Democratie… Hoe bedoelt u?

Democratie heeft, sinds zijn inceptie in de Griekse beschaving, gemikt op een rechtvaardig systeem waarin maatschappelijke groepen op eerlijke wijze hun representatie krijgen.

Afb: wikipedia

Democratie is in essentie een slim ontworpen proces dat moet garanderen dat democratische instituten functioneren en goed co-existeren, maar dat expliciet niet mikt op het aanhoren van de irrelevante mening van elke loslopende fantast die niets te melden heeft. Hij/zij krijgt nu eenmaal stemrecht, met alle gevolgen vandien, maar kiest zodoende om vertegenwoordigd te worden door de man/vrouw van zijn keuze.
De hedendaagse misvatting ‘dat iedereen iets te melden zou hebben’ en ook aangehoord zou moeten worden is een dramatische misinterpretatie van het begrip democratie, laat staan dat het Marxistische dogma ‘dat iedereen gelijk is’ iets met democratie van doen heeft.

Laten wij bijvoorbeeld eens kijken wat de verkiezing door bovenstaande kiezer van een ignoramus genaamd Groot Wassink tot lid van de G.L. fractie in de Amsterdamse gemeenteraad voor ‘waardevolle bijdrage’ aan de hedendaagse democratie pretendeert te leveren in een verwaarloosde, vervuilde stad met een ge-islamiseerde, virtuele parallelle samenleving in Amsterdam West en de hoogste criminaliteit in de hoofdstedelijke geschiedenis, om een paar voorbeelden te noemen. Neemt u vooral een aspirientje voor u verder leest, want de hersenspinsels van deze analfabeet kunnen blijvend letsel veroorzaken:

  • We maken ‘de afweging welke manier van participatie, cocreatie of challanging (sic!) mogelijk is.’ (deze communistische vaktermen doelen wellicht op iets, maar wat dat is zal slechts begrijpelijk zijn voor mensen die de open inrichting zijn ontsnapt waar ‘de grote wassen neus’ vandaan komt)
  • Er komt een ‘paradigmawisseling’ voor een ‘inclusieve participatie’ (nog meer diarree).
  • Er komt ook een ‘makende aanpak’ waarin we ‘ervaringen ophalen’ (Aanpak waarvan? De Marokkaanse criminaliteit en straatterreur, de hondenpoep. Herinneringen waaraan?)
  • We ‘experimenteren met flexibele cocreatieplekken.’ (Creatie waarvan in hemelsnaam?)
  • ‘Bevrijde ruimtes’ gaan fungeren ‘als katalysator voor het gezamenlijk in eigen hand nemen van de vormgeving van een betere toekomst.’ ( wellicht beter om eerst de patat met Mayonaise zakken van de straat halen).
  • Er wordt een ‘municipalistisch narratief’ ontwikkeld. (Het Communistisch Manifest wordt binnen 24 uur door Bol.com en Amazon thuis bezorgd).
  • ‘Cocreatie kan niet alleen.’ (klopt, voor die spelletjes zijn er altijd twee nodig!)

Nu u eindelijk begrijpt hoe de democratie niet functioneert moge ook overduidelijk zijn dat het soort ‘gelijkheid’ dat deze dwazen propageren niets van doen heeft met democratische ‘gelijkheid voor de wet’ waarmee Amerikaanse Democraten proberen te rechtvaardigen dat verbouwde (transgender) mannen, die alle vrouwelijke atletiek evenementen winnen, daartoe het volste recht hebben ‘omdat zij volgens de wet wel degelijk vrouwen zijn’. Dat is de SJW ratio à la Karl Marx waarin elke nitwit wat denkt te mogen en moeten melden, al was het maar omdat zij nu eenmaal op deze boze wereld staan!

Maar daar dient de democratie als instituut niet voor. Democratie is simpelweg een organisatievorm van de maatschappij om geweld en dictatuur te voorkomen, een systeem met ingebouwde ‘checks & balances’, gebaseerd op een Grondwet. Daarom heeft de SJW zo’n hekel aan die Grondwet en daarom probeert die SJW de bijbehorende ‘scheiding der machten’ te verkrachten, zoals in het Wilders proces.
Eén keer in de vier jaren worden wij zoetgehouden met een lolly om vervolgens wederom héél diep teleurgesteld te worden door steeds weer dezelfde gladakkers die zich verschuilen achter de façade van hun politieke partij maar in feite allemaal behoren tot de eensgezinde eenheidsworst uit de polder van het ‘Haagse Kartel’. Hoewel democratie de bedoeling heeft dat die gekozen bestuurders rekening en verantwoording afleggen, weten die Haagse gladakkers dat handig te omzeilen, o.a. door het referendum af te schaffen.

In de UK zien wij hoe de sabotage van de resultaten van het Brexit referendum dankzij een heel dun fineertje van democratie nog net niet op een gewelddadige confrontatie uitloopt, maar zoals ik al op 9 november 2018 schreef in ‘Politiek is het systematisch organiseren van haat’, zijn lieden als Groot Wassink er alleen maar op uit zijn persoonlijke haat tegen ‘andersdenkenden’ te sublimeren ten koste van zijn eigenlijke, duurbetaalde, taak – ten koste van wat eens een prachtige stad was. Navrant is dat deze pummel zich daarbij beroept op de democratie, als lid van de nieuwe Communistische Partij Nederland, die slechts eist dat steeds grotere onmondige massa’s zich kritiekloos conformeren aan de tirannie van de crimineel Karl Duyvendak Marx en zich onderwerpen aan diens collectivistische gedachtegoed. Duyvendak’s vorm van primitief barbarisme rechtvaardigt zich slechts in een autoritaire ‘Groen Links cult’ van fascistische overmacht, zoals meerdere Kamerleden van GL nu aan den lijve ervaren, niet door democratische opvattingen.

Kijk naar Amsterdam, dat nu een voorbeeld wordt van maatschappelijke stagnatie, zo niet verlamming dankzij lelijke linkse repressie en bekrompenheid van een primitieve volksstam die de democratie slechts misbruikt ter meerdere glorie van die eigen primitiviteit.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

5 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r dunki
4 jaren geleden

@ Southern comfort

U snijdt een interessant punt aan: de energieleveranciers van Amsterdam kampen nu al met een dreigende black-out in de piekuren, terwijl de vraag gestaag blijft toenemen.

Voor de komende jaren zal het aanbod van energie dankzij deze ‘mafkezen’ eerder terug lopen (èn aanzienlijk duurder worden) dan gelijke tred houden met en anticiperen op de vraag. Dat vergt simpele management kwaliteiten van kneuzen die nog nooit een vak hebben geleerd maar alles weten van ‘diversiteit, bevrijde ruimte’s en gay pride’.

Energie is de hoeksteen van onze samenleving, maar ook Rutte schijnt dat te ontgaan!

Hans
4 jaren geleden
Antwoord aan  r dunki

Dat ontgaat Rutte niet, het wordt slechts ondergeschikt gemaakt aan het verwezenlijken van de linkse utopie.

SouthernComfort
4 jaren geleden

Het is bijna ongelofelijk dat men toelaat dat het bestuur van onze hoofdstad wordt gevormd door een stelletje morbide idealistische prutsers. Een stad die gemankeerd is door levensgrote problemen verdient een adequaat bestuur, en het is nogal duidelijk dat Amsterdam, een stad met portiekpissers, pooiers, pandjesbazen en proleten, met Groen Links nog verder van de helling glijdt.

Hoe ver zitten we nog af van een Amsterdam met schrijnende energietekorten, ophopend afval en een islamitische overname?

Dat wordt een ‘challanging’ scenario voor socialistische mafkees Groot Wassink.

hans
4 jaren geleden
Antwoord aan  SouthernComfort

Het volk is te geïndoctrineerd en helaas ook te dom om het juiste hokje rood te maken.

Hans
4 jaren geleden

Elk (dom) volk krijgt (helaas voor NL) de leiding die het verdient. De slimmen moeten onder de dommen lijden. Een kwestie van getallen in een democratie.