Coronacoup Zuid-Europa

‘Nederland wint Europese strijd’ kopt de onlineversie van De Telegraaf. Dat is een misleidende titel omdat niet Nederland, maar Italië als winnaar uit de strijd kwam en een regelrechte ‘coronacoup’ pleegde. De aap komt uiteindelijk altijd uit de mouw en ook nu wordt duidelijk dat een ‘crisis’ het perfect middel is om een coup te plegen.

Afb: Publicdomainpictures.net

Minister Hoekstra heeft, integenstelling tot wat hijzelf en de pers ons op de mouw willen spelden, de deur wijd opengezet naar de gevreesde ‘transfer-unie’. Om de Zuid-Europese landen ‘te helpen’ zijn de leden van de EU niet met de collectebus rondgegaan om geld in te zamelen en over te maken naar de Zuid-Europese fraudeurs maar wordt daar het Europees Stabilisatie Mechanisme (ESM) voor gebruikt. Dit opent de deur naar een meer duurzame greep in de kas van de Noordelijke landen van de EU. Het ESM is opgetuigd om landen die in financiële problemen verkeren geld te laten lenen tegen een rente die een ‘Europees gemiddelde’ weergeeft. Zouden Italië en Spanje zelfstandig geld lenen, dan betalen zij de hoofdprijs omdat zij op financiëel terrein gerekend worden tot geteisem en fraudeurs die geen gelegenheid voorbij laten gaan om de kluit te belazeren. Ergo: de landen ontvangen dus geen netto-steun van de Europese collega’s, maar mogen het geld lenen tegen gereduceerde rente. Klinkt toch aardig nietwaar?

Doordat de landen rond de Middellandse Zee er zoals gebruikelijk een chaotische economische bende van maken, betalen zij doorgaans aanzienlijk meer rente dan de Noordelijke landen. De landen in Noord-Europa hebben de zaken simpelweg beter op orde, ook al is er nog genoeg op aan te merken, zoals de bullshit-jobs in groene-, duurzame-, ‘discriminatie’- en vluchtelingen industrieën. De gedachte in de EU met het ESM is, dat alle EU-landen voor eenzelfde rentepercentage opdraaien. Betaalde Duitsland eerst bijvoorbeeld 2% rente op (staats) leningen en Spanje 7%, dan wordt dat nu voor beide landen, stel: 4,5%. Spanje kan goedkoper lenen en Duitsland duurder. In simpele taal: de Duitsers betalen extra om de Spanjaarden te matsen.

Ook in dit geval zal een groot deel van de leningen uiteindelijk echter terecht komen op plekken waar die niet thuishoren, zoals de zwarte markt. Deze zwarte markten omvatten rond de 15% in de Spaanse en Italiaanse economieën. Als mediterrane landen dan ook ergens een handje van hebben, dan is het wel om eenvoudig verkregen geld direct aan feesten en partijen uit te geven. Wat dat betreft passen zij beter bij het Afrikaanse continent.

Het middel van de ESM ligt niet ver weg van de zogenaamde ‘Eurobonds’. Dat laatste is een pot waarmee staatsobligaties worden opgekocht door de Europese Centrale Bank (ECB). Als Europa daaraan zou beginnen, dan zijn de nationale staten overigens effectief afgeschaft en wordt de Europese Erectie van Guy Verhofstadt zichtbaar als de Europese Politieke Dictatuur waarin de Eurofiele en incestueuze club van gelijkgezinden nog decennialang aan de macht kan blijven.

Uiteindelijk zullen de burgers in Noord-Europa dit gaan inzien en het is te hopen dat zulk een moment niet te laat komt. Is het dat wel, dan zal het huidige handelen alsnog tot uitbarstingen van geweld leiden.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Puck van der Land
4 jaren geleden

Dag Ton, dank voor je reactie. Als ik de getallen voor mezelf bekijk, dan klopt dat wel aardig, wat mijn Nederlandse inkomen betrof in de tijd dat ik nog fulltime werkte. Maar met mijn huidige AOW en pensioen kom ik nog niet eens aan het Spaanse inkomen, met dank aan de Nederlandse regering die in 2002 de pensioenkas leeg roofde en daarna het middelloon instelde. Maar het geld even terzijde.
Spanje creëert een schijn van chaos, is wat ik wilde zeggen, daarachter gaat een dictatoriaal systeem schuil, van dreigen en zelfs chanteren. Zover is de Nederlandse belastingdienst recent gegaan met die kinderopvang “fraude”. Het niet aanleveren op tijd van de juiste papieren wordt hier ook als opzettelijke fraude aangemerkt. Ik vrees dat dit nog wel erger gaat worden. Maar ik mag echt hopen dat wanneer de Noordelijke economieën er 8% op hebben ingeleverd, de pleuris uitbreekt, of de vliegende tering, dat is niet zo anders als het coronavirus.

Puck van der Land
4 jaren geleden

Ik wil hier even wat toelichten of aanvullen op de uitspraak “chaotische economische bende”. Al ruim twaalf jaar woon ik in Spanje en ben ik er “fiscaal-resident”. Dat betekent dat ik in Spanje belasting betaal over het inkomen dat ik uit Nederland ontvang aan AOW en Pensioen. Door misleidende informatie van de Nederlandse belastingdienst, dat er een overeenkomst is tussen Spanje en Nederland en dat er voor wordt gezorgd dat je niet dubbel belasting betaald, ben ik in het begin behoorlijk het schip ingegaan. Ik zal u het hele verhaal besparen, maar omdat ik uiteindelijk niet op tijd alle informatie over mijn inkomen inleverde, kreeg ik een boete van € 3000,– die ik in een jaar moest betalen.
Dat was een boete met korting van 50%. Wanneer ik bezwaar zou maken en ik zou geen gelijk krijgen, dan zou ik de volledige 100% moeten betalen zijnde € 6000,-. Zo werkt het belastingsysteem in Spanje: opleggen van boetes en dreigen met verdubbeling als je het lef hebt om aan te klagen. Ik dacht dat dit kwam omdat ik uit het buitenland kwam, maar mijn accountant legde uit dat dit systeem voor iedereen geldt, behalve die 10% aan de top.
Het systeem is niet chaotisch, het systeem is uitermate bureaucratisch en dictatoriaal.
Ze weten precies wat ze doen bij deze belastingdienst en voor alle problemen zijn wetten, onleesbaar net zoals in Nederland. Je moet een schrift geleerde zijn dit te ontcijferen. Dus is iedereen gedwongen een accountant (gestor) te nemen, die je door de krochten van de belastingdienst begeleidt. De belastingdienst werkt bureaucratisch maar uiterst efficiënt, want ze laten geen euro schieten als ze die kunnen binnenhalen. Er zit een gigantisch leger van ambtenaren achter de schermen die dit circus laten draaien. Dat kost klauwen met geld. Wie in Spanje een eigen bedrijfje wil beginnen, moet daar maanden voor uit trekken, want ook hier een gigantische papierrompslomp en een groot ambtenaren apparaat. Zo is het met veel zaken, overal heb je een vergunning voor nodig. Ze hebben niets op met de middenstand, maar de grote nationale concerns varen er wel bij.
Het is in feite niet anders dan hoe het er in Nederland aan toegaat. Het geld dat Spanje uit de EU heeft gekregen is voor een deel in een enorm (fantastisch) wegennet geïnvesteerd, maar ook verdwenen in de verkeerde zakken van bouwondernemingen.
Spanje is niet slechter dan Nederland als het gaat om wegsluizen van geld dat eigenlijk voor de burgers bestemd is. Misschien is het verstandiger om te kijken wat de overeenkomsten zijn tussen deze bureaucratische kleptomanen. In plaats van de burgers van een land als Spanje en Italië de zwarte piet toe te schuiven.

Beheerder
4 jaren geleden
Antwoord aan  Puck van der Land

Dag Puck, dank voor je uiteenzetting.
Het Bruto Binnenlands Product (BBP) is de totale geldwaarde van alles wat in een land wordt geproduceerd. Je kunt er min of meer aan afmeten of er in een land een beetje wordt doorgewerkt of dat men zich vooral beperkt tot het faecaliseren van het verstrekte voedsel.

Nederland: ca. € 55.000
Spanje: ca. € 33.000
Italië: ca: € 37.000
Bedragen per inwoner van het betreffende land. Nederland blijft daarmee overigens de Duitsers (ca. € 43.000) en de Belgen (ca. € 46.000) nog voor. In Griekenland zijn de hangmatten kennelijk helemaal onweerstaanbaar: ca. € 30.000.

Het ziet er helaas naar uit dat de landen die zelfs van het coronavirus een mega-chaos weten te maken, dat in het vervolg gesubsidieerd kunnen doen. Wanneer na het coronavirus blijkt dat de Noordelijke economieën ca. 8% hebben ingeleverd dan schat ik zo in dat er wat rumoer in de Noord-Europese straten ontstaat.

karton
4 jaren geleden

Wij betalen voor onze eigen ondergang.!!!!