Strijd tegen de onlogica

Nederland bezit gelukkig nog steeds een aantal puntige denkers dat de vinger op de zere Nederlandse samenlevingsplek kan en wilt leggen. Sietske Bergsma is daar een van. Op haar eigen website thefireonline.com kan de vrije denker een aantal pareltjes vinden waarmee hij en zij zich kan wapenen tegen de linkse onlogica in woord en geluid. Een onlogica, die door zijn repeterend karakter bedoeld is om de Nederlandse samenleving te hersenspoelen in een ongewenste denk en doen richting. Zoals Bergsma terecht stelt op haar website “we moeten zorgen voor het broodnodige tegengeluid” tegen de feitenvrije, op basis van onderbuikgevoelens, zich moreel verheven voelende denkende en doende intriganten.

Afb: pxhere.com

Babyboomers die zich in de jaren zestig en zeventig stevig hebben verzet tegen de macht verpersoonlijkt door ouders, leraar/lerares en overheid, kunnen we bedanken voor de opkomst van die onlogica. Zij hanteerden te pas en vooral te onpas de uitspraak “moet kunnen” en het gevolg was dat gedragsregels die volgens hen beschouwd moesten worden als taboes, in het ronde archief gegooid werden. Taboes moesten doorbroken worden en die wijsheid hebben ze aan hun kinderen doorgegeven. Vervolgens werd de samenleving opgescheept met roeptoeters die het gedrag van anderen voortdurend langs hun eigen gerafelde meetlat zijn gaan leggen.

Na de val van de Berlijnse Muur is de Europese samenleving in diverse morele kompasrichtingen uiteengevallen. In Nederland is door een tegengestelde vertaling en implementatie van normen en waarden een samenleving van mijn en dijn ontstaan. Diverse terminologieën hebben een tegendraadse betekenis gekregen. Zo werd de vocabulaire van de Nederlandse samenleving o.m. verrijkt met de termen “positieve discriminatie”, “verkeerde en goede populisten”, “blank is slecht, diversiteit is goed, “conservatisme is fascisme en racisme”, “rechts is nazisme” en “als je verliest, win je toch”. De doorsnee Nederlander mag zijn eigen tradities niet en moet die van moslims wel vieren; lekkernijen waarin het woord neger wordt gebruikt mogen hij en zij niet meer in de mond nemen. Vaker dan ons lief is wordt de gewone Nederlander door stalmeesters van de NPO belerend toegesproken en proberen mensen met een levensbeschouwing die ver van de dagelijkse realiteit verwijderd is, het volluk te dwingen te leven naar hun grondregels.

In haar laatste column geeft Bergsma de vrije denker een aantal handvatten om zich te kunnen weren tegen de linkse hersenspinsels, wier volume en frequentie de gezonde levensgenieter een chronische hoofdpijn kan bezorgen. Die hoofdpijn wordt zoals Bergsma terecht aanstipt gratis aangeboden door klimaatalarmisten, verbinders, hypertoleranten, die onlogica, psychologische spelletjes en het eigen gelijk tot het absurde verheffen. Tot feit, bewijs en realiteit. De huidige toestand waarin de Nederlandse samenleving verkeert, is een product van linkse herders die decennia lang hun schapen hebben gebombardeerd met cirkelredeneringen, complottheorieën, schuldgevoelens en verkromming van de (inter) nationale historie. Die herders zijn er met glans in geslaagd om een deel van westerse samenlevingen te veranderen in kopieermachines, in voorgeprogrammeerde, wandelende spraakcomputers, die hoofdzakelijk ruis produceren en enig tegengeluid met verbaal geweld proberen de kop in te drukken. Hun schets van ontwikkelingen en gebeurtenissen is de hedendaagse realiteit en de vrijheid van meningsuiting is het monopolie van de linkse zich liberaal beschouwende mens.

Klimaat en migratie industrie misbruiken kinderen voor hun eigen doelen en sturen ze als protest en demonstratie wapen de straat op. Kinderen die blijkbaar in verzet moeten komen tegen de doorsnee Nederlander die beseft dat door de wensen van de huidige generatie politici en hun activistische subsidie slurpende aanhangers, hun beurs versmald en marges om zich vrij in de maatschappij te kunnen bewegen steeds sterker aangescherpt worden. Kinderen die nog steeds niet beseffen dat de zaken waarvoor ze zich zo op het oog gepassioneerd voor willen inzetten als een boemerang zullen terug slaan op hun eigen bewegingsvrijheid. Als pa en ma minder te besteden hebben, zullen keuzes gemaakt moeten worden. Keuzes die levensvreugde en bewegingsvrijheid van kinderen sterk kan beperken. Een déjà vu van de democratiseringsperiode uit de vorige eeuw.

“Feit is dat het huidige linkse, op niets dan fantasie gebaseerde, ‘gelijk’ wankelt en dus alleen maar overeind kan blijven door tal van pathetische afleidingsmanoeuvres” schrijft Bergsma en komt met het Jinek voorbeeld die gisteren de uitspraak “Müller is een republikein” uit haar mond liet rollen om Geert Dales de mond te snoeren. Vier woorden die het onbegrensde onbenul schetsen van de moreel verheven spreekster. Ja, Müller is een geregistreerde Republikein, die als bevestigde Obama en Clinton loyalist een anti-Trumper is. Tijdens zijn teneur als Directeur van de FBI heeft hij zijn loyaliteit voor Obama en Clinton herhaaldelijk bewezen door zich voortdurend passief op te stellen bij verschillende schandalen zoals het Fast and Furious programma[1], NSA afluisterpraktijken, Carthagena Secret Service misdragingen en Uranium One overeenkomst. Kortom, dat hij een geregistreerde Republikein is niet steekhoudend, maar de bevestiging dat hij net als McCain c.s. een anti-Trumper is, is relevant.

Bergsma lijnt een aantal activiteiten op waarmee de doorsnee Nederlandse burger de komende tijd geconfronteerd zal worden. In diverse artikelen op de Stapal website is uitgebreid uit de doeken gedaan welke instrumenten de Democraten in de USA hebben gebruikt en zullen gebruiken om de Amerikaanse samenleving naar hun hand te kunnen zetten zoals framen[2], unmasken[3], lekken, afluisteren, digitale communicatie inbreuken, negeren van eigen wetschendingen en overtredingen, belagen van conservatieve organisaties en individuen. Inspanningen waarbij ook of juist data van sociale media platformen uitbundig gebruikt worden om een individu of een instantie het leven zuur te maken. Bergsma vult die lijst nog aan met gaslighting of zoals de STASI het noemde zersetzung[4]; projectie, een verdedigingsmechanisme dat afrekent met schuldgevoelens, schaamte of verantwoordelijkheid voor gedrag dat in de eigen gelederen stelselmatig plaatsvindt[5]; onlogische gesprekken om iemand van het pad te brengen, te frustreren[6]; generalisering als bevestiging van intellectuele luiheid of bekrompen wereld visie; opzettelijke onjuiste interpretatie van woorden en stellingen; frequent veranderen van betekenis, toonzetting en strekking van termen en tradities[7]; argumentering op basis van emoties[8].

Wanneer de linkse mens middels de boven beschreven instrumenten er niet in slaagt zijn tegenhanger van zijn stuk te brengen en te frustreren, gebruikt hij verbale en fysieke bedreigingen in de vorm van schelden, duwen etc. om toch zijn of haar gelijk te halen. In het uiterste geval worden de boven genoemde lastercampagnes in de vorm van framen, unmasking, lekken en afluisteren in de praktijk gebracht. Het is duidelijk dat die acties bedoeld zijn om controle op het debat, de discussie, het denken en doen van de samenleving te krijgen en te houden. Onthoudt bij discussies en debatten de les van Bergsma “ze discussiëren of debatteren niet met jou, maar met zichzelf” enhoudt bij die debatten en discussies altijd de uitspraak van Syb Winia voor ogen dat ”drogredeneringen de norm zijn in het maatschappelijke debat”.

De gedragsregels bij discussies en debatten die uit de column van Bergsma getrokken kunnen worden zijn: vertrouw op eigen waarneming….zet zelf de norm voor wat je belangrijk vindt….gebruik cijfers en statistieken…..blijf bij het onderwerp… blijf herhalen dat zei ik niet….doe aangifte bij bedreiging. Het bestuderen van uiteenlopende bronnen helpt bij een voorbereiding op discussies en debatten om te voorkomen dat men in de war wordt gebracht, gefrustreerd of boos kan worden. Sterkte.


[1] Het Bureau of Alcohol Firearms and Tobacco’s (ATF) gebruikte belastinggeld om wapens naar Mexicaanse drug kartels door te sluizen. Die actie van de ATF heeft geresulteerd in de moord op twee leden van de Grenspolitie met doorgesluisde wapens en het ontslag van de klokkenluider. Nog steeds worden 1000 wapens vermist.

[2] Gebruik van verzonnen bewijzen om een ​​onschuldige man schuldig te laten lijken.

[3] Namen van Amerikaanse personen die gevolgd werden, openbaar te maken

[4]Dat is niet gebeurd, je hebt het niet goed gezien, laat jezelf nakijken’. Bergsma noemt de volgende voorbeelden: ‘er is geen politieke steun meer voor referenda’ (Mark Rutte), ‘democratie betekent nepnieuws bestrijden’ (D66), ‘De koopkracht stijgt’ (kabinet), ‘De partij van de verbinding’ (GroenLinks).

[5] De snelste manier om de aandacht van jezelf af te leiden, de tegenhanger in de verdediging te dringen en je een adempauze te geven.

[6] Gebruik van cirkelredeneringen, woordsalades (een wirwar van woorden die geen relatie met elkaar hebben. In e psychologie betekent het schizophasia, om een psychologische taalstoornis, een veel voorkomend symptoom van psychische aandoeningen zoals schizofrenie, te beschrijven.

[7] Zwarte Piet discussie is er een voorbeeld van.

[8] Gebruik feiten en data om dat de kop in te drukken.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties