Premier bang voor debat

Naar het zich laat aanzien durft premier Rutte het debat met FvD voorman Baudet niet aan. Nadat de Minister-president dinsdag Baudet uitdaagde voor een één op één debat op de NPO, reageerde Baudet op die uitnodiging met het voorstel om dat dan niet op de NPO te doen, vanwege de vooringenomenheid van het inderdaad nogal ‘linksige’ karakter van de NPO. Bovendien is het Kabinet Rutte momenteel de verstrekker van subsidiesalarissen voor diezelfde NPO, die daarvoor in ruil uiteraard graag de Minister-president behulpzaam zal zijn bij een dergelijk debat.

“Europa is verre van perfect”, zei de premier tijdens een debatavond over ‘Europa’ in Barendrecht. “Maar de veiligheid en stabiliteit van Nederland bewaren, dat lukt een klein land niet alleen”. Daarbij trok hij flink van leer tegen ‘politici die Europa de rug toekeren’. “Je ziet het ook in Nederland. Politici zoals Baudet, die nog verder gaan, en een Nexit bepleiten. Op basis van rare verzinselen, wonderlijke theorieën op een zolderkamer bedacht. Die bij flikkerend kaarslicht en met een ganzenveer, op papier zo poëtisch lijken. Maar die in de praktijk desastreus en losgezongen zijn”, aldus Rutte dinsdag j.l.

Baudet stelde daarentegen volgende week woensdagavond voor en wel in de Rode Hoed in Amsterdam, voorheen een PvdA-bolwerk waar Fortuyn nog een minderwaardig mens werd genoemd door Marcel van Dam (PvdA. Baudet stelde vervolgens voor om het debat inderdaad over Europa te voeren, op basis van de volgende stellingen:

1- De euro mondt uit in een transferunie waardoor het Noorden tot in de lengte der dagen zal blijven betalen voor het Zuiden. 

2- De open grenzen van de EU leiden tot onbegrensde immigratie en die is desastreus voor Nederland. 

3- De klimaatplannen van dit kabinet, die door de EU zijn opgelegd, vernietigen de Nederlandse economie.

Rutte heeft aangegeven het debat niet te willen “wegstoppen op Facebook”. Dat is echter een non-argument omdat de NPO een dergelijke uitzending op Facebook zonder een enkel probleem kan overnemen en uitzenden op een van haar zenders. Het verschil is uitsluitend dat de NPO totaal geen invloed uit kan oefenen op de inhoud van het debat, noch een van de sprekers op een cruciaal moment kan storen in de confrontatie.

Klaarblijkelijk durft de premier dat niet aan. Dat is op z’n zachtst gezegd nogal laf en een premier onwaardig.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties