Trump: het is kindermishandeling

Midden in het debat over racisme en discriminatie in de VS richt president Donald Trump een commissie op om patriottisch onderwijs te bevorderen. “De rellen in Amerikaanse steden van de afgelopen maanden zijn het resultaat van decennia van linkse indoctrinatie op onze scholen. Het probeert studenten ertoe te brengen zich te schamen voor de geschiedenis van het land. Het is een vorm van kindermishandeling.”

Afb: http://army.mil

De president sprak in het Nationaal Archief in Washington op de 233e verjaardag van de ondertekening van de Amerikaanse grondwet. Hij beschuldigde specifiek radicale democraten en de media: ze proberen schoolkinderen te indoctrineren en hun ouders ervan te overtuigen dat ze zich moesten schamen voor hun ‘witheid’. De commissie die bij presidentieel decreet is ingesteld, moet veranderen: “Onze jeugd zal worden geleerd Amerika lief te hebben met heel hun hart en ziel.” De commissie zou onder meer docenten moeten aanmoedigen om studenten te onderwijzen over “het wonder van de Amerikaanse geschiedenis”.

In zijn toespraak riep Trump op tot maatregelen tegen systemisch racisme en verdeeldheid. “Toen Amerika werd gesticht, werd een reeks gebeurtenissen mogelijk en in gang gezet, die uiteindelijk zorgde dat de slavernij werd afgeschaft, burgerrechten werden uitgebreid, het communisme en het fascisme werden verslagen en de eerlijkste, meest gelijkwaardige en meest welvarende natie in de geschiedenis werd opgebouwd.”

Trump noemde de bijna 250-jarige fase van slavernij in Noord-Amerika niet. Hij negeerde ook de aanhoudende protesten van de “Black Lives Matter” -beweging tegen racisme en politiegeweld.

Vooruitlopend op de Amerikaanse presidentsverkiezingen op 3 november nemen Trump en zijn democratische uitdager Joe Biden duidelijke standpunten in aan tegenovergestelde kanten van het debat. Eerder deze maand sprak Biden over Amerika’s “erfzonde” van slavernij en de gevolgen daarvan. Trump heeft altijd ontkend dat er structureel racisme heerste in de VS of in instellingen zoals de politie.

Bron: Welt.de, ‘Trump sagt „linker Indoktrination an Schulen“ den Kampf an’
Vertaling: red. Sta-Pal
H/T: Maurits


Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ravian
3 jaren geleden

“Trump noemde de bijna 250-jarige fase van slavernij in Noord-Amerika niet.”

De United States of America zijn ontstaan in 1776, en daarna heeft het nog een jaar of tien geduurd voordat alles definitief in kannen en kruiken was.
Minder dan twintig jaar (en een burgeroorlog) later was de slavernij in de USA geheel afgeschaft.
Maar hier moet 250 jaar slavernij geschiedenis op slinkse wijze aan de USA gekoppeld worden.
Het is namelijk niet per ongeluk dat men in dit zinnetje voor “Noord Amerika” en niet voor “(Verenigde Staten van) Amerika” gekozen heeft.
Hier wordt gepoogd een land verantwoordelijk te stellen voor een georven situatie die dit land na de oprichting met gezwinde spoed, en tegen enorme kosten, ongedaan heeft gemaakt.
Dat is geen frisse journalistiek

Ravian
3 jaren geleden
Antwoord aan  Ravian

Oh, en dat allemaal natuurlijk om Trump in een kwaad daglicht te stellen.
Zoals ik al zie, geen frisse journalistiek.