten in de diverse ICs in het land.

En deze twee trieste idioten weten van geen ophouden in hun psychose?!