Rusland herschrijft de geschiedenis, nog steeds…

Het internet resulteert in gevaarlijke ondermijning van de traditionele geschiedschrijving, resulterend in het ontstaan van ‘sekten’ die zonder enige consequentie de poppetjes op het schaakbord van onze historie proberen te verdonkeremanen en een constellatie, die op honderden jaren van onderzoek gefundeerd is, te herschrijven.

Vladimir Putin. Afb: wikimedia-commons.

Het is alweer een halve eeuw geleden dat troepen van het Warschaupact de ‘Praagse lente’ onder hun rupsbanden verpletterden en het is stuitend hoe hondsbrutaal bureau-Europa van de Russische staats-tv Russia 1 de geschiedenis van die invasie op 21 augustus jl. verkrachtte, hetgeen Alexander Morosow – een gereputeerde internetauteur in ‘Dekoder Russland entschlüsseln’- aan de kaak stelde.

Wij praten hier over een fenomeen, rechtstreeks afkomstig uit de koker van Big Brother Josef Stalin die geschiedenis herschreef, eerst belangrijke spelers vermoordde en daarna ‘uitgumde’ en zelfs hun aanwezigheid op historische foto’s ‘aanpaste’. De Europa-studio van ‘Russia 1’ en ook ‘Russia Today’ beschikken, als opvolgers van die communistische tirannie, over enorme mogelijkheden daartoe en aarzelen ook geen moment om dat te doen. Maar pas op, want bij u om de hoek zijn infame scharrelaars van ‘de Grauwe Eeuw’, D66, GroenLinks of DENK met precies dezelfde subversie bezig, en u haalt uw schouders op.

Om agressie te rechtvaardigen, is het essentieel voor iedere (would be) agressor om het volkenrechtelijke belang van grenzen te bagatelliseren en daar had de Russische staats-tv Russia 1 geen enkele moeite mee door op 21 augustus jl. een programma te lanceren, waaruit bleek dat Tsjechoslowakije zelf schuld had aan de Sovjet-invasie en en passant riep ook de Krim nog om rechtvaardiging. In 1968 maakten de Russen een bloedig einde aan het Tsjechische verlangen naar de bevrijding van een wrede dictatuur en dat is tot op de dag van vandaag voor het Kremlin, als zelfbenoemde opvolger van de USSR, geen veer in hun tooi maar het giftige Russia 1 zag kans de geschiedenis te ‘herscheppen’ in flagrante strijd met de algemeen bekende historische correspondentie tussen Brezjnjev en Dubçek.

In negen minuten werd echter door Big Brother de puzzel herschikt en de schuld bij Praag gelegd! De op handen gedragen Alexander Dubçek zou de controle volledig kwijt zijn geraakt aan door de CIA aangestuurde dissidenten en bovendien zou het Tsjechoslowaakse volk zelf ‘veel te snel geïnsisteerd hebben op veel te grote veranderingen’, dit uiteraard conform het curieuze Russische volkenrechtelijke concept van soevereiniteit. De Tsjechen en Slowaken werden afgeschilderd als slachtoffers van de eeuwige strijd tussen de goede Russen en de ‘Reptiloïden’ (je moet er maar opkomen…).

Kortom, het hele beslissingsproces in Moskou, de hervormingsideeën van de Tsjechoslowaakse communistische partij, het voorbeeld van de identieke invasie in 1956 in Budapest en de Zijden Revolutie van 1989 werden genegeerd – ‘weggeschreven’ zoals ik hierboven al stelde – teneinde te komen tot de geschiedvervalsing waar de Russische staatstelevisie – lees Poetin – zich aan schuldigmaakt. Een ‘tragische episode’, die volledig aan de Tsjechoslowaken te wijten was, die echter brutaal de ‘herinnering minachten’ en zelfs een Russische tank roze hadden geschilderd… In de stompzinnige communistische dialectiek wordt die ondankbare houding anno 2018 van de soevereine Tsjechische Republiek afgeserveerd als ‘postmodernisme’, terwijl de Russen als heldhaftig voor het voetlicht komen, maar treurend over het feit dat het ‘broedervolk’ anno 2018 zo op het verkeerde pad kan zijn geraakt.

Het finale argument is echter dat ‘anders de soldaten van de NATO waren binnengevallen’, dus over zoveel Russische stompzinnigheid anno 2018 moeten wij ons wel degelijk zorgen maken.

De Nemesis is echter de Krim, waarbij niet alleen het zwaar gemanipuleerde volksbewustzijn speelt, maar ook de revisionistische – lees activistische, communistische – ‘historici’ en de MSM-acteurs in het Kremlin en Poetin himself. Een annexatie valt ook voor het Russische volk toch enigszins zwaar op de maag, net zoals die in de Fins-Russische oorlog of in Afghanistan, dus er moest een verklaring komen die de realiteit verteerbaar maakt voor het volk, bijvoorbeeld een verhaal over ‘heldendaden’ ter verdediging van het eigen volk i.p.v. een lafhartige gewapende invasie.

Om te beginnen moeten het begrip soevereiniteit en onschendbaarheid der grenzen gerelativeerd worden, want anders staat alles op losse schroeven maar daar heeft Big Brother geen enkele moeite mee. Dus wordt de NATO er maar weer met de haren bijgesleept om aan te tonen dat de nobele ‘Russki-Mir’ eigenlijk niet correspondeert met imaginaire stippellijnen op landkaarten. Russische historici alleen kunnen ook geen deuk in een pak boter slaan, maar gecombineerd met Poetin’s Kremlin-propaganda komt de succesformule, letterlijk als volgt, voor het voetlicht: ‘Reptiloïden plegen een aanslag op de code van de Russische beschaving’ (echt waar!)

De Krim heeft een afschuwelijke dienst bewezen door Russische jongelui het idee te geven dat zij veteranen zijn van een imaginaire wereldoorlog – die volgens Poetin nog steeds woedt – en in de tweede opstand der massa’s (nu middels Russische subversie via het internet). Elke zwakbegaafde kan zijn ‘mening’ lanceren ( kijk eens op Joop.nl en huiver) maar de voortdurende pogingen van ‘de Grauwe Eeuw’ richting Zwarte Piet of DENK conform alle onzin die Poetin hen aandraagt, zagen wel degelijk aan de stoelpoten van de westerse wereld. Naïeve jongelui, zoals de hersenloze fans van Yasser Feras, zijn o zo makkelijk beïnvloedbaar, omdat zij totaal geen eigen bagage in huis hebben, of het nu over het klimaat gaat of over Rusland. Dat is niet onschuldig, want in GroenLinks inspireert en dirigeert een veroordeelde crimineel en hardline communist als Duyvendak alle activiteiten

De vraag is of historici en universitaire instituten daar iets tegenover kunnen stellen, want in 2019 gaat Poetin het eeuwfeest van de communistische revolutie vieren in dezelfde geest van de bedreigde ‘Russki Mir’ tegen agressieve inmenging der ‘reptielen’. De rollen worden brutaal omgedraaid en dat is precies waar westerse Rusland-apologeten hun oliedomme rol spelen! Dit spelletje kan, letterlijk, oneindig worden volgehouden door deze communisten en hun westerse salonsocialistische broeders, die absoluut niet door enig gezond verstand gehinderd worden. Poetin en zijn propagandisten geven een jongere generatie het misplaatste idee dat zij onderdeel van een ‘heroïsche’ strijd zijn, geheel passend in het marxistische “us against them”-concept, waar zij nooit meer vanaf komen want zij ontberen ieder realistisch historisch perspectief.

Daar zorgen Poetin en Saul Alinsky wel voor….

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
5 jaren geleden

Een waardevolle bijdrage. Uw inventarisatie van Rusland apologeten in de politieke collaboratie clubjes zoals Groen Links (waar alle hardline communisten, pacifisten en marxisten onder dak zijn geraakt na de val van deSovjet Unie) en DENK (een verzameling rascistische anti-Nederlanders) en de riool- “journalistieke” uitspattingen van “De Grauwe eeuw” kan nog worden aangevuld met herkenbare trollen zoals “Dutch Report” en “Gerard de Boer” die onder schijnbaar neutrale vlag hun onderhuids vergif blijven spuien. Trollen zoeken en vinden meestal onderdak bij conservatieve platforms en spuien hun collaborerend vergif tussen de regels door. Tersluikse opmerkingen zoals “De Krim was altijd Russisch grondgebied” en “De bevolking van het schiereiland heeft op democratische wijze aansluiting gevraagd en gekregen bij de Russische Federatie”, zijn hier een paar voorbeelden van. Ook het in twijfel trekken van de uitslag van het onderzoek naar het neerschieten van MH17 en daarmee de twijfel aanwakkeren over “de schuld van het Kremlin” door suggestieve opmerkingen zoals “Het onderzoek is nog niet afgerond. Waar zijn de bewijzen?” zijn alleen bedoeld om twijfel te zaaien bij de lezers en een anti-Russische attitude te neutraliseren.