Omschakelen of uitzetten

Gisteren heeft de nationale staatsomroep bevestigd wat het weldenkende deel van Nederland allang weet. In twee actualiteitenprogramma´s is bewust gelogen over de inhoud van het telefoongesprek tussen twee presidenten en de strekking van het rapport van de Special Counsel.

Wanneer het om personen handelt die niet de goedkeuring van de nationale staatsomroep hebben, worden alle leugenachtige registers opengetrokken om die persoon door het slijk te halen. Gisteren is eenduidig door Een Vandaag en Jinek bewezen dat ze dapper meedraven in de heksenjacht die Democratische Partij en liberale media al bijna drie jaar voeren tegen de huidige president.

Knalhard liegen, journalistieke luiheid en gewoon domheid

Dapper wijst bij Een Vandaag een journalistieke lichtgewicht ondersteund door een partijdige leugenaar, de kijker er op dat de Democratische Partij een afzettingsprocedure tegen de POTUS is gestart. Daarbij wordt de indruk gewekt dat het telefoongesprek voldoende vlees aan het afzettingsbot heeft gegeven om die procedure te starten. De twee praatpalen op de studiovloer van het actualiteiten programma (nou ja) kraaien beiden hijgerig: “een telefoongesprek doet Trump de das om”. De realiteit is duidelijk anders. De Democratische partij heeft nog steeds niet voldoende Democratische Afgevaardigden aan boord om een onderzoek te kunnen starten naar de haalbaarheid van een succesvolle afzettingsprocedure. Een substantieel aantal Democraten twijfelt Die hebben de indruk dat er te weinig substantie is om het gewenste resultaat te kunnen realiseren en vrezen dat die als een boemerang terug zal slaan op hun herverkiezing kansen in 2020. Gezien de electorale aversie tegen een afzettingsprocedure geen irreële gedachte. Een Vandaag verkoopt de kijker de eerste leugen.

Eva Jinek. Afb: Screenshot Youtube / DWDD / Leoboudv

In die uitzending van Een Vandaag kwam ook Michiel Vos, de schoonzoon van Pelosi, zijn zelf gefabriceerde waarheid over telefoongesprek en eindrapport van de Special Counsel met veel passie verkondigen. Die stemmingmaker stelt onterecht dat Trump in 2016 passief steun ontving van Moskou. Onjuist. Sinds de start van Obama´s tweede termijn mengt Moskou zich in verkiezingen voor het congres en laatstelijk de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Uitbundig is bewezen dat Obama op de hoogte was, maar niet wilde ingrijpen. Bij die 2016 verkiezingen heeft Moskou zijn geld op Clinton en Trump gezet en is er geen sprake geweest van het passief ontvangen van Russische steun voor Trump alleen. Ook Clinton kreeg die steun. Een Vandaag verkoopt een tweede leugen.

De twee praatpalen van Een Vandaag ondersteund door de fervente Pelosi aanhanger (hoe kan het ook anders als schoonzoon) presteren het om de strekking van het eindrapport van de Special Counsel bewust onjuist te interpreteren. Volgens hen bevatte die onvoldoende substantie om een afzettingsprocedure te starten, maar de tekst zou (zou volgens de Democraten dan) wel bevestigen dat Trump meerdere keren obstructions of justice heeft gepleegd. Neutrale analisten en Republikeinen bestrijden dat. Zij benadrukken dat het eindrapport alleen heeft vastgesteld dat er geen sprake is van een Moskou-Trump samenzwering. Muller wekte echter bij de hoorzitting dat er redenen waren voor een obstruction of Justice procedure. Hij kon overigens die uitspraak niet hard maken en bevestigde herhaaldelijk dat hij zijn eigen rapport niet kende. Een Vandaag verkoopt een derde leugen.

Vos was bij Een Vandaag en vooral bij Jinek aan het spinnen en framen geslagen en onderstreepte waarom hij ongeschikt is om een gewogen mening over politieke ontwikkelingen in de USA uit te spreken. Hij is partijdig, een anti-Trumper en in het verlengde van beide aspecten liegt hij aantoonbaar en bewijsbaar over ontwikkelingen en gebeurtenissen rond Trump dan wel met Trump te maken hebben. Gisteren loog hij in twee programma´s: bij Een Vandaag op een relatief normale manier en bij Jinek als een toneelspeler die aantoont geen talent voor het vak te hebben. Zijn voordracht over de kleine donkerharige en de grote oranje gekleurde president stond bol van leugens. Zijn optreden was tenenkrommend om aan te zien. Bovendien bevestigde de enthousiaste anti-Trump reactie van de Clinton-lover, Obama-loyalist en fervente anti-Trumper, gespreksleidster haar verregaande journalistieke luiheid om niet te stellen, domheid.

Vos loog in Jinek opnieuw over de inhoud en toonzetting van de uitgeschreven tekst van het inmiddels door de Democraten en liberale media berucht gemaakte telefoongesprek. Hij probeerde bij Jinek gebeurtenissen en ontwikkelingen zodanig te spinnen dat het opstarten van een afzettingsprocedure grote kans van slagen zou hebben. Doordat de Republikeinen de meerderheid in de Senaat en de Republikeinse rijen gesloten zijn door de politieke opstelling van de Democraten bij knelpuntdossiers, is die kans nul. Jinek was op haar beurt druk bezig om Trump als een politieke maffia leider neer te zetten. Nee, Jinek, Trump ging niet naar Rusland om modder te verzamelen over Clinton. Hillary Clinton gaf op dracht aan Fusion GPS om modder te vinden over Trump om te kunnen voorkomen dat hij als buitenstaander president van de USA zou worden. Haar partij en haar verkiezingscampagne hebben betaald voor het leugenachtige op onwaarheden rustende Steele dossier dat in januari 2016 door de media gepubliceerd werd. Nee, Trump wilde geen modder verzamelen om Joe Biden te besmeuren. Dat heeft sloppy Joe zelf gedaan door ten faveure van zijn zoon zich te mengen in een strafrechtelijk onderzoek naar de firma waar zijn zoon zonder de noodzakelijke kennis en ervaring te hebben, een patente goed betaalde topfunctie had gekregen. Die modder lag er al een jaar of vijf en is door de Amerikaanse liberale en dus ook Nederlandse anti-Trump media jarenlang in de koelkast gehouden. Jinek vulde de leugens van Een Vandaag aan met een aantal eigen en door Vos gefabriceerde leugens.

Wanneer er nog steeds zelfstandig denkende kijkers zijn die ondanks de beschreven leugens er nog niet van overtuigd zijn dat Nederlandse media bronnen in het spoor van de Amerikaanse liberale media hardnekkige leugens over Trump verhalen, dan spreekt de reactie van twee Amerika kenners (Nederland heeft blikken vol, waarvan de meesten hun versheiddatum allang overschreden hebben) bij het avondprogramma van Beau van Erven Dorens boekdelen. Op de opmerking van Beau of er inderdaad sprake kon zijn van eehun de ogen sprak boekdelen.

Halve waarheden

Uit Oekraïense officiële memoranda en notulen blijkt dat het beeld dat Joe Biden over het ontslag van de Oekraïense staatsaanklager de wereld in heeft geslingerd, niet juist is. Sterker, Joe heeft tijdens zijn gepoch halve waarheden aan zijn gehoor verkocht. Hij duidde dat de aanklager ontslagen moest worden omdat hij corrupt was. Een video van zijn uitspraken bevestigt dat. In die officiële documenten staat o.m. “…troubling prospect that U.S. officials  may have “painted a false picture in Ukraine that helped “ease Burisma’s legal troubles and stop prosecutors’ plans to interview” Biden’s son Hunter during the 2016 presidential election”. Een paar dagen na Bidens interventie in de Oekraïne staat in een officieel overheid document: “Burisma’s American legal representatives met with Ukrainian officials just days after Biden forced the firing of the chief prosecutor and offered an apology for dissemination of false information by U.S. representatives and public figures (bedoeld worden Biden c.s.) about Ukrainian prosecutors”. Het Amerikaanse juridische team van Burisma, de firma waar Hunter Biden een topfunctie bekleedde, bood Oekraïense overheidfunctionarissen tijdens die gesprekken aan om hen te introduceren bij de Obama regering om een samenwerking van de grond te trekken.

Uit de officiële documenten kunnen drie conclusie getrokken worden: Shokin is niet ontslagen vanwege corruptie, maar vanwege het dreigement van Biden om Amerikaanse miljarden niet over te maken. Shokin heeft die benadering onder ede voor een Europese rechtbank over zijn ontslag het volgende verklaard: “the truth is that I was forced out because I was leading a wide-ranging corruption probe into Burisma Holdings, a natural gas firm active in Ukraine and Joe Biden’s son, Hunter Biden, was a member of the Board of Directors… on several occasions President Poroshenko asked me to have a look at the case against Burisma and consider the possibility of winding down the investigative actions in respect of this company but I refused to close this investigation,”. De ontslagprocedure van Shokin kwam in een stroomversnelling toen het Amerikaanse juridisch team van Burisma zich met de procedure gingen bemoeien; Joe Biden c.s. heeft de zaken onterecht en bewust onjuist geschilderd.

Een ander voorbeeld van de merkwaardige handel en wandel van Hunter Biden blijkt uit een van Burisma´s notulen. Burisma betaalde “tens of thousands of dollars while Hunter Biden served on the board of an American lobbying and public relations firm, Blue Star Strategies, run by Sally Painter and Karen Tramontano, who both served in President Bill Clinton’s administration.” Iets soortgelijks gebeurde een jaar eerder in 2013. Een kleine investeringsfirma Rosemont Seca die Hunter Biden samen met de zoon van John Kerry (Minister van BuZa in de Obama regering) bestuurde, kreeg na het bezoek van de Bidens in 2013 aan China, via een filiaal van de Chinese Staatsbank geld op de rekening gestort als betaling voor een miljarden overeenkomst met de Chinese overheid.

Spinnen en framen

Gisteren is een aantal zaken nog duidelijker geworden. De inhuur van een pro-Pelosi en pro-Democraten Amerikakenner en het optreden van journalistiek-luie, feiten-negerende en met een tunnelvisie behepte medewerkers en gespreksleiders bevestigen dat NPO actualiteitenprogramma´s niets anders zijn dan propaganda instrumenten voor het aanprijzen van progressieve gedachten en visies. Door spinnen, framen, het verkopen van halve waarheden en hele leugens wordt geprobeerd de belastingbetaler een ongewenste progressieve wereldvisie op te dringen. De NPO draait als uitzendgemachtigde afhankelijk van belastinggeld, die belastingbetaler bewust een rad voor de ogen en is het belastinggeld niet waard. Gelukkig gaat Jinek naar de commerciële omroep en hopelijk neemt ze die Pelosi-hijger en nog een paar van die zelf verklaarde materiedeskundigen mee. Voorshands heeft die belastingbetaler bij actualiteiten programma´s twee opties: snel omschakelen of uitzetten. Ik kies voor het laatste.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

8 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Heidi Nijhof
4 jaren geleden

Een publicist moet natuurlijk naar die Eva’s en Jeroens kijken en luisteren om ze te kunnen kritiseren. Maar ik ga tegen de tijd dat die gasten optreden naar bed. Mogen ze zalig worden met hun miljoenen. Als belastingbetaler vind ik het wel jammer van al dat geld dat naar de PO gaat. Die deug lieden hebben toch geen geweten, wie weet, worden ze toch nog eens overvallen door scrooge achtinge toestanden. Hoop doet leven en lekker slapen.

Johan
4 jaren geleden

Dank je, Lord Landslide, voor je goedbedoelde raadgevingen. Maar laat dat deugtafel-schnabbelcircuit van de NPO en RTL maar achterwege. Bovendien heb ik aan leugenachtige imams een nog groter hekel dan aan calvinistische dominees, maar dat terzijde.

Cornelia
4 jaren geleden

De TV actualiteitsprogramma’s en alle Nederlandse dagbladen voldoen volledig aan het door de Amerikaanse president -Donald Trump- gevoerd predicaat “fake-news”.
Wie verstandig is kijkt nieuws via Jensen.nl of een van de vele websites die écht beter geïnformeerd zijn dan Hilversum.

Lord Landslide
4 jaren geleden

Eva Jinek, dochtertje van Tsjechische migranten die wel meenden daar te kunnen gaan waar het gras groener was. Eerder al succesvol ‘golddigger’, lekker shoppen met maffiamaatje Bram Moszkowicz op de P.C. Hooftstraat. Dit terwijl Brammetjes medewerkers al jarenlang zaten wachten op enige financiële compensatie voor hun juridische inzet die ten goede kwam aan Brammetjes kantoor.

Tegenwoordig staat Eva op eigen benen, want haar verschijning sloeg kennelijk aan bij de NPO en werd zij uiteindelijk gelanceerd als talkshow-miljonair, eerst samen met de andere vuller van bankrekeningen, Jeroen Pauw. Machtig, zakkenvullen ten koste van de belastingbetaler, die ook nog eens op niet al te objectieve wijze wordt geïnformeerd over zaken die maatschappij en politiek aangaan.

Na de recente geboorte van haar kind had Eva natuurlijk een pasje opzij kunnen maken om een ander ook eens de kans te geven te drinken uit de hoorn des overvloeds, gevormd door de stroom belastinggeld. Doch Eva voelde zich wel thuis in de graaicultuur, en continueerde haar lucratieve baantje.

Maar nòg was het de met succes en geldzucht behepte Eva niet genoeg, en maakte zij de overstap naar RTL, tegen een salaris wat geschat wordt tussen de één en anderhalf miljoen euro jaarlijks.

Teleologisch, abject en infaam, zou Brammetje zeggen.

Johan
4 jaren geleden
Antwoord aan  Lord Landslide

Wat is er mis mee, als Eva Jinek haar talenten benut om veel geld te verdienen ?
Zo te zien heb jij, Lord Landslide, beslist aanleg om dominee te worden. Ga eens langs bij zo’n protestantse club, er wacht je beslist een grote carrière als calvinistische doempreker.

Lord Landslide
4 jaren geleden
Antwoord aan  Johan

Figuren zoals Johan, die kwijlend voor de buis zitten als hun idool Eva Jinek met haar lachspiegel-gezicht weer eens aan de deugtafel zit, zijn natuurlijk hevig geschokt als er wat kritiek wordt uitgeoefend op deze veelverdiener van belastinggeld. En wel dermate dat ze de tekst niet inhoudelijk tot zich nemen, want daarin staat het antwoord op hun vragen. Of het zou natuurlijk moeten zijn, dat zij ‘golddiggen’ en ‘hebzucht’ als talenten beschouwen.

Johan’s paradigma ligt kennelijk nog in de vorige eeuw, want dominees zijn ‘uit’ en ‘imams’ zijn in: kerken verdwijnen en moskeeën nemen hun plaats in. Maar ik heb niets op met misantrope ideologieën, dus voor imam ben ik niet geschikt, ook als je bedenkt dat de gemiddelde haatprediker niet veel op zal hebben met Eva Kletsnek.

Maar blijf je best doen, Johan, misschien word je ooit nog zo kapitaalkrachtig dat je interessant wordt voor deze golddigger, en worden je stoutste dromen bewaarheid, zij het voor een wat korter tijdsbestek.

Anders kun je wellicht in de voetsporen van Petertje de Vries treden, onze super-schnabbelaar, en aanschuiven bij de deugtafel van het nieuwe propaganda-circus van Kletsnekkie bij RTL.

Succes, vent.

ca van duijn
4 jaren geleden
Antwoord aan  Lord Landslide

als niemand kijkt zit ze binnen 6 weken in de ww.

Frans
4 jaren geleden

Als de Clintons / Obama beerput ooit echt open gaat, en publiekelijk bekend wordt hoe deze hun kiezers belazerd en hun zakken gevuld hebben, dan gaat het met zowel de Democraten als de aan hen gelieerde media wel zo’n beetje gedaan wezen.