China’s ongebreidelde agressie

Rond één miljoen Oeigoeren verduren onmenselijke ontberingen in Chinees-communistische heropvoedingskampen, miljoenen Christenen worden op identieke wijze vervolgd en hun kerken opgeblazen, Tibet’s historie en cultuur verpulveren dagelijks verder onder het botte geweld van de Chinese stoomwals, verder zien wij gewapende militaire expansie in de Zuid-Chinese Zee en de Hoorn van Afrika, economische knechting van Centraal Azië en Afrika, brutale binnenlandse politieke interventie in Australië tot in de USA in vorige en komende verkiezingen en op het gebied van federale en lokale overheid, diefstal van industriële- en intellectuele eigendom, cyberspionage en -sabotage wereldwijd, tot in Nederland toe. Frisse jongens? Niet echt en er is hier een duidelijke parallel met Poetin’s Rusland!

Afb: Flickr.

Enkele maanden geleden werd het Australische Qantas gedwongen om vluchten naar Taiwan uit hun timetable te verwijderen, anders geen landingsrechten meer in China! Van een Amerikaanse bedrijf dat zich in China wilde vestigen werd geëist dat zij zich éérst tegen Trump’s handelspolitiek zouden uitspreken en volgens het Witte Huis hebben de Chinezen al bij een dertigtal Amerikaanse bedrijven ingebroken voor cyberspionage en -diefstal, terwijl nu aan het licht komt hoe China probeert zich in de ‘midterm-elections’ in de USA te mengen.

Trump’s V.P. Mike Pence heeft tijdens een speech in het Hudson Institute in Washington laten weten dat de USA het spuugzat zijn dat China zowel politiek als economisch, militair en middels propaganda probeert zijn invloed in en op de USA uit te breiden en heeft Amerikaanse bedrijven gewaarschuwd voor China’s brutale manipulaties.

Meer in detail is vorige week bekend geworden over hoe China de computer netwerken van meer dan 30 Amerikaanse bedrijven heeft geïnfiltreerd, waaronder Apple, Amazon, grote banken en federale aannemers, in Bloomberg Businessweek. Het gaat om bedrijven die o.a. hofleverancier zijn bij de CIA en het International Space Station. Pure diefstal en (industriële) spionage!

Die diefstal en spionage werden mogelijk gemaakt door microchips, ter grootte van een zandkorrel, bij de bouw van elektronica voor Super Micro Computer Inc. te installeren, die op zijn beurt leverancier van servers is voor tientallen der grootste bedrijven in de USA. Die miniatuur chips maakten het mogelijk om via ‘backdoors’ bij voornoemde bedrijven in te breken en zelfs stemmachines bij de komende verkiezingen in november zijn al geïnfecteerd en gecompromitteerd volgens de Heritage Foundation.

Op 20 september heeft Donald Trump zijn nieuwe National Cyber Strategy onthuld die de federale netwerken en de nationale infrastructuur moet beveiligen en cyber criminaliteit moet bestrijden. Overigens is deze opzet niet alleen defensief maar mikt er voortaan ook op om agressoren te identificeren en aan te vallen, o.a. omdat zelfs Amerikaanse instituten die Peking-onwelgevallige sprekers hadden uitgenodigd plots slachtoffer werden van enorme cyber-aanvallen waar de Chinese Communistische Partij achter zat om de vrijheid van meningsuiting in de USA ‘mores te leren’. Wellicht ook iets voor de toverkol Ollongren?

Deze Chinese propaganda-oorlog woedt, in volle hevigheid, in en tegen de USA met het oog op de ‘midterms’ van volgende maand en de presidentsverkiezingen van 2020. China mikt op hondsbrutale, bijna openlijke, interventie in verkiezingen waarbij wij in Europa mogen aannemen dat er geen ènkele garantie is dat wij buiten schot vallen.

Peking probeert (menings-)verschillen tussen Washington en de Staten te misbruiken en, uiteraard, Trump’s handelstarieven-oorlog te ondermijnen met eigen tarieven die specifiek mikken op bedrijven in regio’s waar Trump sterk is, in de hoop die support uit te hollen. Liefst 80% van de Amerikaanse ‘counties’ die belangrijk kunnen zijn in de november verkiezingen worden zorgvuldig door China geselecteerd. Vorige week werd in de ‘Des Moines Register’ (Iowa) een volle pagina als supplement toegevoegd die eruit moest zien als een nieuwspagina, maar vol kritiek zat die de Amerikaanse handelspolitiek als roekeloos en schadelijk voor Iowa beschrijft. Pikante noot: de ambassadeur in Peking komt uit Iowa. De democratie is kwetsbaar voor dit soort doortrapte gladakkers en alleen de keiharde hand helpt daartegen…. Zoals hierboven gemeld krijgen bedrijven die in China willen opereren te maken met brutale chantage en eisen om hun industriële- en intellectuele eigendommen in Chinese handen af te geven, terwijl de rechtsonzekerheid net zo rampzalig is als in Poetin’s corrupte Rusland.

Navrant is dat één morel corrupt bedrijf, dat als motto voert: ‘’Do not be evil”, in de USA weigert te werken voor of met het Pentagon, terwijl het in China volledig bereid is om mee te werken aan de bouw van een Chinese ‘search-engine’ die volledige censuur mogelijk maakt op het internet verkeer ten koste van de privacy van miljarden mensen. Deze communistische favorieten luisteren naar de weinig Chinees aandoende naam ‘Google’.

Vice President Pence waarschuwde ook voor de geïntensiveerde militaire expansie van China dat evenveel spendeert aan ‘defensie’ als de rest van Azië tezamen, met het doel de Amerikaanse suprematie in de westelijke Pacific te ondermijnen en de buurlanden zo af te snijden van Amerikaanse hulp tegen hun onscrupuleuze expansie.

Amerika had gehoopt om China middels economische liberalisatie tot grotere mondiale en onderlinge samenwerking te bewegen, maar in hun negatieve ‘dadendrang’ hebben de communisten in China vanaf dag één geopteerd voor parasitaire economische agressie die nu leidt tot militaire agressie. Zij zijn daarin de louche evenknie van Poetin die er niet voor terugschrikt om met de GRU zelfs tot in London en Den Haag zijn laffe streken te etaleren.

Dat de Russen zowel hier als in Zwitserland tegen de lamp liepen, tot en met blamerende arrestaties van Russische spionnen in beide landen toe, pleit niet voor hen. Maar dat zij de sporen van hun laffe MH-17 moordaanslag en die op de Skripals achteraf zo proberen uit te wissen geeft wel aan dat ‘the Axis of Evil’ rechtstreeks van Peking naar Moskou loopt.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

4 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Het onderstaande las ik op Teletekst, d.d. 13 oktober 2018.

** Premier Rutte heeft in augustus een hoge delegatie van het Chinese bedrijf Alibaba ontvangen om te praten over de komst van een distributiecentrum,meldt het FD.Het handelsplatform wil op vijf plekken in de wereld grote logistieke centra bouwen,om sneller te leveren. Het bedrijf heeft Dubai,Hangzhou,Kuala Lumpur,Moskou en Luik op het oog,maar een definitief akkoord met België over de megahub is er nog niet.Volgens het FD zijn in Nederland de luchthaven bij Beek en Weert in de race.Rutte zou zich daarvoor inzetten. Hoeveel banen zo’n distributiecentrum oplevert is niet bekend. *** Tot zover Teletekst.

Als ik nu het artikel van de heer Dunki en mijn reactie daarop, op het bericht van Teletekst “projecteer”, dan kom ik tot de conclusie dat Rutte wel erg naïef is.
Immers: De geografische expansiedrift van China uit zich ook op het zakelijke terrein.
Als China een “distributie-centrum” in Nederland wil vestigen, is dat een daad van “Globalisering” en de macht dat daarvan uitgaat kan ook voor Militaire doeleinden worden gebruikt. Ik schreef toch al dat Europa voor China een “makkie” is. !!
Als uitsluitend de/een “handelsroute ” vanuit China naar Europa loopt en “we” nemen ook de zijderoute onder de loep, dan zijn er dus twee “militair- strategische” punten. Als ik ook de “megabommenwerper”, die juist is ontworpen en getest, er bij tel , dan hebben “we” inmiddels DRIE punten die voldoen aan een expansiedrift op wereldschaal, onder de noemer van “handel”. Is het niet erg naïef van Rutte om alleen de “mogelijke baantjes” die het distributie-centrum “zou kunnen opleveren”, daarvoor zijn best te doen?
Alle zaken met China zullen “we” met argusogen moeten bekijken omdat “we” te maken hebben met mensen die meedogenloos zijn. ” De titel van Dunki’s artikel is:” China’s ongebreidelde agressie”, zodat “we” in dat licht “het zakendoen” met China ernstig moeten betwijfelen of het handel is of Militair- Strategisch.
De “meedogenloosheid” van China moet niet worden onderschat.

Hein
5 jaren geleden

Niet alleen westerse overheden zijn op z’n minst naïef wbt China, ook het bedrijfsleven heeft bijgedragen aan de steeds sterker wordende positie van China door het verplaatsen van hun productie naar China. De Chinezen, bekend/berucht vanwege hun kopieergedrag en diefstal van intellectueel eigendom kregen zo de technologie op een presenteerblaadje aangereikt. Hoeveel kennis van bv Apple, Samsung of volkswagen hebben zij zich kunnen toe eigenen en ter eigen gewin kunnen uitbaten?

r dunki
5 jaren geleden
Antwoord aan  Hein

Niet alleen diefstal van industriële intellectuele eigendom, maar de militaire expansie drijft volledig op hackers van de People’s Liberation Army, ter waarde van miljarden Dollars.

5 jaren geleden

Ik wil het nog wel eens een keer schrijven!
In Europa, zijn de geesten door welvaart, naïviteit, zieke ambities, en overbezorgdheid ten aanzien van “andere naties in de” Oosterse regio” van de wereld, de ziekelijke humane attitude, de macht van Links, met hun credo, dat “we” allemaal gelijk zijn en “bestuurders” hebben kennelijk niets geleerd van de Tweede wereld- Oorlog. De oorlog in Irak, Afghanistan, Syrië en de rellen in Afrika.

Er zijn nu eenmaal figuren in China die alleen bezwijken voor de loop van een geweer, en die mogelijkheid heeft Donald Trump wél toegepast bij Noord Korea en mogelijk nu ook bij China.
De leiders in China hebben nu eenmaal niets menselijks en hun macht is ongebreideld met een onbetamelijke attitude en zijn inciviek.

En, zoals de heer Dunki schrijft:”** Trump’s V.P. Mike Pence heeft tijdens een speech in het Hudson Institute in Washington laten weten dat de USA het spuugzat zijn dat China zowel politiek als economisch, militair en middels propaganda probeert zijn invloed in en op de USA uit te breiden en heeft Amerikaanse bedrijven gewaarschuwd voor China’s brutale manipulaties.***.

Europa is voor China een “makkie” omdat “Brussel” de meest naïeve figuren
huisvest in het Europese parlement, zoals Frans Timmermans, Judith Sargentini, Cicilia Malmström en Tusk.
China heeft een enorm “arsenaal” aan mensen en daarvan willen graag miljoenen in dienst om een baantje, zodat én de inlichtingendiensten én de intellectuelen in de ICT alsmede de uitvoerders van “snode” plannen graag een wit voetje willen halen bij de leiding
De communisten hebben hun dictatoriale ideeën nog niet laten varen, ondank de ineenstorting van de USSR én de weerstand van “democratische” actiegroepen in China.
Maar ,…”we” vergeten wel eens, dat het “zakendoen” met China vanuit het westen, om daar goedkope producten te laten produceren voor “winstoptimalisatie”, China ook financieel sterk is geworden dankzij het het “Business as usual”, zoals dat Jim Marrs omschrijft in zijn boek,” Regeren vanuit het Duister”. China heeft dat geld ook gebruikt voor de ambities voor ” geografische expansie” waarbij de militaire opbouw exorbitante proporties heeft aangenomen om “de Wereld” te laten zien dat China de baas wil worden.
Maar, ja……. Europa heeft alleen interesse in een “verenigd Europa” dat weliswaar een illusie blijkt, ondanks de aanzet van Angela Merkel en Emanuel Macron om een federaal Europa te willen creëren. China lacht zich te barsten bij zoveel Naïviteit en ziekelijke ambities bij de Europese “bestuurders”. Europa is slechts een prooi voor China.
De zijderoute zou toch ongelooflijk veel argwaan moeten opwekken…….. maar neen hoor, het zijn toch aardige mensen in China…….. ! Dat ‘the Axis of Evil’ rechtstreeks van Peking naar Moskou loopt, zal links een zorg zijn……. dat begrijpen ze toch niet. Als China bij een oorlog 100.000.000 mensen verliest…….. wat dan nog!!!! En zijn dan 1.300.000.000 mensen over. Dat is meer dan tweeënhalf keer de gehele Europese bevolking.