IS-vrouwen willen terug

Inmiddels wordt via de massamedia flink reclame gemaakt voor een ‘terugkeer regeling voor IS-vrouwen’. De ene na de andere ‘deskundige’ adviseert om de dames en kinderen onmiddellijk terug te halen en veelal ook om ‘een programma op te zetten’. Veel handiger: ze hoeven niet in Tunis op de roeiboot te stappen voor een vermoeiende tocht naar de dichtstbijzijnde EU-ferry van een ‘vluchtelingenorganisatie’.

Afb: Nitin Madhav / wikimedia-commons

Als ons land en ons werelddeel ergens geen belang bij hebben, dan is het wel om personen op te halen die er alles voor over hadden om deel uit te maken van een groep die een grondige haat koestert tegen ons land en ons werelddeel. De dames wilden veelal gezellig als moslims onder elkaar leven, onder een cultuur en staatsinrichting die volledig in overeenstemming zou zijn met hun geloofsovertuiging. In weerwil van alles is dat dan ook precies wat zij hebben meegemaakt: alles, maar dan ook alles wat hun godsdienst beloofde werd daar tot in de perfectie uitgestald. Natuurlijk wisten de dames meer dan voortreffelijk wat zich daar afspeelde. Het internet stond en staat bol van de berichten en filmpjes over de gruweldaden van IS en aanverwante gekken. Geen enkel islamitisch land is in staat geweest een ordentelijke staat op te bouwen, waarom zou IS dat dan wel lukken?

Nu is het na zo’n ervaring enerzijds begrijpelijk dat een terugverlangen ontstaat naar een werkend riool, een fatsoenlijke omgeving met fatsoenlijke mensen en dergelijke. Maar vooralsnog lijkt de vlucht naar Nederland vooral ingegeven door gratis geld, bad en brood. Ronduit verdacht is de stroom aan ‘deskundigen’ die hun terugkeer willen bevorderen. Natuurlijk staan de advocatuur, de psychologen, de gezinswerkers, de sociaal-begeleiders, de deradicaliserings-experts en welzijnswerkers likkebaardend klaar bij zoveel omzet in het verschiet. Toch kunnen we ons beter afvragen of wij onze zuurverdiende centen wel aan dergelijk gajes moeten uitgeven.

Laten de dames eerst de idiote hoofddoek maar eens terzijde leggen, evenals hun ideologie die weinig met onze manier van samenleven op heeft. Wie met eigen ogen heeft gezien tot welke puinhopen deze als religie vermomde ideologie uiteindelijk leidt, kan niet volstaan met de boodschap dat het een beetje tegenviel. Die neemt daarentegen afstand van alles wat ermee te maken heeft. En zo niet: blijf dan maar fijn daarginds. Radicaliseringsmachines hebben we hier toch al te veel.


.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Johan
5 jaren geleden

Het enige nuttige, dat deze moslims en hun addergebroed nog mogen krijgen, is de doodstraf. Helaas is die afgeschaft in onze overgecultiveerde en verwijfde westerse maatschappij. In Syrië en Irak bestaat de doodstraf echter nog wél. Alleen al om die reden is het beter, dat dit gajes daar blijft en ter plekke berecht wordt.

5 jaren geleden

***Inmiddels wordt via de massamedia flink reclame gemaakt voor een ‘terugkeer regeling voor IS- vrouwen’. De ene na de andere ‘deskundige’ adviseert om de dames en kinderen onmiddellijk terug te halen en veelal ook om ‘een programma op te zetten’***.

Toen ik het bovenstaande las heb ik onmiddellijk een “degoûtant” gevoel moeten weerstaan.
Het karakter van het bovenstaande is eigenlijk weerzinwekkend. We zien dus hoe mentaal ziek mensen zijn die zich belangrijk voelen als er hulp moet worden geboden op kosten van anderen en zich NIET realiseren waarover zij het hebben. Hoe wij er verder over denken…… hoe meer, “ik zeker”, de column van Wijlen Prof dr. Bob Smalhout willen aanhalen ( 15 april 2000 , Telegraaf) waarin staat dat ” tweeënhalf miljoen mensen” in Nederland een psychische storing hebben. Dat is een groot probleem als mensen met een “onvolwassen” gedrag zich willen manifesteren in de politiek. De problemen zullen als een ” Tsunami” op ons af komen als “we” de drang tot “manifester-” bij die mensen ook nog belonen door hen een podium te geven uit oogpunt van ideologische motieven. De slappe knieën bij /van “bestuurders” ……. maken de ellende compleet.

Hein
5 jaren geleden

Laat ze maar berechten door Irak en Syrie, daar waar zij hun misdaden hebben begaan. Deze 2 landen zijn beter toegerust om met dergelijk tuig om te gaan dan wij in het decadente Nederland.

Frans
5 jaren geleden

Het merendeel zal wel peentjes zweten omdat ze bij oorlogsmisdaden betrokken zijn geweest en, letterlijk, als de dood zijn dat ze hier ter plekke rekenschap voor zullen moeten gaan afleggen.
De rest zijn op zijn best fundamentalistische moslima die er wel zeer duidelijk voor gekozen hebben geen Nederlandse te willen wezen.
Na eventuele terugkeer gaan die hier enkel, letterlijk, nog meer problemen fokken.
Ik kan werkelijk geen enkele reden bedenken waarom je dit soort volk terug in Nederland zou willen toelaten.
Gewoon afleveren bij de wettelijke vertegenwoordigers van de mensen wier vrienden en familieleden ze op hun geweten hebben.