Lakmoesproef

Voor de staat waarin ons land werkelijk verkeert is de mate waarin het kabinet reageert op de uitbraak zelf en de mate waarin men in staat is de verspreiding van het coronavirus onder controle te brengen, een mooie ‘lakmoesproef’.

Wanneer we naar de eerste resultaten kijken ziet het er eigenlijk niet zo heel best uit voor dit kabinet. Per dag lopen de aantallen nieuwe besmettingen nog steeds op en de curve van de totale aantallen geïnfecteerden vertoont een nog steeds stijgende, steile lijn. De gezondheidszorg raakt in de verdrukking en het is te voorzien dat ons land, met deze scherp stijgende aantallen patiënten, binnenkort te weinig plekken rijk is voor noodzakelijke intensieve verzorging. Stuitend genoeg zijn er zelfs niet voldoende mondkapjes voor werkers in de zorg, waardoor deze beroepsgroep steeds verder uitdunt vanwege… gevallen van corona-besmetting. De veelgeroemde ‘marktwerking’ in de zorg toont juist nu aan dat deze systematiek, conform de wijze woorden van de beroemde Schotse econoom Adam Smith, desastreuze gevolgen kan hebben.

RIVM

Aanvankelijk heeft het kabinet gekozen voor een model uit de hoge hoed van RIVM-directeur Van Dissel, namelijk ‘groepsimmuniteit’. Het door Van Dissel geleide Rijksinstituut noemde echter in januari nog dat de kans dat het virus naar Europa en Nederland zou komen ‘vooralsnog klein’. Dat zou komen, aldus het RIVM in januari, omdat het virus zich ‘bijna niet van mens op mens leek te verspreiden’. De praktijk bleek een totaal andere en inmiddels – op het moment van schrijven – heeft Nederland ruim 2.400 geregistreerde geïnfecteerden en zijn reeds 76 corona-patiënten overleden. In werkelijkheid zit ons land waarschijnlijk al over de 10.000 geïnfecteerden. In aanmerking genomen dat de eerste patiënt zich op 27 februari jongstleden aandiende en de aantallen geïnfecteerde die we nu – slechts 20 dagen later tellen, wordt het steeds lastiger om het door Van Dissel geleide instituut nog serieus te nemen. Het lijkt erop dat ook dit ‘Rijksinstituut’ geen objectief onderzoeksresultaat presenteert, maar de door de regering gewenste voorspellingen doet. Daar zijn meer voorbeelden van inmiddels.

Groepsimmuniteit

Het aanvankelijk door het RIVM geopperde model van groepsimmuniteit lijkt inmiddels weer in de ijskast te zijn gezet, al wil men dat vooralsnog niet echt toegeven. De Wereldgezondheidsorganisatie WHO gaat bij besmetting met het Coronavirus uit van een sterftecijfer van 0,9 tot 3,4 procent. Dat wil zeggen dat van alle 1.000 mensen die het virus krijgen er tussen de 9 en de 34 zullen overlijden. Als het de bedoeling zou zijn geweest om groepsimmuniteit op te bouwen dan zou volgens de huidige schattingen minimaal 60% van de Nederlanders besmet moeten worden door het virus – in totaal dus zo’n 10 miljoen mensen. Zolang er geen vaccin tegen het coronavirus bestaat zou dit volgens voorspellingen dus neerkomen op de sterfte van tenminste 100.000 Nederlanders. Dat zijn toch getallen die geen staande ovaties op de balkons veroorzaken, laat staan klokgelui van de verenigde kerken in ons land.

Oorlogssituatie

De situatie in ons land laat zich vergelijken met een oorlogssituatie. In de meidagen van 1940 sneuvelden zo’n 3.000 Nederlandse militairen, krijgsgevangenen, enkele burgers en leden van Rode Kruis en Politie. Zó erg is het gelukkig nog niet, maar toch. Het verschil in gedrag is met name dat de bevolking zich destijds onmiddellijk disciplineerde, meer de persoonlijke veiligheid zocht en vooral thuis bleef. Dat is nu niet het geval. Hoeveel oproepen de regering ook uit laat gaan om niet te hamsteren; grote groepen hamsteren werkelijk als gekken, alsof zij aangestoken zijn door alle andere virussen tegelijk. Destijds zouden daarop standrechtelijke executies hebben plaatsgevonden, iets wat nu ondenkbaar is. Toch zouden daarop maatregelen moeten worden genomen, bijvoorbeeld door supermarkten op te dragen per artikel slechts een afname van twee eenheden per klant toe te staan. Dat kan de enorme druk die nu op de distributie van levensmiddelen wordt gelegd, ruimschoots verlichten. Verder zouden de kwetsbare groepen zoveel mogelijk geïsoleerd kunnen worden, ook al betekent dat een bijna hermetische afsluiting van bejaarden- en verzorgingshuizen.

In tijden van crises is het van groot belang tijd te winnen. Tijd die nodig is om medische en mankracht-voorraden op peil te brengen en vooral om de voorgenomen maatregelen nog eens goed tegen het licht te houden onder de conditie van een verder toenemende kennis door o.a. de ervaringen in andere landen.

Dat zijn allemaal zaken die niet zijn gebeurd, alsof er geen draaiboek is. Dat is nog het meest gebrekkige; we kunnen wel een Kamerlid en een Minister in voorraad houden bij Prinsjesdag, maar dit dan weer niet. Met de EU is het al hetzelfde liedje: precies weten wat de kleur en kromming van een komkommer moet zijn, maar in deze momenten gillend het behang van de muren krabben en vragen om meer geld. Daarmee is de onkunde afdoende bewezen en bovendien dat de EU geen zier voorstelt – uitsluitend een institutie met een ophokplicht voor gesjeesde politici.

Gert-Jan Segers

De rapportcijfers voor de heersende politiek zijn vooralsnog niet best in dit examenonderdeel en de negatieve hoofdprijs gaat naar de zich ‘christen’ noemende Gert-Jan Segers van de CU. Hij presteerde het om in debat met Baudet (FvD) bijna achteloos te melden dat hij ‘vers van de pers’ had vernomen dat de door collega Baudet voorgestelde maatregelen, in China inmiddels tot een nieuwe uitbraak hadden geleid. Na enige tijd bleek dat Segers kennelijk uitsluitend de misleidende kop van het artikel had gelezen, waarna hij weigerde zich te excuseren voor zijn voorbarige en onheuse, lage moraal in het debat. Dat leek dus verdacht veel op bewust liegen omwille van het politiek scoren en dat noemen we gewoon een Judasstreek.

Overigens werd de Minister voor Medische zorg en Sport, Bruno Bruins, tijdens het debat ‘onwel wegens oververmoeidheid’. Hij heeft inmiddels zijn ontslag aangeboden en zijn taken worden waargenomen door de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daar speelde op de achtergronden meer dan alleen een onwelwording.

Het was tekenend voor bijna het hele gezelschap wat daar min of meer stamelend bijeen zat: een blamage voor dit land en het virus heeft inmiddels nagenoeg vrij spel.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
4 jaren geleden

Het patent op bangmakerij is ferm in handen van de globalisten in de U.N.

Hun klimaatzwendel floreert al jaren op toenemende bangmakerij, gefaciliteerd door de UN’s IPCC, een collectie infame linkse activisten waarop Rutte en zijn schaapachtige collega Wiebes zich zo graag beroepen om hier bij G.L. en Timmermans in bed te gaan liggen. Onvergeeflijke domheid en gemakzucht, maar zij leren er niets van…

Het Corona virus is uiteraard niet de trouvaille van Soros en Bloomberg, maar zij misbruiken het wel gretig om via de UN’s corrupte WHO de wereldwijde bangmakerij aan te jagen en op die manier te proberen om Trump zijn troefkaart, de bloeiende Amerikaanse economie, afhandig te maken voor de verkiezingen.

Dat dat de rancuneuze Chinezen conveniëert spreekt voor zich, want zij vergeven Trump nooit dat hij hen zo op hun plaats heeft gezet.

Wat Aziaten, Australiërs, Afrikanen, noord en zuid Amerikanen en niet te vergeten wij Europeanen nu meemaken is het gevolg van de effectieve bangmakerij door een corrupte Ethopische charlatan die waarschijnlijk ook al in de zak van Soros en Bloomberg zit en de zaak belazert door statistische gegevens over doden en totale aantallen zieken te manipuleren, terwijl de grote Franse viroloog prof. Bricaire stelt dat Corona in feite een goedaardige griep is die vanzelf voorbij gaat…

Wat is de waarheid? De ratio ligt in de goot en de hysterie heeft de overhand, ook Wilders en Baudet laten zich bij de neus nemen en het is een wonder dat Rutte niet meedoet aan het paniekvoetbal met belachelijke ’total lockouts’.

Waarschijnlijk is hij één van de weinigen die op de goede koers zit, want de projecties van honderduizenden, zelfs miljoenen doden berusten allemaal op slaafse politieke acceptatie van de leugens van een weerzinwekkende Ethiopische charlatan in Genève die helaas de WHO mag leiden, waaarschijnlijk omdat hij geen witte man is.

Gezond verstand gebiedt de aannames van deze schooier objectief te toetsen en ik stel dat daarom alle projecties van doden met minstens een factor 10 tot 20 overtrokken zijn.

Jammer dat ons hersendode kabinet zich daar niet eens in verdiept want een minister Hoekstra heeft, als primus inter pares, het intellect en de expertise om daar in enkele minuten doorheen te prikken.

Dubbel jammer dat hij dat niet doet, want dan kunnen wij gewoon de draad weer oppakken, maar voorlopig is het een groot feest voor de extremistische SJW biljonairs.

4 jaren geleden

***Attorney Gordon Chang, an internationally-r ecotnized expert on China, warned that China’s Communist Party has launched an aggressive propaganda campaign aimed at crashing the American economy and blaming the United States for the Wuhan coronavirus.** Nr 1.

***Na enige tijd bleek dat Segers kennelijk uitsluitend de misleidende kop van het artikel had gelezen, waarna hij weigerde zich te excuseren voor zijn voorbarige en onheuse, lage moraal in het debat. Dat leek dus verdacht veel op bewust liegen omwille van het politiek scoren en dat noemen we gewoon een Judasstreek.*** Nr 2.

Wie de bovenstaande zinnen wil analyseren, komt onverbiddelijk tot de slotsom dat ” des mensens geest” ongelooflijk verward is en vol van wantrouwen, domme prestige, zelfingenomenheid, starheid, complottheorieën fantaseert én niet beseft dat velen met een “niet valide” intelligentie door het leven moet.
Dat de Amerikanen, zie bovenste zin”, zo denken, is omdat China nog steeds een ” communities ” land is en bestuurd wordt dictators en genadeloos blijken en ” desnoods” op grond van **anti- communistische gevoelens** iemand ” liquideren”.
Overigens, er zijn meer landen die ” genadeloos” iemands leven beëindigen om basis van onbetrouwbaarheid. Immers: dat China zelfs een arts die “ons” waarschuwde voor het virus, verdween van het toneel en hij ” later overleed ” aan de gevolgen van het coronavirus, althans dat maakte de ” Chinese overheid” bekent. Moeten we dan gekloven?

Dat Gert Jan Segers, zijn starheid alweer ” hanteert” is ook een vorm van onbekwaamheid en zich van ” judasstreek” bediend om zich te handhaven. Dat deze man nog in de Tweede Kamer zit is mij een raadsel. ” Hij heeft constant een lijntje naar zijn ” aller- hoogste” Baas, en hem wordt, ” kennelijk” ” Goddelijke” adviezen gegeven, gezien zijn uitspraken.

Maar, waar het alweer op aan komt is de onberekenbaarheid én de absolute domheid van iedereen die niet begrijpt dat:’ 1. er een demografische diversiteit is, 2. dat principes ook ” vastgeroest kunnen zitten en niet aansluiten aan de realiteit én dat een ” communis opinio” onmisbaar is. 3. Het politieke beleid moet als basis ” een behoudend politieke beleid” hebben omdat ieder mens en zelfs dieren ” een zelf- behoudend instinkt ” ( het zelfbehoud) iedere dag mee geconfronteerd worden. Maar ” het behoudende politieke beleid bestaat niet meer.
Het Coronavirus is, volgens een Hoogleraar, een overschrijf foutje van ” cellen” en het fabriekje in de cellen volledige ontregeld. in 1917 was er de Spaanse griep en veel doden eiste. Een ” natuurlik fenomeen” dus.
En wat heeft overbevolking er mee te maken? De hoeveelheid mensen op aarde maakt dat een epidemie of pandemie) zich steviger manifesteert. En, een virus is geen bacterie.
We hebben dus ook gezien en gehoord dat Rutte er geen verstand van heeft.
***Het zijn rare tijden. De staat van ons land komt bloot te liggen zoals een scheepswrak bij laag water… Net zo rot…****.

En, zoals Ton Nijhof dat schrijft:” ***Het was tekenend voor bijna het hele gezelschap wat daar min of meer stamelend bijeen zat: een blamage voor dit land en het virus heeft inmiddels nagenoeg vrij spel.***

M. Campert
4 jaren geleden

Segers al en nu de PvdA erbij…ga zo door!

4 jaren geleden

Helemaal mee eens Ton. Met deze toevoeging nog: een vriend van mij kan mondkapjes leveren, en belde overal heen. Hij werd echter niet teruggebeld… De produktie van de mondkapjes is geen probleem, het probleem zit bij de ambtenaar inkoop van het ministerie VWS (ik zou bijna typen: de misérie VWS). De ambtelijke molens werken traag. Pas nu schijnt er een bestelling gedaan te zijn:

https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/mondkapjes-tekort-uit-deze-fabriek-komen-er-elke-dag-een-half-miljoen~aebbb904/

De onkunde, protocollen, gebrek aan daadkracht is stuitend. Velen durven geen beslissing te nemen, bang om later te worden aangeklaagd, of dat je iets fout hebt gedaan, waardoor je verder carriére een knak krijgt. Terwijl je bijna zou zeggen; maak een giga blunder dan wordt je weggepromoveerd. En dat is altijd omhoog….

Het zijn rare tijden. De staat van ons land komt bloot te liggen zoals een scheepswrak bij laag water… Net zo rot…

M. Campert
4 jaren geleden
Antwoord aan  Robert v Gemeren

Rake typering.