De sanering van de activistische rechterlijke macht

Amerikaanse rechters laten zich niet langer voor het activistische karretje spannen, onze Hoge Raad helaas wèl! Na drie jaren Trump begint de verloederde Amerikaanse rechtspraak tekenen van objectiviteit en gezond verstand te tonen, reden waarom George Soros een miljoenen campagne voert om overal zijn communistische Officieren van Justitie te laten kiezen.

Afb: maxipixel.net

Dit resulteert in rampzalige toestanden, waarin bijvoorbeeld een idioot als New York’s burgemeester DeBlasio heeft doorgezet dat gearresteerde misdadigers zonder borgsom binnen enkele minuten weer losgelaten worden. In de afgelopen weken hebben sommige moordenaars zodoende tot drie maal toe mensen kunnen vermoorden binnen enkele dagen! In San Francisco worden dieven weer onmiddellijk vrijgelaten en niet eens vervolgd als zij voor minder dan US $ 1.500 hebben gestolen! Big Brother’s Utopia is angstaanjagend, maar de kiezers maken zich keer op keer medeplichtig, zoals ook in Amsterdam.

In New York hebben milieu-zwendelaars, inclusief DeBlasio, zich in 2018 verzekerd van de hulp van een gepolitiseerd Openbaar Ministerie in hun heksenjacht tegen grote oliemaatschappijen en van de hulp van minderjarige kinderen in San Francisco. ‘Alles voor het milieu’, geen leugen wordt geschuwd, net als door Urgenda in Nederland, maar Amerikaanse rechters maakten afgelopen week duidelijk dat en waarom zij zich – in tegenstelling tot de moreel corrupte Nederlandse rechtspraak – niet langer voor dat linkse karretje laten spannen.

Overmoedige, nog uit de Obama jaren daterende, extremisten hebben met hulp van de alom aanwezige suikeroom Soros en een corrupte Hoofdofficier van Justitie in N.Y.C. geprobeerd om rechtszaken aan te spannen tegen oliebedrijven en de regering van Trump. Nu zien zij sterretjes nadat hun verhaal meerdere keren door de rechters van tafel is geveegd. Zelfs zij geven nu toe dat het wel erg ver ging om een groep kinderen te misbruiken als zogenaamde ‘eisers’ in zo’n perfide klimaat-eis (à la Urgenda) nadat rechters hun eisen tegen Trump’s regering èn tegen ExxonMobil in vlammen afschoten.

De rechters in de zaak van de kinderen argumenteerden op 17 januari ‘dat het niet in onze grondwettelijke macht ligt om President Trump te dwingen tot klimaat maatregelen onder meer omdat kinderen geen ‘standing’ hebben om de regering te dagvaarden op grond van een vermeende constitutionele verantwoordelijkheid om steun voor fossiele brandstoffen stop te zetten. (Daar wordt dus het Urgenda argument dat zij ‘in het algemeen belang’ zouden acteren afgeschoten).

Dit geschiedde notabene in de meest activistische 9th Circuit Court in San Francisco, tot voor kort een communistisch broeinest in de Amerikaanse rechtspraak, maar op één rechter na sprak het college zich ervoor uit dat de eisers zich dienden te richten tot de politiek of de kiezers! Dat was ook het enige antwoord dat onze Hoge Raad aan Urgenda had mogen en moeten geven!

De rector magnificus van de Columbia Law School’s Sabin Center for Climate Change Law stelde in zijn commentaar in de Washington Post ‘dat het veel te ver gezocht was’ en ‘dat rechters het gewoon niet in hun vermogen hebben om de gehele energiehuishouding van het land rond te commanderen’. Wijze woorden die een onwijze Hoge Raad in Den Haag in zijn zak kan steken…

In 2018 was, in het steeds meer verloederende New York van de communistische burgemeester Bill DeBlasio, een nieuwe hoofdofficier van justitie genaamd Letitia James volledig doorgeslagen in haar Social Justice oorlog tegen de rest van de mensheid, door te stellen dat Exxon Mobil investeerders en klanten had voorgelogen ‘ omdat het bedrijf zich aan grotere risico’s van climate change regulation blootstelde dan investeerders konden vermoeden’. Kortom, om haar krankzinnige klimaat argument te bewijzen werd een artificieel geval van fraude gefabriceerd. Om dit loze argument kracht bij te zetten ging deze op hol geslagen Social Justice Dwaas zelf wel even aantonen hoe groot dat risico voor investeerders was door een miljarden claim tegen het bedrijf in te dienen… Een ‘self fulfilling promise’ of in goed Nederlands ‘de natte droom’ van de klimaat activiste cum hoofdofficier van Justitie mevrouw James.

De New York Supreme Court sprak het bedrijf vrij in november jl. na een vier jaren durende heksenjacht van SJW burgemeester Bill DeBlasio ( een New Yorkse hybride van Jeremy Corbyn en Bernie Sanders ) die in ’18 resulteerde in de dwaze aanklacht van James, die het stokje had overgenomen van de seksmaniak Eric Schneiderman die door #meToo te grazen werd genomen.

Rechter Barry Ostrager argumenteerde: “Nothing in this opinion is intended to absolve ExxonMobil from responsibility for contributing to climate change.”  Hij vond dat James totaal niet had aangetoond dat het olie concern anti-fraude wetgeving had geschonden, hetgeen voor de zoveelste keer de gevaarlijke hysterie van de SJW aantoont. De feiten ontbreken hen met het geleuter over ‘science’, maar de emotie en de hysterie brengen veel goedgelovigen aan het twijfelen.

Het is een goede zaak dat Trump, ondanks de brutale sabotage der Democraten, zoveel nieuwe rechters in honderden vacatures heeft benoemd, maar in Obama’s jaren is de ondermijning van het systeem (te) ver gevorderd. In oktober jl. verwierp de Supreme Court ook al een verzoek van enkele oliemaatschappijen om een klacht te verwerpen van andere activisten, zelfs de stad Baltimore, dat Exxon et.al. verantwoordelijk zouden zijn voor mondiale CO² emissies.

De SJW haalt één keer een bloedneus, twee keer een bloedneus, maar zij gaan maar door in hun zelf opgeklopte hysterie waaraan onze onscrupuleuze rechterlijke macht meteen toegaf.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Ravian
4 jaren geleden

Tsja, zo rolt links nu eenmaal.
En als dit niet tot de beoogde resultaten leid dan is de volgende stap geweld.
Daar kun je op gaan zitten wachten.
Links zijn is een ziekte.