De akelige waarheid achter de Confucius Instituten

Enige tijd geleden schreef ik over het paard van Troje Oman, dat in de Leidse Universiteit dagelijks Islamitische propaganda verspreidt via hun stroman Maurits Berger. Nu blijkt bovendien dat in die zelfde RU Leiden ook nog eens Chinese Communisten onze academische vrijheid misbruiken met hun Confucius Instituut, dat eveneens in de Universiteit van Groningen geïnfiltreerd blijkt te zijn.

Confucius. Afb: Pixabay

Wereldwijd zijn er meer dan 340 Confucius Instituten die pretenderen te opereren zoals het Duitse Goethe Instituut, the British Council of de Alliance Française, maar de Confucius Instituten zijn op slinkse wijze geïntegreerd in westerse universiteiten en worden er wereldwijd van beschuldigd zich aan communistische propaganda schuldig te maken, zelfs spionage. De directeur van de FBI, Christopher Wray, heeft al 1 ½ jaar geleden Amerikaanse Colleges gewaarschuwd voor de Confucius Instituten en verzocht de relatie te heroverwegen “omdat zij Chinese propaganda verspreiden, censuur bevorderen en academische vrijheid inperken”. Dit kwam vorige week weer naar boven via Reuters News Agency toen Wray werd geïnterviewd in het Amerikaanse Congres door Senator Josh Hawley die al langere tijd zijn eigen onderzoek naar deze misstanden had gedaan. Hawley citeerde Li Changchun, een leidend, senior lid van de Chinese Communistische Partij, die openlijk stelt dat “Confucius Institutes are an important part of China’s overseas propaganda set-up.”

Niet zo lang geleden werd North Carolina State University gedwongen om een bezoek van de Dalai Lama te annuleren onder druk van het Confucius Instituut, reden waarom inmiddels al 24 Colleges de banden met het Confucius Instituut hebben verbroken. In antwoord daarop zijn de communisten agressiever geworden in hun verdediging van de Confucius Instituten en proberen hun medewerkers te presenteren als doodgewone ‘interne medewerkers’, zoals nu speelt in de leeglopende ‘University of Missouri’ bij monde van hun woordvoerder Christian Basi die een kritiekloze ‘whitewash’ van de Chinezen verzorgde maar niet uitsloot dat Mizzou het lucratieve contract in 2021 verlengt.

De president van ‘Webster University’, Elizabeth Stroble, die – vast niet toevallig – specialiseert in ‘globale diversiteit’ vloog in de gordijnen toen zij een waarschuwende brief van Senator Hawley kreeg, maar ‘Wiens brood men eet….’ Het zal wel toeval zijn dat in 2018 een vorige directeur van het Confucius Instituut aan de Webster University, Deborah Pierce, veroordeeld werd wegens de verduistering van US $ 375.000.

Maar het grotere gevaar schuilt in de indoctrinatie van de jeugd, die sowieso nauwelijks enig historisch perspectief heeft, met een ‘speciale versie’ van de Chinese cultuur, zonder de concentratie- en heropvoedingskampen waarin momenteel één miljoen Oeigoeren zitten en zonder de Christenen, die in China als dieren worden opgejaagd. De door de Chinese Communistische Partij gecontracteerde Chinese docenten mijden de Tiananmen massamoorden en uiteraard is Taiwan een onderdeel van China; gevraagd naar Tiananmen tonen die Chinezen een foto van de prachtige architectuur op het plein… Het Confucius Instituut heeft als doel het imago van China te verbeteren (en autonoom onderzoek te bemoeilijken); de leerprogramma’s komen rechtstreeks uit Peking en het eindresultaat is een typisch “veelzijdige, academische opleiding hersenspoeling”. Nèt wat ons nog ontbreekt!

Kritiekloze, stuk voor stuk sowieso al naar links tenderende, colleges en universiteiten in de USA – en kennelijk ook de RU Leiden en de RU Groningen – laten zich moeiteloos omkopen met een zak centen, door Peking betaalde leerstoelen en wat snoepreisjes naar China. Waar is Arie Slob?


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hein
4 jaren geleden

SJWers kunnen blij zijn. De door hen verfoeide blanken creëren hun eigen ondergang.

r dunki
4 jaren geleden
Antwoord aan  Hein

@ Hein.
Inderdaad, de universiteiten doe hun uiterste best om een generatie van kloons van de zijïge, politiek correcte D’66 barbie doll te produceren.