Van miskleun naar puinhoop

Als er iets heel opzichtig faalt in ons land, dan is het wel het coronabeleid. Onze Minister van VWS lijkt weliswaar meer op een falende marketingmanager van gendermislukte schoenen, maar wankelt ondertussen van miskleun naar puinhoop.

Hugo de Jonge. Afb: wikipedia.

We zijn van ‘mondkapjes zijn zinloos’ (maart 2020) naar een ‘coronawet’ geloodst die het o.a. mogelijk maakt dat de regering een aantal verstrekkende gedragingen van burgers mag eisen, waaronder het dragen van bloemetjesschoenen mondkapjes. Achteraf bleken die mondkapjes compleet over het hoofd gezien en waren dus ook niet op tijd ingekocht door het overheidsgedrocht wat die dingen centraal schijnt in te kopen. Op het moment dat er dringend testmateriaal nodig was, bleken die eveneens niet aanwezig terwijl de inkopers zich met een kluitje in het riet lieten sturen. Het gevolg was dat in bejaarden- en verzorgingstehuizen de medewerkers onbeschermd aan het werk moesten en de toch al risicolopende bejaarden in de tehuizen een onnodige en voortijdige dood stierven met honderden tegelijk.

De afgelopen maanden hebben de ‘objectieve nieuws-vergaarders’ (en van veel belastinggeld) iedere dag de verkiezingsstrijd in de VS onder de loep genomen en veel gespeculeerd welke nieuwe ramp onder de noemer ‘talent’ achter de tafel zou zitten als presentator van een slecht bekeken ‘talkshow’ (dat is een lul-programma). Geen hond kwam op het idee om het 70%-deel van de natie met gezondheidsproblemen achter de ogen nu eens kort en bondig op radio en TV uit te leggen hoe je boodschappen doet in tijden van corona; ga alleen en laat die jengelende Sterre en Job-Hans in godsnaam thuis; sta niet zo idioot midden in een gangpad van een supermarkt met een flapdrol thuis te bellen om te vragen welke boodschappen je eigenlijk aan het doen bent; maak je voorpoten en het winkelwagentje schoon voor je de winkel ingaat; was je geïnfecteerde klauwen meteen als je thuis bent en raak die dag de boodschappen niet meer aan (sufferd!); doe steeds een lapje voor je muil en reken contactloos af.

Het CDA intussen, zit maar mooi met deze nieuwe ‘partijleider’ (bedankt voor uw stem op Hugo de Jonge!) in de maag, want deze ‘flowerpower’ wordt momenteel finaal overlopen (PDF) door Pieter Omtzigt, die de vinger op de zere plek van de overheid legt. Dat is overigens niet zonder risico, want Pim Fortuyn werd ervoor gefusilleerd. En onze premier gooit weliswaar geen olie op het vuur, maar laat heel listig ook de brandweerslang ongemoeid; met de Jonge als partijleider heeft hij van het CDA electoraal totaal geen last. Dat wordt een mineure partij die straks zowel in de coalitieonderhandelingen als in de Tweede Kamer niets heeft in te brengen. Met Omtzigt als chef CDA ligt dat heel anders omdat die partij dan nog wel eens een flink gat in het VVD electoraat zou kunnen slaan, terwijl hij bovendien met FvD en PVV zou onderhandelen. Gewoon omdat die in de Kamer zijn gekozen: simpel.

Kortom: we hebben inmiddels onze eigen Trump en Biden, alleen heten ze anders.


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

6 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
A.R. Girbes sr
3 jaren geleden

Uitstekend artikel en de Heer Nijhof heeft heerlijk zijn gal gespuugd. Maar mijn hoop heb ik inmiddels in de rubriek ” illusies” geplaatst omdat ik, met de verkiezingen in het uitzicht, nu begrijp dat mark Rutte als de ” redder” van het Vaderland wordt aanbeden omdat de VVD nu al virtueel 44 zetels bezit.
Dat betekent, dat we te maken hebben met een electoraat dat oogkleppen op heeft en mogelijk zelfs niet meer “gaven” bezit dat in een erwt past.
Immers: slechts de stemmen tellen en op welke partij “men” heeft gestemd om een redelijk en verantwoordelijk beleid te kunnen bedenken.
Maar de werkelijkheid is:”” Zodra Rutte IV rond is laat Pinokkio het handje van Hugo los en dan wandelt deze vanzelf over de rand van de afgrond en neemt het CDA mee, maar Rutte IV is dan een feit en dat is het enige dat telt voor deze egotripper.””” ( aldus de heer Dunki )

Het valt niet mee het electoraat wakker te maken. Even ter zijde:”Heeft U het artikel in de Telegraaf gelezen van Mevrouw Nausicaa Marbe? d.d. 7 november 2020.

Anders
3 jaren geleden
Antwoord aan  A.R. Girbes sr

Na alle leugens en bedrog van de afgelopen tijd heb ik geen vertrouwen meer in eerlijke verkiezingen. Rutte is de uitverkorene en zal weer met grote cijfers winnen om ons naar de great reset te liegen. De Jonge is de judas die de vaccins bij ons komt inbrengen. Die zal ws worden zodat uitverkorene Rutte door kan.

Puck van der Land
3 jaren geleden

Wat mij nu opvalt, nu Trump eruit lijkt te zijn gewerkt, is dat er zomaar allerlei positieve berichten komen over een vaccin dat nog voor Oud en Nieuw beschikbaar gaat komen. Althans volgens voor mij onbekende bronnen. Dat hele gedoe rond die Corona hype lijkt alles te maken te hebben met de verkiezingen in een reeks landen: de VS om te beginnen, Nederland, Duitsland, Engeland met zijn Brexit…. Alle aandacht wordt naar Corona gestuurd door de mensen of doodangst aan te jagen, zodat ze alles klakkeloos en braaf volgen. Of zich in een toenemende afhankelijkheidspositie voelen zitten, zoals Ton zo beeldend beschrijft in zijn supermarktstory.

Ondertussen is er weinig aandacht voor de werkelijke problemen op wereldniveau, waar Trump wel degelijk resultaten boekte. Eerder op Sta-Pal al genoemd voor wat betreft de overeenkomst van Israël met enkele Arabische landen, geen nieuwe oorlogen waar de president van de VS het initiatief nam. Trump heeft de verkiezingen niet kunnen winnen omdat Corona de zaak beheerste. Rutte laat het Corona “beleid” over aan de schoenenfetisjist en wast zijn handen straks in “onschuld”. Inderdaad, een sluwe manier om het CDA klein te krijgen.

Heel dat Corona gebeuren lijkt uitgedacht te zijn om de aandacht af te leiden en mensen monddood te maken precies in de tijd van al die ingrijpende politieke kwesties zoals de verkiezingen en de Brexit.
Nu we allemaal de ervaring hebben met het mondkapjes gedoe, kunnen we misschien beter begrijpen hoe vrouwen die verplicht zijn om altijd een Niqab te dragen, de mond is gesnoerd. Nou vind ik dat overigens niet zo erg voor die vrouwen die alleen maar over de esthetiek van een optreden of de vorm van uitspraken kunnen wauwelen. En als de meerderheid van de mensen niet beter doet dan dat, dan is zo’n mondkapje daar een mooi symbool van.

Anders
3 jaren geleden
Antwoord aan  Puck van der Land

Alles wijst erop dat de vaccins een heel belangrijk onderdeel zijn van het grote plan waar Rutte aan meehelpt. Waarom wij genetisch moeten worden gemanipuleerd is mij nog niet bekend. Ik vind het zo stil. We klagen alleen een beetje online, maar daarmee lossen we dit probleem niet op.

r.dunki
3 jaren geleden

Hoe doorzichtig is de egotripper Pinokkio?

Liever een mislukkeling als Hugo aan het handje meevoeren naar de afgrond, om te voorkomen dat het CDA teveel stemmen weghaalt bij de VVD in Rutte IV, dan een kwalitatief hoogwaardige Pieter Omtzigt als partner met een sterk CDA. Een sterke CEO is niet bang om betere managers om zich heen te verzamelen. De zwakke Mark Rutte is als de dood, dat is niets nieuws!

Zodra Rutte IV rond is laat Pinokkio het handje van Hugo los en dan wandelt deze vanzelf over de rand van de afgrond en neemt het CDA mee, maar Rutte IV is dan een feit en dat is het enige dat telt voor deze egotripper.

Hugo is al aangeschoten wild, maar wordt krampachtig door Mark overeind gehouden tot het tijd wordt voor het genadeschot; mijnheer Ploumen was altijd al een stommeling.

karton
3 jaren geleden

Het coronabeleid faalt ? Is er überhaupt een coronabeleid ?
Ik heb al langere tijd de indruk dat “Den Haag” maar wat aanrommelt.
Bovendien : waar is het veiligheidsbeleid , het onderwijsbeleid , het vreemdelingenbeleid en nog een paar van die beleidsterreinen.
Géén beleid is óók beleid, denkt “Den Haag”.