Rechtsstaat daalt af

In een lange reeks van wat wij in dit land inmiddels ‘incidenten’ moeten noemen en met de bruiloft van minister Grapperhaus nog vers in het geheugen, daalde onze rechtsstaat opnieuw af naar ongekende diepten. De Amsterdamse versjesopzegger A. ontweek bevallig een aanklacht wegens opruien, kennelijk dankzij de hulp van een bevriend hoofdofficier van justitie. Van een ‘onafhankelijke rechtspraak’ blijkt in dit land niets meer over, een vermoeden wat na de rechtszaken tegen politicus Wilders (PVV) weer eens fijntjes werd bevestigd.

Afb: pixabay

Het is een feit dat de Minister van Justitie en Veiligheid, juist omdat hij de coronaregels-overtreders zo hard liet aanpakken en voor aso’s uitmaakte, zijn geloofwaardigheid na zijn bruiloft volledig kwijt is geraakt. De man lapte zelf alle regels aan zijn laars, evenals zijn gasten. Inmiddels neemt het aantal besmettingen dan ook weer toe en dat heeft alles te maken met het voorbeeldgedrag van de hoogste gezagdrager zelf. En wat erger is: het gehele justitiële bouwwerk waar hij namens de politiek leiding aan geeft, blijkt één grote corrupte bende. Dat is het al jaren en klaarblijkelijk is niemand in staat met die rotzooi korte metten te maken.

Versjesopzegger A.

De versjesopzegger A., tevens vastgoedondernemer te Weesp, beloofde op 1 juni tijdens een demonstratie dat hij “alle zwarte Pieten in november zou kopschoppen” of woorden van gelijke strekking. De Officier van Justitie die de zaak onderzocht, stelde geen vervolging in en nam genoegen met de door A. gepubliceerde excuses. Diezelfde Officier van Justitie wist op 12 april 2017 nog wel een ‘passende’ strafmaat te concluderen voor ene Marcel K. Deze K. werd ervan verdacht het Amsterdamse BIJ1-raadslid Sylvana Simons in november 2016 op internet met de dood te hebben bedreigd. Dat gebeurde met een filmpje waarin hij haar gezicht had gefotoshopt op de hoofden van door de Ku Klux Clan opgehangen mensen en waarbij hij het liedje ‘Oh Sylvana’ als achtergrondmuziek had gebruikt.

De OvJ

Inmiddels blijkt dat deze Officier van Justitie, mr. Jacobien Vreekamp, tot en met juli van dit jaar met een voorman van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) in het bestuur zat van het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA). Zij was daar toen voorzitter, bevestigde de huidige MRDA-voorzitter Denise Eikelenboom op Twitter, na berichten daarover op het internet. Dat betekent dat tenminste op het moment van de uitspraak door A., deze officier een goede bekende moet zijn geweest van de geweldsoproeper, versjesopzegger en vastgoedondernemer, die in dezelfde kringen verkeert. Daarom heeft het er alle schijn van dat het patroon van geweldsverheerlijking door deze nazaat van Ghanese slavenhandelaren, mede tot stand is gekomen onder het ‘wakende’ voorzittersoog van deze OvJ. Zij is zodoende wel de minst gerede partij om een dergelijk juridisch proces als aanklager te begeleiden.

Minder, minder, minder

Wanneer Tweede Kamerlid voor de PVV – Geert Wilders – eerder op een verkiezingsbijeenkomst zou hebben gezegd dat hij alle Marokkanen die hij na een bepaalde datum nog in Den Haag zou tegenkomen ‘persoonlijk voor hun kop zou trappen’, dan zou dat dus tot een sepot van de eventuele aanklachten hebben geleid. Wilders echter liet het bij de vraag ‘meer of minder” en het publiek scandeerde vervolgens “minder, minder, minder”. Zou de versjesopzegger hebben gevraagd of het publiek “meer of minder” zwarte Pieten wilde dan zou, afhankelijk van het antwoord uit het publiek, dit personage wèl zijn veroordeeld? Dat maakt het krankzinnige van dit door-en-door rotte OM nog maar eens duidelijk.

Evenals het gehele publieke domein wordt onze zittende- en staande magistratuur geteisterd door communisten uit de school van Nieuw Links. Het is inmiddels een klassenjustitie geworden van wonder en geweld, waarbij bepaalde personen met bepaalde denkbeelden altijd aan het kortste eind lijken te trekken en de eigenlijke raddraaiers vrijuit gaan. Het is altijd een innige wens geweest van socialisten – hetzij van nationaalsocialistische of internnationaalsocialistische schnitt – om chaos te veroorzaken, teneinde in die omstandigheid het persoonlijke kapitalisme vorm te geven met andermans’ geld.

Veranderingen komen bij voorkeur via de verkiezingen tot stand. Mocht dat niet lukken dan kunnen we de boel wellicht toch maar beter in elkaar trappen. Dan kunnen we ook weer Nederlandse liedjes zingen, zoals deze:

“Wien Neêrlandsch bloed door d’aderen vloeit,
Van vreemde smetten vrij…”

Nou OvJ: kom er maar in!


Deel dit:
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
koddebeier
3 jaren geleden

Zodra links ergens de klauwen inzet tred het rottingsproces op !

Ravian
3 jaren geleden

Nederland aan de rand van de revolutie.
En de bestuurlijke elite provoceert lustig verder.
In 1789 zagen ze het ook al niet aankomen.

Jos van Schie
3 jaren geleden

Het aantal besmettingen neemt niet toe,het aantal positieve testen neemt toe,omdat er veel meer word getest dit noemt men dan besmettingen om de angst er in te houden.

Beheerder
3 jaren geleden
Antwoord aan  Jos van Schie

Niks ervan. Het aantal testmogelijkheden wordt vooral ingezet in de gezondheidszorg zelf. Iedereen kan in winkels en op straat zien dat na de bruiloft van Grapperhaus de mensen massaal een loopje nemen met afstand en hygiëne. Er is sprake van klassenjustitie, want als de minister wegkomt met “sorry hoor, snik” dan zijn de mensen er wel klaar mee en zeker degenen die een lening af moeten sluiten om de boete te kunnen betalen. Ons klassenjustitiële land is in bestuurlijk opzicht inmiddels een ravage die in de verste verte niet meer lijkt op de bedoeling van een democratie.