Uitverkocht!

Het zal de lezers van Sta-pal niet zijn ontgaan dat Sid Lukkassen en Ton Nijhof een boek hebben gepubliceerd, ‘De Afrekening’ (Uitgeverij Contour, € 18,95). Momenteel maakt het boek enige furore in kranten, op webfora en verschillende sociale media. Met name NRC en De Dagelijkse Standaard namen ferm afstand van het boek. De ene (NRC) omdat het boek vooral fascistische onderbuikgevoelens zou promoten en de ander (DDS) vocht een persoonlijke vendetta met Lukkassen uit. Beiden fout, beiden af, want waar gaat het boek nu eigenlijk over?

Afb: Uitgeverij Contour

Alvorens tot het concept te komen, hebben Lukkassen en Nijhof de beelden gekeken van de openingsspeech van de Hoofdaanklager bij de processen van Neurenberg, Robert Jackson. Het viel hen daarbij op, dat een groot aantal van de klachten van de aanklager(s), waaronder het –gedwongen- knechten van volkeren en het ontmantelen van de democratie, ook vandaag de dag nog opgeld doen. De arrogantie van de macht komt bijvoorbeeld tot uitdrukking in de gedwongen deelname in de EU, waar het Nederlandse volk uitdrukkelijk en meerdere malen tegen heeft gestemd. Of zie slechts de afschaffing van het referendum en het weren van PVV en FvD uit de bestuurslagen. Ruim een kwart van de bevolking wordt langs die weg simpelweg niet vertegenwoordigd in de verschillende bestuurlijke gremia, om over de publieke omroepen nog maar te zwijgen.

In het boek hebben zij met behulp van circa 200 voetnoten verwezen naar gebeurtenissen die zich in de praktijk hebben voorgedaan. Vervolgens werden de publieke reacties daarop verwerkt tot een avontuur. Kortom: het behandeld zekere maatschappelijke onderwerpen (zie voetnoten) en de aansluitende reacties van de hoofdpersonen komen rechtstreeks uit de commentaarsecties van de publicerende media. Zo ontstaat het avontuur en daarin is plaats voor persoonlijke ervaringen (de kapsalon, het verjaardag bezoek, etc.) maar ook voor praktijksituaties zoals die in kranten en op TV/radio werden gepresenteerd.

Gaandeweg het boek, wordt het de hoofdpersonen (conform de meningen in de commentaarsecties van de MSM) steeds duidelijker dat hun democratische rechten afnemen, dat politici zich te buiten gaan aan wederrechtelijk handelen (Opstelten et. al. inzake Wilders) de kwestie Srebrenica komt langs (wel goed lezen!) de verhoudingen tussen topambtenaren en veldpersoneel, de milieuproblematiek, etcetera, enzovoort. Aan het slot van het boek zetten de hoofdpersonen de democratie tijdelijk in een pauzestand, waarna ze aan de hand van een ‘rationele grondwet’(met dank aan Jan Storm) het oude inruilen voor een nieuwe democratische invulling en vervulling. Het boek herhaalt aan het slot de toespraak van Jackson en laat klip en klaar zien dat vrijwel de gehele Staten-Generaal er onder de condities van Neurenberg bepaald niet best afkomt.

Is dat ‘rechts-radicaal?’ Ons dunkt dat het boek korter bij de waarheid ligt dan de sprookjes van degenen voor wie de snoepjes uit de staatsruif onweerstaanbaar blijken, zoal NRC en nog sterker: de NPO. De gewone Nederlander is in het boek aan het woord. Is dat inmiddels ‘verkeerd’? En wat precies is daar ‘fout’ aan? Mogen gewone, autochtone burgers, niet meer zeggen wat ze werkelijk vinden en van wie komt dat verbod eigenlijk precies? Mogen we dat weten? Klaarblijkelijk niet.

Kennelijk hebben Lukkassen en Nijhof een opmerkelijk fenomeen in de markt gezet, want het boek bleek op zondag rond 14:00 uur compleet uitverkocht. Dat is mooi, maar nu terzake: Mogen wij nog zeggen wat we vinden of maakt de politiek-correcte gemeente inmiddels de dienst uit in dit land? Het lijkt er wel op, want wie iets zegt wat buiten het gebruikelijke literaire kader valt, heeft zich te verantwoorden jegens de goegemeente van ‘Gutmenschen’, zo lijkt het. En nee: Lukkassen en Nijhof zullen dat niet doen. Wie tegen theocratie is gaat immers niet op het Tahrirplein in Teheran staan op vrijdagmiddag. Zij hebben simpelweg de moderne media in geschreven vorm tot uitdrukking gebracht en dat werd tijd. Te lang heeft dit echelon in onze maatschappij zich achtergesteld moeten voelen.

Dáár gaat het boek over. Vanaf donderdag weer verkrijgbaar!


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties