Omvolking volgens Nieuwsuur

In een werkelijk tranentrekkend stukje communistische propaganda van de Staatsomroep werd gisteravond nog maar weer eens gewezen op de ‘Blanke’ schutters in Dayton, op het Noorse eiland Utøya en de moorden in Christchurch (N-Z). Die zouden zijn voortgekomen uit de angst voor ‘omvolking’ en met gewichtige stem ging de presentator op zoek naar de antwoorden, in het bijzonder of dat in ons land ‘ook de kop opstak’.

Afb: wikimedia

“Ze [de immigranten die momenteel illegaal de grens met de VS oversteken] brengen drugs mee, misdaad… Het zijn verkrachters. En sommigen van hen zijn wel oké, denk ik.” Dat heeft Donald Trump gezegd tijden een verkiezingsspeech ergens in de VS; duiding en achtergronden blijven achterwege bij Nieuwsuur. Op een Leni Riefenstahl-achtige wijze worden vervolgens meer uitspraken van Trump, uit verschillende toespraken, behendig samengevoegd in de montage, opdat de Amerikaanse president een groot deel van de schuld in de schoenen kan worden geschoven. Uit een geheel andere toespraak wordt namelijk vervolgd; “Ik werd aangevallen [‘I was criticized’] omdat ik het woord invasie gebruikte. Het is een invasie en ook een invasie van drugs. Hoe hou je ze tegen? Dat gaat niet. – Schiet ze neer.” Maar dat laatste zei de president van de Verenigde Staten niet: het ‘frame’ prevaleerde kennelijk, want de geweldsfrase kwam uit het publiek, wat Nieuwsuur niet toelichtte. Daarop repliceerde Trump: “Dat kun je alleen hier zeggen.”

Daarna kwam de terrorisme-expert Van Buuren (Universiteit van Leiden) aan het woord die na deze vertoning natuurlijk meteen had moeten zeggen: “Het spijt me meneer, maar na dit staaltje propaganda-montage wens ik als wetenschapper aan dit programma verder niet meer mee te doen”.

Want wat we uitdrukkelijk niet zagen, was dat de schutter in Dayton, ene Conor Betts, op social media had laten blijken juist uiterst links te zijn. “Hij spoorde anderen op Twitter aan om op de Democraten te stemmen en schreef hij dat hij graag op de Democratische presidentskandidate Elizabeth Warren zou stemmen, al stelde hij elders dat Bernie Sanders de betere keuze was. Verder uitte hij zich negatief over Republikeinen zoals John McCain. Hij uitte ook zijn teleurstelling over de verkiezing van president Trump in 2016. ‘Ik wil socialisme en ik zal niet wachten tot die idioten het eindelijk begrijpen’, schreef hij volgens BN-DeStem. Het geweld kwam dus andermaal niet van ‘rechts’, maar van de SJW, verenigd in grondtroepen als AntiFa. Met deze uitzending van Nieuwsuur schaarde de Publieke Omroep zich in de bedenkelijke rij van propagandistische operettes zoals we die nog kennen van communistische dictaturen. Een herhaling van Hitler’s dictum dus, dat een leugen, mits vaak genoeg herhaald, vanzelf ‘waarheid’ wordt.

Nog eens: niemand in de moderne Westerse wereld is bang voor mensen met een andere kleur, integendeel. Waar we in het modernistische Westen en Nederland wel – en dan heb ik het over de gewone mensen uit de Vinex-wijk, die na kunnen denken en met ogen die kunnen zien, met een echte baan en een gezin – stomverbaasd over zijn dat veel van deze ‘getinte’ mensen, die beweerdelijk naar hier zijn gekomen om deel te nemen aan deze ‘vrije’ maatschappij, dat vervolgens niet doen. Zij blijven steken in de eigen, premoderne en hopeloze culturen die al honderden jaren niets anders voortbrengen dan dood en verderf, onderwijl met enige zwier en kennelijk tactisch-tribaal gemak de sociale uitkeringen opsouperend waaraan zij nooit hebben bijgedragen. Sterker: zij lijken niet in staat daar ooit aan bij te kunnen dragen, omdat ook opvolgende generaties het slecht blijven doen. Zie slechts de tranentrekkende statistieken over de geringe bijdragen van deze recentelijk neergestreken bevolkingsgroepen aan ons land. Het is voor hen onbegrijpelijk, zo schijnt het, dat hun eigen bijdrage aan ondermeer hun eigen toekomst essentieel is om de huidige staat van voorzieningen (waar ze op af kwamen) in stand te houden.

Hun ‘cultuur’ zien we daarentegen steeds meer en eist steeds meer ruimte. Speciaal voedsel in kantines en supermarkten, bijzondere voorrechten in ziekenhuizen en andere openbare voorzieningen, het ‘recht’ om vrouwen in lappen te verpakken, als minderwaardige wezens te beschouwen of te vermoorden als ze met een Nederlandse of andersgelovige man uitgaan, op een manier die doet vermoeden dat wij hen kennelijk nog moreel superieur moeten achten ook. En dat nu is merkwaardig: want waarom vertrekt iemand uit het ene land om naar het andere te gaan; is dat omdat dat nieuwe land nodig op de schop moet worden genomen, teneinde het te veranderen in het land van herkomst? Dan zijn ze per saldo niets opgeschoten. En het ontvangende land: denken ze iets op te schieten met deze ‘apothekers uit Aleppo’ in economische zin? Deze mensen kopen geen huizen, zijn amper in staat hun levensmiddelen af te rekenen en kopen alleen bij de kringloop of in ramsjzaken omdat hun uitkering niet meer uitgaven toestaat. Wij kunnen deze andere culturen niet opvangen in de getale die nu op de beeldschermen staan, dr. Jan van de Beek heeft het allemaal tot treurens toe uitgerekend en er is tot dusver niemand die een gat kan schieten in zijn berekeningen, anders dan met ‘ja-maar’ getallen. Deze andere culturen kosten geld, leveren ook hier niets op

We zien dus niet hun ‘kleur’, maar we zien hun ‘cultuur’. Dáár gaat het om. Maar uiteindelijk raken autochtone bewoners van enig land door deze massale -al of niet legaal gemaakte- immigratie op termijn alsnog dusdanig van streek dat sommigen van hen geen andere uitweg zien dan op alles te gaan schieten wat een andere kleur heeft, omdat alle andere middelen, ook de democratische, kennelijk hebben gefaald. Zij zien de nieuwe kleuren in relatie tot de andere en falende culturen die met de nodige gemakzucht door de politieke elites worden gedoogd, welk gedogen de bevolking zonodig met geweld wordt opgelegd.

Kleuren zijn nooit achterhaald, culturen daarentegen wel. En onze moderne, Westerse cultuur ‘om laten volken’ naar een premoderne cultuur, tja: dat zal geen staande ovaties tot gevolg hebben. Hoe graag de Staatsomroep dat ook wil.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties