Illegaal vuurwerk

De politie heeft meer dan de helft van ongeveer 2000 adressen bezocht waar illegaal vuurwerk is bezorgd dat is gekocht bij Poolse websites. Hoeveel er in beslag is genomen is niet bekend. De andere helft wordt de komende weken nog bezocht. Dat meldt het ANP.

Afb: wikimedia

Landelijk vuurwerkexpert van de politie Ad Nieuwdorp zal met deze actie een flinke ‘boost’ aan zijn carrière hebben kunnen geven. Dat is heel mooi voor de man, maar hij maakt onderdeel uit van een organisatie die jaarlijks 16.000 zaken door de WC spoelt vanwege ‘capaciteitsgebrek’. Intussen loopt de ene na de andere idioot, van TBS-er tot jihadist, verkrachtend, stekend of schietend door ons land. Het lijkt erop alsof de burger inmiddels zelf maar weer voor zijn veiligheid moet zorgen, want de overheid lijkt het niet meer te kunnen door ‘capaciteitsproblemen’.

Potentieel zeer gewelddadige jongeren, loverboys en geradicaliseerde -islamitische- jongemannen (dus geen Hindoes, Gereformeerden, Aziaten, blonde Friese snelwegblokkeerders etc.) lopen onbegeleid op straat rond in Rotterdam, omdat het geld in de gespecialiseerde jeugdzorg in de regio op is. Dat stelt de politieke partij Leefbaar Rotterdam. Raadslid Tanya Hoogwerf heeft van hulpverleners te horen gekregen dat de ’afgelopen twee maanden geen nieuwe trajecten meer worden ingekocht en dat zelfs lopende trajecten worden afgebroken’. Tja dat zal kloppen: de politie (waakzaam en dienstbaar) is druk met het inzamelen van Pools vuurwerk, de organisatie van iftar maaltijden of ligt in de struiken om te zien of u wellicht een kilometer te hard rijdt met uw driepitter op afbetaling wegens belastingtechnische besognes.

Al ontploffen de huizen van deze illegale vuurwerkspecialisten spontaan, hangt hun scrotum in de struiken en struikelen we over de afgerukte vingers op de trottoirs, dan nog is het van de gekke dat de politie hier prioriteit aan geeft. Eindelijk een situatie dat de daders (n.l. de kopers van illegaal vuurwerk) meteen ook slachtoffer -kunnen- zijn van hun handelen, dan maakt de politie alle mankracht kennelijk vrij om zulks te voorkomen. En dat, terwijl andere zaken, namelijk die waar de daders ongestoord verder kunnen gaan met het maken van slachtoffers onder de argeloze burgerij, blijven liggen door ‘capaciteitsgebrek’.

De inkt van de campagne-advertentie van onze minister-president is nog niet droog of de werkelijkheid buiten de glazen stolp van ‘Den Haag’ legt de vinger pijnlijk op de zere plek: dit land is een megalomane puinhoop aan het worden, voor zover zij dat al niet is.

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hein
5 jaren geleden

Deze zeer gewelddadige jongeren, loverboys en geradicaliseerde -islamitische- jongemannen horen niet in de voor hen nutteloze jeugdzorg maar in de cel, bij voorkeur in het land van herkomst.