Oud-FVD-lid richt nieuwe partij op

De Zwijndrechtse ondernemer en rechtse politiek activist Robert van Gemeren gaat een nieuwe partij oprichten, nadat hij eerder al teleurgesteld opstapte bij Forum voor Democratie. In de aangekondigde beweging van Henk Otten gelooft hij niet, dus neemt hij zelf het initiatief: “FvD zit in cordon sanitaire door de gemankeerde Baudet – ze zullen nooit mee mogen doen.” De partij moet tussen VVD/CDA en FvD/PVV ín staan.

MKB-ondernemer en vastgoedverhuurder Robert van Gemeren uit Zwijndrecht wil dat er een nieuwe politieke partij op rechts komt in Nederland. Hij hekelt de graaicultuur waarbij politici zichzelf en hun vriendjes verrijken. FvD beloofde alles anders te doen, maar blijkt slechts een paar jaar later vooral ‘meer van hetzelfde’. Baudet en zijn incrowd deden het per saldo gewoon allemaal voor het geld. Dat en meer zal hij binnenkort onthullen op zijn nieuwe website ‘DefoutenvanFVDbaudet.nl. Rob is al langere tijd zeer kritisch over Baudet en consorten.

Volgens de Zwijndrechtenaar is overduidelijk te zien dat ‘’FvD een soort PVV 2.0 is geworden, en net zo goed in een politiek isolement zit als Wilders. Baudet heeft het veel te bont gemaakt en denkt dat hij zich van alles kan permitteren. Politiek Den Haag vindt hem echter abject.”

Van Gemeren wijst op een lange lijst uitspraken van de FvD-voorman: ”in al uw beperkingen” tegen een mede-parlementariër, ”jullie met jullie miserabele Drs.-titels, ik ben tenminste Dr.”, ”jullie gaan allemaal vervangen worden”, ”beneden mijn waardigheid”, ”VVD is een kutpartij”, ‘‘links is net als herpes, het komt altijd weer terug”, ”wat vind je mijn neukhok” als benaming van zijn werkkamer in het parlement, ‘’ik ben de Bef-koning van Amsterdam’’,”pop is enorme kutmuziek”, het ‘’ondoordachte provinciale geklooi’’, en de naaktfoto. “Zo word je totaal niet meer serieus genomen. Al die zetels zijn dus verloren. Je hebt er niks aan.”

De kersverse partijoprichter vervolgt: ‘’Wil Nederland overeind blijven tegen de EU-moloch, dan moet er een partij komen midden tussen VVD, CDA en FvD/PVV in. Eén die voldoende groot is om VVD en CDA naar rechts te bewegen.”

Een eerste beleidsvoorstel heeft Van Gemeren al: hij bepleit een aparte staatssecretaris ‘Hanze10’. Dit zijn naast Nederland nog 9 Noord-, Midden-, en Oost-Europese landen die het zwaarst getroffen lijken te worden door de ijzeren Frans-Duitse greep op de EU. Maak deals onderling, teneinde echt een vuist te maken tegen Merkel en Macron (‘’we gaan stoppen met jullie hegemonie’’). Zeg b.v. tegen de Poolse regering; ‘’je krijgt hulp van ons op het gebied van agricultuur, als jullie ons helpen onze onterechte uitkeringen aan, en uitkeringsfraude door werkloze Polen te stoppen.’’

Het Hanze10-plan moet dienen als antwoord op de Nexit die door Thierry Baudet wordt bepleit: “Nexit gaat nooit gebeuren; 80% van de nederlanders wil én durft het niet. Bij de VVD is dat zelfs 96%. FvD haalt dus veel te weinig van de VVD af; Baudets belofte dat hij de VVD ging vernietigen en tot onder de 10 zetels ging brengen, is totaal mislukt. FvD is met zijn Nexit-wens en het denigrerende gedrag van Baudet een stofzuiger die te ver van het CDA en VVD af staat; je zuigt wat zand weg maar niet de steentjes. Dat moet ánders!”

Initiatiefnemer Van Gemeren maakt zich grote zorgen om Nederland en de Nederlanders. “Er moet na 2021 een echt realistisch rechtse coalitie komen, die dingen gaat herstellen, of het is verloren. FvD zit als de derde keeper op de reservebank te schreeuwen naar het veld dat iedereen het fout doet. Dat werkt niet. Oud Bolkestein-VVD’ers moeten zich verenigen met ontevreden VVD’ers van nu, aangevuld met rechtse christenen van het Lubbers/CDA-tijdperk. Daarbij nog gevoegd de realistische FvD’ers die Baudet ook te veel een megalomane narcist vinden. Op die plek ligt nu het electorale gat.”

“Gaan er 4-6 zetels bij de VVD af, 4-6 van het FvD en 2 van het CDA, dan heeft zo’n partij al ca.12 zetels en ben je door je dreiging meteen de sleutel. Dan zal de huidige VVD, hoe dan ook, terug naar rechts komen. Dit is cruciaal. Rechtse VVD’ers die zouden overlopen naar mijn initiatief, worden daarom helden. Een nieuwe partij op die plek, die ‘’levert’’, kan zelfs zomaar naar 30 zetels gaan!”

Waarom is die partij er dan nog niet? “Die goede VVD’ers durven zelf het initiatief niet te nemen. Ik ga daarom die partij bouwen en aan de juiste doelgroep geven. Ik ben daar na Henk Ottens aankondiging zelf aan begonnen. Ik heb al 25 interessante mensen die mee willen doen. Influencers, schrijvers, opiniemakers, deskundigen, websitebeheerders en bloggers. Ik zal binnenkort een kantoorruimte en inventaris ter beschikking stellen. Indien nodig stel ik tevens maximaal € 100.000 beschikbaar. Er moet dan een goede nette eerlijke normale familieman of -vrouw komen als partijleider, die er dan echt voor de gewone Nederlandse bevolking is. Voor de midden- én onderklasse. Niet de elite. Probleem-oplossend, maar zonder boreale filosofie.”

Van Gemeren vervolgt: “Een toenemend aantal burgers hebben op dit moment aan het eind van hun salaris nog een stuk maand over. Of zien de teloorgang van onze rechtsstaat, van onze veiligheid, onderwijs, en ga zo maar door. Maar,” zo benadrukt Van Gemeren: “het moet niet extreem. Gewoon normaal rechts. En oprecht.’’

Op de vraag of hij zichzelf daarmee bedoelt antwoordt hij: “Tien keer liever niet. Laat iemand dat doen die dat kán, de bezieling heeft en dat leuk vindt. Mocht ik mij tóch verkiesbaar stellen voor de Tweede Kamer, dan zal ik in ieder geval afzien van het salaris. Ik wil geen zakkenvuller zijn. Ik zal het weggeven aan acht goede doelen. De leden bepalen via stemming welke.”

Henk Otten maakte na zijn royement bij FvD bij Jinek bekend ook een eigen partij op te willen richten.

Van Gemeren ziet daar onvoldoende in: “Otten is misschien te veel ‘besmet’. Hij was lomp en grof tegen medewerkers, gooide alle vrijwilligers eruit, wilde een zo klein mogelijk kader. Met Otten werd FvD niet uitgerold het land in, en was dus alleen een social media partij. En hij had zelf ook geld nodig. Otten is bovendien oud-medewerker van Lehman Brothers, de bank die in 2008 nota bene de crisis veroorzaakt. Ook heeft hij te weinig charisma.”

Wel vindt Van Gemeren dat Otten het “snapt” qua positionering in het politieke spectrum: “Ik ben er oprecht van overtuigd dat Otten drie jaar lang zijn uiterste best gedaan heeft Baudet in dat midden tussen VVD en PVV te houden. Maar Baudet wilde gewoon per sé de alt-right hoek in. Dat vijf uur durende diner met Jared Taylor, zijn held, was tekenend.”

Van Gemeren raakte enigszins bekend toen hij op De Dagelijkse Standaard publiekelijk zijn FvD-lidmaatschap opzegde, en de sites www.defoutenvanVVDrutte.nl bekend maakte en www.defoutenvanCDAbuma.nl. Die scoorden zeer veel likes.

Mensen die meer willen weten over zijn plannen kunnen mailen naar info@OpRechts.nu.

R. v Gemeren is zelfstandig ondernemer in de detailhandel. Sinds kort is hij ook vastgoedverhuurder. Hij gaat zijn bedrijf afbouwen om zich voor het openbaar bestuur in Nederland te kunnen inzetten.

Studeerde in 1987 af aan de HES Den Haag met goede cijfers. Op Twitter is hij bekend onder de naam @OprechtsNu. In 2017 werd hij voor het eerst lid van een politieke partij: Forum voor Democratie, maar raakte door allerlei zaken ernstig teleurgesteld. Hoofdoorzaak: de persoonlijkheid en het gedrag van Thierry Baudet. Een nieuwe partij zoals het vroegere FvD (maar dan zonder Nexit of boreale praat), is volgens hem hard nodig. R vGemert is zijn schrijvers-pseudoniem.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

7 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Joanna van Casteren
4 jaren geleden

Het is me alles zeer duidelijk.

4 jaren geleden

***Robert van Gemeren legt de vinger op de zere plek, maar mijns inziens levert een voortgaande versplintering het land uit aan ‘de politiek correcte polder’, het alles verstikkende Kartel waarop Baudet zijn pijlen aanvankelijk richtte en waar veel kiezers voor te porren zijn.*** aldus de ingezonden brief.

Het is U toch wel bekend, dat een beetje narcisme en scherpzinnigheid noodzakelijk is in de politiek.
Baudet heeft een ongelooflijke discipline en weet exact de problemen te omschrijven.
Het stelletje onbenullen in Den Haag, moet niet met een zachte hand worden aangepakt.
De KERNZAAK wordt weer eens vergeten en de kortzichtigheid komt te voorschijn.
Soevereiniteit, de afhankelijkheid van Brussel óf verminderen óf uit de Europese Unie.
Immers: de werkelijk vijandige “nepnieuws- propaganda” draait op volle toeren.
77% van de Nederlanders zou de EU nu welwillend omarmen………… dat is de grootste kletskoek. Daarnaast is het immigratievraagstuk niet opgelost. En…… de immigranten in Nederland zullen niet vertrekken, ook als hun uitzetting wordt steeds vertraagd. Het onderhouden van immigranten kost vermogens. De pensioenen worden niet geïndexeerd.
Dat de Europese Unie een transitie- Unie zal worden, **zie het artikel van Prof dr. Arie Verbon,**( mejudice.nl ) is onverbiddelijk het gevolg van het huidige beleid en dat is onaanvaardbaar . ( Eindeloos Spanje en Portugal, Italië, Griekenland geld toespelen ten kosten van de Noordelijk landen)
Een ding is NU WEL ZEKER….. als “we” zo doorgaan als “we” nu doen, is Nederland gewoon een provincie van de EU. En…….. Ook de klimaathysterie wordt door de EU gedragen. Dat Thierry Baudet door zijn vele optredens en video’s op Youtube, mogelijk de indruk ontstaan dat hij en narcist is………….. is ongegrond. .Hij spreekt duidelijke taal, goed te begrijpen en vooral zonder dogma’s en leugenachtigheid. Dat het gewone “publiek” hem niet helemaal ( vooral ter linkerzijde) kan volgen, ligt niet aan Baudet. Wilt U een grote pathologische leugenaar als Mark Rutte dan weer als leider? en…… de zwakzinnigen van D-66 en Groen Links??? Dan heb ik het nog niet over de meest incompetente figuren als Grapperhaus en Segers.
Een nieuwe Rechtse partij oprichten, door Otten en/of van Gemeren, is even dom als onwenselijk. Ze kunnen het niet beter en hebben zeker niet het intellectuele vermogen van Baudet. De politieke koers die Baudet uitstippelde is een uitstekende en geeft de burger weer zijn waarde als burger en kiezer weer terug en zijn politieke vrijheid wordt hersteld. Van Gemeren en Otten lijden aan grootheidswaan en onderschatten de communicatie met de burger, omdat hun denkbeelden Utopisch van aard zijn. En…. Frans zegt het op de juiste toon: “”Als de heer van Gemeren een nuttige bijdrage wil leveren aan het stoppen van het voortschrijdende Marxisme kan hij zich beter met het onder de massa verspreiden van ongekleurd nieuws bezig gaan houden””. Fortuyn werd ook niet begrepen en door de politieke elite verguist……….en…. door een krankzinnige definitief uit beeld werd gelegd. Mr Drs Frits Bolkenstein zei toch, dat Nederland een plee- figuur zou slaan als Fortuyn Minister President zou worden???? De feiten zijn in het zeer duidelijk voordeel van Baudet.

Frans
4 jaren geleden

We zitten in Nederland met een aantal fikse problemen die dringend oplossing vereisen.
Als een nieuwe rechtse partij deze problemen op de agenda zet verdwijnt deze geheid achter hetzelfde cordon sanitair waar PVV en FvD ook achter verdwenen zijn, en als een nieuwe rechtse partij deze problemen niet op de agenda zet heeft deze geen toegevoegde waarde.
Het enige resultaat gaat dus verdere versplintering zijn, waar absoluut geen behoefte aan is.
De oplossing voor het huidige probleem is ongekleurde voorlichting, en niet nog meer politieke partijen.
Als de heer van Gemeren een nuttige bijdrage wil leveren aan het stoppen van het voortschrijdende Marxisme kan hij zich beter met het onder de massa verspreiden van ongekleurd nieuws bezig gaan houden.

r dunki
4 jaren geleden

Een ‘nieuwe FvD’, zonder Baudet’s onprofessionele narcisme? Graag!
Baudet wordt ietwat zelfdestructief, maar waar ging charisma over in narcisme?

In hoeverre is FvD het momentum van Q1 kwijt en doet het gedonder met Otten hen blijvend pijn? (Maurice de Hondt zegt van niet). Thema’s die Robert van Gemeren in die context aansnijdt zijn relevant, maar hoeveel verder kan de politiek nog versplinteren?

Is er ècht nog een ‘splinter’ op rechts nodig? De ‘beste brave burgerman’ die van Gemeren kennelijk voor ogen staat – als ‘de anti-Baudet’ ? – kan de kiezers wel eens in een fatale slaap sussen door zijn gebrek aan charisma. Dan toch liever een beetje narcisme?

De hamvraag van vandaag is voor mij : kan FvD het verloren momentum weer autonoom oppakken en kan Baudet wellicht eens volwassener worden? Het is leuk om een intelligente, flamboyante persoonlijkheid te zijn, maar hoe vertaalt e.e.a. zich in een strijdbaar, effectief politicus? Ik word er ietwat somber van maar wellicht helpt een beetje nederigheid?

Robert van Gemeren legt de vinger op de zere plek, maar mijns inziens levert een voortgaande versplintering het land uit aan ‘de politiek correcte polder’, het alles verstikkende Kartel waarop Baudet zijn pijlen aanvankelijk richtte en waar veel kiezers voor te porren zijn.

B Brands
4 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

Met je eens R Dunki, vooral ook met “weer een partij op rechts”, die misschien elkaar eerder nog gaan tegenwerken dan met elkaar optrekken en toch stuk voor stuk achter het cordon sanitaire zullen verdwijnen.

Baudet liet o.a. ook vaak genoeg weten op bepaalde punten met zowel de VVD als de PVV te willen samenwerken en zij haakten af en dan vooral de PVV; terwijl die nota bene in de peilingen verloor en de FvD juist won, dus wie waren hier dan dom bezig, denk ik dan vooral ??

Persoonlijk denk ik dat die splitsingen niets oplossen en alleen maar in de hand van de oppositie werken die het liefst al die partijen in de vergetelheid zien verdwijnen en hun kiezers ook. Dus dit soort versplinteringen zijn ze alleen maar blij mee volgens mij, geeft ze ook meer kracht want zij trekken wel met elkaar op, dat doen ez al jaren en zal nu ook niet oepens veranderen

Dat misschien Baudet bepaalde dingen anders zou moeten aanpakken, je kan hem ook de tijd geven natuurlijk. Zo oud is die partij nog niet en hij zal ook niet die aversie tegen hem zo hebben verwacht als hij dat nu krijgt, daar moet hij ook mee leren omgaan.

Met partijen die sowieso alles wat hij zegt en anderen van de partij zeggen verdraaien in hun voordeel, dus probeer er uberhaupt maar eens een discussie mee aan te gaan, met personen en partijen die dat al niet willen.

Vind het dus een jammere keus en misschien ook te snel genomen

Plus dat hij dan misschien met zijn partij alt right is, maar wat is daar mis mee ? En is dat dan hetzelfde als extreemrechts, zoals de partij vaak nu geframed wordt en juist natuurlijk door (extreem)links, waar je dat al snel bent natuurlijk

Ik weet niet, kortom, of het wel allemaal zo´n goed idee is. Maar kan het proberen en kijken waar het schip strand

Al vraag ik me wel af of op deze manier van die grootste plannen die Baudet had uberhaupt nog wel wat zal uitkomen dan !!

Frans
4 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

@ B Brands
De PVV heeft nooit onder stoelen of banken gestoken samenwerking met het FvD wel te zien zitten.
Waar jij vandaan haalt dat de PVV, wat samenwerken met het FvD betreft, afgehaakt zou hebben is mij dus een raadsel.

4 jaren geleden

Interessante ontwikkeling. Vindt je ook Ton?