Dringende zaken

Als wij iedereen in dit land die op dit moment nog niet werkt nu eens een echte baan aan zouden bieden in het bedrijfsleven, op willekeurig welk niveau, wat zou er dan gebeuren? In de eerste plaats nemen de uitkeringen af. Dat wil zeggen dat het inkomen van de voormalig werklozen niet langer wordt opgebracht door anderen die wel werk hebben.

Iedereen aan het echte werk. Afb: pixnio.

Het zou ook betekenen dat onze overheid, in plaats van door anderen vergaard geld naar die groep over te hevelen, daarvoor in de plaats belastingen zou ontvangen. Zelfs de ambtenaren die voor de overheveling van inkomen van werkenden naar niet-werkenden nodig zijn, zouden toegevoegd kunnen worden aan de groep van werknemers in het bedrijfsleven. De overheid zou dan dus ook nog eens salariskosten uitsparen en daadwerkelijk ‘afslanken’ zoals iedereen graag wil. Bovendien zou er, in plaats van geld uit te geven aan ambtenaren, weer meer belastingopbrengsten volgen.

En stel eens dat we alle subsidies zouden stoppen. Het zou betekenen dat de Staat niet langer geld uitgeeft namens de burgers aan groepen, die zelf kennelijk een standpunt vertegenwoordigen wat zich niet leent voor inkomsten, maar al dat geld overhoudt. Daarmee zijn de belastingbetalers weer een beetje op weg naar eigen keuze: zij bepalen zelf met donaties wie zij ‘subsidiëren’. Wanneer ook die mensen, die hun inkomen niet langer aan subsidie behoeven te ontlenen, aan het arsenaal van werkenden in het bedrijfsleven kan worden toegevoegd. Wat zou er dan gebeuren?

Dan zouden we in de eerste plaats zien dat Nederland compleet en verschrikkelijk overbevolkt is; de wegen zouden dichtslibben en ons land zou niet langer in staat zijn normaal te functioneren. Iedereen zou zich afvragen waarom al die Apothekers uit Aleppo eigenlijk zijn gevraagd om hier een uitkering te krijgen. De bevolking zou ook in de gaten krijgen dat we teveel mensen in dit land hebben gehuisvest die elders veel beter tot hun recht komen en dáár een belangrijke bijdrage zouden kunnen leveren aan groei en voorspoed.

Maar bovenal zouden veel oorspronkelijke Nederlanders weer het gevoel krijgen erbij te horen, mee te kunnen doen aan de opbouw van een mooie toekomst van dit land en zijn burgers. Dat ze er weer toe doen, trots zijn op dit land en zelf kunnen oordelen waar het door hen verdiende geld aan uitgegeven wordt.

Eigenlijk ligt het voor de hand om daar snel aan te gaan werken. Kijkt u maar even of dat binnenkort op de agenda van de Tweede Kamer staat….

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties