De Man op de achterste rij. Dicht bij de uitgang

Ik dacht dat het niet erger kon…met het stupide gedrag van een man die zich politicus en Minister-president noemt. Eerst bij de klimaat conferentie in Madrid zich met wijdse gebaren presenteren als de Klimaatpaus die de wereld nodig heeft en vervolgens stom staan lachen in een kringetje met regeringsleiders die niet eens in staat zijn de zaken thuis in goede banen te leiden.

En waar stonden vier verwarde mannen om te lachen…om de man die zich inspant om de veiligheid van de westerse wereld te optimaliseren. Een vrije wereld waarin die vier mannen om stomme grappen kunnen staan smoezelen. Vier regeringsleiders die twee jaar geleden een belofte hadden gedaan en drie van hen die belofte door eigen onkunde niet kunnen inlossen. Hoezo voldoen aan de 2% BNP norm?[1]

Vier mannen, vier blanke mannen, vier mislukte politici stonden zich in een kringetje te verkneukelen achter de rug van de President van de Verenigde Staten. Goh, wat zijn ze dapper, een dapperheid die snel verdwijnt bij een een-op-een ontmoeting met de man.  Ook binnen de eigen nationale landsgrenzen is weinig van die dapperheid te merken. De een wordt aan het kleed gezeten, omdat hij een van zijn ministers onder druk heeft gezet om een rechtszaak tegen een groot bouwbedrijf te laten vallen en wordt belaagd voor de meerdere keren dat hij zich liet fotograferen met een zwart gemaakt gezicht; de tweede wordt herhaaldelijk geconfronteerd met demonstraties en protesten die het hele land lam leggen en het leger inzet om die demonstraties te breken; de derde kan geen uitweg vinden in de Brexit problematiek en moest al drie keer een zware nederlaag in het Lagerhuis slikken. En die vierde?

Voortdurend verward

Die vierde is de Minister-president van Nederland. Een politicus waar de Nederlandse samenleving niet echt trots op kan zijn. Een politicus die de middenklasse de kelders in jaagt. Een politicus die zich de laatste jaren onderscheidt door miskleunen en niet ingeloste beloftes. Plat gezegd door leugens en gedraai, door manipulatie. Een politicus die tijdens een belangrijk debat naarstig zoekt naar interessante berichten op zijn smartphone en niet eens de moeite neemt om te luisteren naar de uitleg van een van de Kamerleden. Een politicus die de Nederlandse kijker, luisteraar en lezer tracht te overtuigen dat zijn handen schoon zijn, door te zeggen: “Ik kan me niet herinneren dat ik ben geïnformeerd over burgerdoden” en daarmee impliceert dat vijf jaar geleden niet was gesproken over burgerdoden.

Dat bericht verscheen toentertijd vermoedelijk niet op zijn vertrouwde smartphone, maar werd wel door de omroepster van Al Jazeera de wereld in gegooid. De vergisbom noemden de media de uitschakeling van een IED fabriek van IS in Al-Hajiwa en die karakterisering kwam onze vleesgeworden verwarring blijkbaar goed uit. Een vergisbom moet je snel vergeten en uit het geheugen wissen. Misschien had de man vijf jaar geleden beter moeten opletten. In krantenberichten gedateerd op 3 juni 2015, werden al tenminste 70 slachtoffers waaronder burgers, gemeld:  “Civilians among at least 70 killed as US coalition envoy says ISIL[2] problem trending towards global implications“. De Guardian een kwaliteitskrant passend in het straatje van onze Minister-president, kopte op 3 augustus 2015 “Hundreds of civilians killed in US-led air strikes on Isis targets”. In dat artikel werden ook de slachtoffers genoemd die bij de luchtaanval op Al-Hajiwa te betreuren waren. Volgens officiële bronnen zoals een verklaring op basis van de inhoud van de inlichtingen AAR[3], werden bij de aanval dozijnen extremisten en een onbekend aantal burgers gedood. Zoals gebruikelijk groeide het aantal naarmate de jaren verstreken. Helaas had de goede man die berichtgeving even gemist en impliceerde dat ook de AIVD en MIVD die observatie hadden gemist.

In Madrid daarentegen was hij wel bij de pinken. Bij de start van de klimaat conferentie waar ook hij gebruik maakte van kerosine en benzine slurpende platformen, bood hij met wijdse armgebaren Nederlandse hulp aan bij het bereiken van de door de UN gestelde klimaatdoelen. “Nederland is meer dan bereid om zijn kennis en ervaring met jullie te delen’’ loog hij de verzameling regeringsleiders voor. Niemand in Nederland begreep waar hij die boude uitspraak op baseerde. Vermoedelijk dacht hij dat niemand op de hoogte zou zijn van de massale demonstraties van boeren en bouwvakkers, waarvan de beelden via traditionele zenders en sociale media de wereld zijn rond gegaan. Kennis en ervaring? De hele wereld beschouwt de stroomproductie m.b.v. gas en kernenergie centrales als groene maatregelen. Nederland niet. Het gebruik van biomassa voor de stroomopwekking in conventionele energiecentrales wordt door o.m. Greenpeace en een groot aantal landen als not done aangemerkt door de schade die het mede door een verhoogde CO 2 emissie veroorzaakt aan mens, dier en plant. Nederland niet, die schroeft het gebruik van biomassa juist op en subsidieert de aanschaf van houtpellets ruimhartig. Kennis? Die 150 partijen? Hij vergat te vertellen dat de echte kenners, de wetenschappers angstvallig buiten de discussie waren gehouden, omdat die echte wetenschappers van Nederland de klimaatplannen van de Regering afwijzen. Nederlandse politici met de Minister-president in de voorste rijen, de alfa gestudeerden, pronken liever met cijfers van door de overheid gesponsorde rekeninstanties als NIBUD, CBP, CBS en RIVM. Instanties die gedreven door het motto “Wiens brood men eet, diens woord men spreekt” zich graag laten manipuleren om naar de gewenste uitkomst toe te rekenen.

De juiste man op de juiste plaats

Onze Minister-president, de man met de Januskop, die spreekt met een gespleten tong, de man met verschillende identiteiten, die zich in het buitenland anders presenteert dan in het binnenland. Die man voelde zich bijzonder op zijn gemak bij die drie andere politici, die hun land meer schade berokkenen dan vreugde schenken. Daar stond hij dan mee te geiten en besefte niet eens hoe dom dat was. In de USA hadden ze dat snel door en werd dat filmpje met vier domme giechelende mannen gebruikt in een anti-Trump boodschap van een van de Democratische kandidaten. Van Joe Biden, die gelet op zijn bijnamen Quid pro Joe, Goofy Joe en Sleepy Joe door de Amerikaanse samenleving ook niet als een van de politieke lichten beschouwd wordt. Dat gelukkig wel.

 “Het ging nergens over” was het antwoord op de vraag van een van de journalisten wat er besproken was door die vier mannen. Inderdaad, als een van de vier zijn mond opent gaat het helaas nergens over. De Britse functionaris die de deelnemende regeringsleiders aan de NATO top voor de gebruikelijke foto opname met de Queen moest opstellen, had het door: Hij positioneerde onze Minister-president op de achterste rij, dicht bij de uitgang.


[1] Slechts zes NATO lidstaten (USA, UK, Griekenland, drie Baltische Staten en Polen) voldoen aan die norm en van de vier voldoet dus alleen de UK. De drie anderen reserveren dus minder dan de drie Baltische staten en Polen voor hun respectievelijke Krijgsmachten. Nederland hobbelt ver achteraan.

[2] Islamic State of Iraq and Levant later afgekort tot IS.

[3] After Action Report.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

Even bescheiden als wel een eufemismen hanteert de heer Brantz voor een minister president die ik als een absolute pathologische leugenaar bestempel. De heer Brantz schrijft heel netjes en met een **waas **van fatsoen ,hij Rutte daarmee Rutte toch afbrandt.
Dat de afgestudeerden een alfa- studie hebben gedaan doet eigenlijk niets ter zake. De sfeer is duidelijk. Want: “**k dacht dat het niet erger kon…met het stupide gedrag van een man die zich politicus en Minister-president noemt. Eerst bij de klimaat conferentie in Madrid zich met wijdste gebaren presenteren als de Klimaatpaus die de wereld nodig heeft en vervolgens stom staan lachen in een kringetje met regeringsleiders die niet eens in staat zijn de zaken thuis in goede banen te leiden. *** aldus de heer Brantz.

Mijn constatering is evenwel dat het artikel van Brantz in feite één grote aanklacht is aan het adres van Mark Rutte. En, terecht.
Wat er nu in Nederland aan de hand is, is eigenlijk een onaanvaardbare situatie dat maar niet verandert door toedoen van de grootste partij van Nederland, de VVD. En deze zin dan? ***Onze Minister-president, de man met de Januskop, die spreekt met een gespleten tong, de man met verschillende identiteiten, die zich in het buitenland anders presenteert dan in het binnenland. *** Maar dat de heer Brantz ook de symptomen van iemand die met een gespleten tong praat aanwijst, die aan een lichte vorm van schizofrenie lijdt, is de complete classificatie gepasseerd.
Is het gek, dat ik al zeker vele malen geschreven heb, dat Markt Rutte als Minister president ongeschikt is en hij onmiddellijk moet opkrassen?
Immers: ***De Britse functionaris die de deelnemende regeringsleiders aan de NATO top voor de gebruikelijke foto opname met de Queen moest opstellen, had het door: Hij positioneerde onze Minister-president op de achterste rij, dicht bij de uitgang. ***
De politiek situatie in Nederland en zeker binnen Europa ,is ONHOUDBAAR.
De juist man op de juiste plaats zal zeker nog enige tijd communiceren zijn met ” deskundigen” die als “vakminister” optreden én ambitie aan de dag leggen die het land Nederland dienen én ook de tafel van zeven moeiteloos kunnen opzeggen.

Hans
4 jaren geleden

Top stukje!

Ravian
4 jaren geleden

Enkel heel erg domme mensen gaan op een NATO feestje zo om met degene die de hele NATO zo’n beetje betaald.
Ik vraag mij wel eens af hoeveel van de stoeltjes in de tweede kamer leeg zouden blijven als er enkel toegang verleent zou worden aan diegenen die bij het binnenkomen het tafeltje van zeven correct op kunnen zeggen.