Tijd voor het tribunaal van Wageningen

RTL heeft via een WOB procedure inmiddels nog meer documenten in handen gekregen die zwart op wit bewijs leveren dat er directe inhoudelijke bemoeienis was vanuit het ministerie van Justitie in een strafzaak tegen volksvertegenwoordiger Wilders (PVV). Ze vormen ook bewijs dat het OM niet de gehele waarheid heeft gesproken tegen de rechtbank en het Hof over contacten en overleg met het ministerie.

Geert Wilders. Afb: Peter van der Sluijs – Wikipedia.

Topambtenaren van het ministerie van Justitie hebben zich inhoudelijk bemoeid met de strafzaak tegen PVV-leider Geert Wilders. Zij drongen er bij het Openbaar Ministerie (OM) op aan om Wilders in de zaak over ‘minder Marokkanen’-uitspraken ‘zo stevig mogelijk aan te pakken’. Dit zou blijken uit nog geheime documenten die in bezit zijn van RTL Nieuws. Vorige week onthulde RTL al dát er bemoeienis was, uit de inhoud blijkt nu hoe ver dit ging. Lees HIER de betrokken documenten.

De politiebureaus gingen extra open en voorbedrukte aangifteformulieren lagen klaar. Politiechefs die hoogstpersoonlijk aangiftes opnamen en daarmee een signaal aan de samenleving afgaven. Burgemeesters die mensen aanmoedigden aangifte te doen met eenzelfde effect. Mainstream media die het aangiftecircus publicitair op topposities plaatsten, zelfs met kadertjes over de openingstijden van de bureaus. Kortom: het kon niet op en de volgens de pers ‘vreselijke uitspraken’ van Wilders werden tot vervelens toe op een meer dan misselijkmakende manier de huiskamers in gepropagandeerd onder aanvoering van NOS en BNN-VARA. Het Openbaar Ministerie zag echter onvoldoende reden om tot vervolging over te gaan, tot afgrijzen kennelijk van de minister van J&V, die dan maar ambtenaren liet interveniëren.  Als klap op de vuurpijl leden deze minister en de baas van het Openbaar Ministerie tijdens een verhoor over hun eventuele bemoeienis ineens aan acuut geheugenverlies. De rechtsstaat, meer in het bijzonder de ‘trias politica’, is daarmee verleden tijd geworden voor ons land. Wanneer de Tweede Kamer het vrij normaal zou vinden dat politici door collega-politici vervolgd kunnen worden, omdat die collega’s nu eenmaal op dat moment de regeringstouwtjes in handen hebben, dan zijn we tenminste ver verwijderd geraakt van objectieve en onbevooroordeelde rechtspraak. Maar ook het vertrouwen in ‘de politiek’ als bedrijf, die toch al onder druk stond, is dan eveneens weg. Dan is ons land definitief de bananenrepubliek geworden die wij op deze pagina’s al zo vaak vermoedden. De gezichten die ons jarenlang met vrome uitspraken en beloften tegemoet traden, blijken dus inderdaad maskers waarachter machtswellust en uitsluitend eigen- of partijbelangen schuilgaat.

Hoe veilig zijn wij eigenlijk als burgers? Kunnen we nog zeggen wat we vinden, of moeten alle uitspraken voldoen aan een zeker format wat toegestaan is door de krankzinnigen die zich meester hebben gemaakt van de pluche-plekken in Den Haag? Vast staat in ieder geval wel dat de opvattingen van Wilders c.s. kennelijk streng zijn verboden in dit land en dat ambtelijke ladelichters zich lenen voor corruptie op instigatie van de dienstdoende minister. ‘Burger wees wijzer: brandt U niet aan eenzelfde ijzer’ dus koop maar een aantal wapens o.i.d. Er is namelijk een begin aan het einde van de rechtstaat gemaakt.

Het is opvallend hoe stil de MSM vooralsnog op deze explosieve zaak berichtgeven, hetgeen in schril contrast staat met de staat van orgasme waarin zij verkeerden daags na de vragen van Wilders in een Haags café om minder Europa, PvdA en Marokkanen. Het heeft er zodoende alle schijn van dat de zittende politiek de afgelopen jaren de vrije journalistiek doeltreffend de nek heeft omgedraaid. Overigens wordt 90% van de geschreven pers beheerst door slechts twee aanbieders, zodat beïnvloeding van dat deel van de pers ‘peanuts’ is voor een overheid, die ook een stevige (subsidie-) vinger in de pap heeft bij de publieke omroep. Het zijn avonturen die we tot dusver slechts kenden van Rusland, Turkije, een reeks van Afrikaanse en Midden-Oosterse landen van islamitische kunne. Een regering die zich actief bemoeit met de rechtsgang van een oppositielid; dat is één van de redenen waarvoor het tribunaal van Neurenberg destijds werd opgetuigd.

Overgave Duitsers in Wageningen. Afb: wikimedia.

We kunnen niet wachten op het ‘tribunaal van Wageningen’. Klinkt goed, ligt centraal en heeft er een mooie plek voor met historische achtergrond binnen het kader.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
4 jaren geleden

***De gezichten die ons jarenlang met vrome uitspraken en beloften tegemoet traden, blijken dus inderdaad maskers waarachter machtswellust en uitsluitend eigen- of partijbelangen schuilgaat. *** Aldus Ton Nijhof.
En:’ ***‘Burger wees wijzer: brandt U niet aan eenzelfde ijzer’ dus koop maar een aantal wapens o.i.d. Er is namelijk een begin aan het einde van de rechtstaat gemaakt.***.

De grens van begrip en hoop is zeker nu voorbij. De rechtstaat is “ten Grave gedragen”.
Dat de Heer Nijhof toch nog zo “fatsoenlijk” zijn artikel redigeert, is op zich al een prestatie van formaat. Het vermoeden van _**Sta-Pal ** schrijvers, dat Nederland een “ontwikkelingsland” is geworden krijgen helaas gelijk……..!!!
De leugenachtige BENDE met Markt Rutte als “”pathologische” leugenaar, als spil, moet NU onmiddellijk aftreden. Ik heb al eerder geschreven dat het huidige kabinet ONHOUDBAAR IS, is nu zeker bewezen. Ik ben benieuwd hoe lang dat MASKER waarachter de leugens werden geproduceerd nog stand houdt. Ik hoop dat alle burgers in Nederland massaal eisen dat Rutte III moet aftreden. Tot slot……… de NPO is een staatsomroep gebleken……….en….. met subsidie de vuilspuiterij op de “de buis” heeft gebracht. ( In het rapport, bij ” Juridische analyse, staat het:” al hoewel bij deze persoon(?)” De zieke attitude is hiermede bloot gegeven. Het OM had kennelijk een hekel aan Wilders waaruit tevens de vooroordelen spreekt) Is Wilders inmiddels een “politieke Martelaar” geworden? Immers: al meer dan 15 jaar onder bewaking en zijn vrijheid zeer beperkt is door bedreigingen.

4 jaren geleden
Antwoord aan  A.R.Girbes sr

Volledig mee eens Heer Girbes. En met Ton ook uiteraard. Ik zeg al een jaar dat we helemaal geen Trias Politica meer hebben, en ook geen rechtspraak meer; het OM voert onverholen een agenda uit. DIE is belangrijk. Het is eén vd instituties die buitgemaakt is door links. Politie is de volgende. Wanneer beginnen wij aan de Lange Mars, terug naar 1968?? (liefst 1967). En de MSM zat ook al op de schoot van de regering. Dus het is Una Politica. (en geen Una Paloma Blanca).

Frans
4 jaren geleden

Dit was voor eenieder die nog over minimaal vijf gram gezond boeren verstand beschikte eigenlijk destijds al wel allemaal volslagen duidelijk natuurlijk, dat dit een volledig door de overheid georkestreerd politiek proces was.
En zo zijn er wel meer zaken in onze politiek duidelijk voor eenieder die nog over minimaal vijf gram gezond boeren verstand beschikt.
Maar zolang het onweerlegbare bewijs hen niet vierkant in de snuit gewreven wordt blijven politiek correcte onnozelaars deze zaken “complottheorieën” noemen, en domweg op het partijkartel stemmen.
Dom zijn is niet erg, maar zo dom zijn dat je dit zelf geeneens in de gaten hebt, das wel erg…

Beheerder
4 jaren geleden
Antwoord aan  Frans

Het gemak van domheid is dat men dat zelf niet in de gaten heeft.