‘Projectie’ – de favoriete sport in de SJW-politiek

In “U bent een fascist” ( dd. 29 mei jl.) belichtte ik ‘progressieve’ geestelijke armoede, leidend tot Sigmund Freuds in de psychologie bekende fenomeen van “projectie”.

Afb: Flickr / Mobilus In Mobili

Dat deed ik aan de hand van een faux-pas van PvdA-warhoofd Marcel van Dam; die maakte zich – toen hij tijdens een debat met Pim Fortuyn merkte dat deze enkele maatjes te groot voor hem was – schuldig aan een voor ‘progressieven’ levensgevaarlijk experiment: Toen hij zo in het nauw werd gedreven poogde hij, uit pure wanhoop, om zelfstandig na te denken toen zijn SJW-repertoire met manipulatieve standaardbeschuldigingen uitgeput was. Hij concludeerde toen, in een flits van brilliance, dat Pim Fortuyn een ‘minderwaardig mens’ was, kennelijk als voorloper op de al even bête agressie in de vorm van ‘fascisten’ of ‘hate-speech’ van hedendaagse laagvliegers uit diezelfde hoek.

Sigmund Freud identificeert deze neiging als “projectie,” gedefinieerd als een reactie wanneer ‘onwelkome gevoelens worden geprojecteerd op een ander, veelal door een individu die door zijn eigen boze gevoelens overmand, iemand anders ervan beschuldigt vijandige gevoelens te koesteren’.

Dit is het lange synoniem van wat wij ‘demoniseren’ noemen, een ‘progressief’ gezelschapsspelletje waar je, te pas en te onpas, héél je hartje in kunt leggen.

Tactisch gezien is het beschuldigen van derden van iemands eigen gedrag – bij voorbeeld de gewelddadige, zwart-gemaskerde bruinhemden van Antifa (in de USA financieel gesteund door Soros) die pretenderen het recht te hebben om conservatieve sprekers te ‘overweldigen’ en een voortdurende haatcampagne tegen de politie voeren – de ultieme vorm van ‘projectie’.

De onzalige Saul Alinsky, specialist in ‘hyperpolarisatie’, adviseerde om het slachtoffer ‘te kiezen, te bevriezen, te personaliseren en te polariseren’. Dat is wat vandaag tot op de punten en komma’s gebeurt in de USA bij de ondermijning van de benoeming van Brett Kavanaugh voor de Supreme Court. Alinsky is de bron van veeI van dit kwaad, maar zijn discipelen Obama en Clinton hebben onnoemelijk veel schade aangericht met zijn filosofie.

In haar pretentieuze boek ‘What happened’ schrijft de kampioen van de geestelijke armoede, Hillary Clinton, haar litanie, maar vergeet een vraagteken te plaatsen achter de titel van haar boek. Deze gedoofde ‘ster’ aan het linkse firmament meende nog een duit in het polariserende zakje te moeten doen met haar beschuldiging van ‘incompetentie’ aan het adres van Trump en “our democratic institutions and traditions are under siege.’ Tradities? Bij de eerste hearing in de Senaat van Brett Kavanaugh betaalde Soros overjarige geitenharensokken om op de publieke tribune te gaan staan gillen en schreeuwen. Dàt is inderdaad een linkse traditie!

Daarna kwam Clinton pas ècht in vorm: ‘ We debate freely and disagree forcefully. It’s part of what distinguishes us from authoritarian societies, where dissent is forbidden, But we’re held together by deep ‘bonds of affection,’ as Abraham Lincoln said, and by the shared belief that out of our fractious melting pot comes a unified whole that’s stronger than the sum of our parts.’

Pinokkio’s neus zou daarmee alle records breken want gedurende tientallen jaren heeft Obama’s verdwaasde bende bij uitstek die ‘melting pot’ gekraakt en mensen aangemoedigd om in verdergaande waanzin steeds kleinere ‘identiteiten’ bij elkaar te fantaseren – hetgeen wij in Nederland ook dagelijks mogen aanschouwen – conform lijnen van (vermeend) geslacht, ras, leeftijd, sexuele afwijkingen, taal en etniciteit, met slechts het unieke doel om van haat vervulde groepen te creëren. Weet u nog wel, ‘de permanente revolutie van Trotski’?

En dan verwijt Hillary Clinton in ‘What happened’ haar slachtoffers dat zij schuld hebben aan alle recente polariserende ontwikkelingen en culturele verdeeldheid van haar land… Hoe groot moet de spiegel zijn? Zij verwijt de Republikeinen “increasing radicalism and irresponsibility” inclusief “decades” of “demonizing Democrats” and “debasing norms.” Dat dit valse loeder nog het woord ‘norm’ ergens heeft kunnen opduiken is niet alleen verbazingwekkend, maar een enorme opluchting!

Onder haar diepe ‘respect voor normen’ valt kennelijk niet het vertrappen van het huwelijk als hoeksteen van onze maatschappij, abortus tot vlak voor de geboorte of met ‘partial birth’ zelfs pure moord tijdens de geboorte, al evenmin de ellende over (trans)-gender die tot hemelhoge zelfmoorpercentages onder naïeve jeugdigen leidt die daarin trapten, omdat moeder natuur nu eenmaal de instandhouding van de soort beoogt met twee geslachten en geen perverse afwijkingen die daar niets mee van doen hebben. Zelfs het gebruik van het Engels wordt aangevallen en socialisme is het dagelijkse credo om de economie en het land verder te ontwrichten.

Deze gnoom wil het land overspoelen met miljoenen (illegale) immigranten – zoals ook Merkel hetzelfde geintje uithaalde in Europa met instemming van alle salonsocialisten en volgelingen van de zieke vrijmetselaar Coudenhoven Kalergi – om met haar ‘multiculturalisme’ alle traditie de nek om te draaien met haar gratis gezondheidszorg die zelfs de machtige USA niet kunnen bekostigen en gratis onderwijs om nog meer ‘semi-intellectuele’ leeghoofden te creëren. Net zoals onze ‘hoogopgeleide’ activistische politici het land het faillissement injagen met hun volstrekt ongefundeerde CO² idée-fixe.

Zij wil de belastingen verhogen tot ongekende hoogte en daarna gaan potverteren en als men ’s avonds de TV aanzet voor de diverse (progressieve) ‘late-shows’ krijgt men – net als in Nederland – de meest goedkope en agressieve leeghoofdigheid te zien.

Dat permanente ‘demoniseren’ is de ‘progressieve’ specialiteit bij uitstek uit het handboek van Karl Marx c.s. met hun ‘haat-‘ en ‘rassen-demonisering’ bij het geringste meningsverschil. Dàt is wat Sigmund Freud benoemt als ‘projectie’.

De Obama administratie heeft gedurende acht lange jaren niets anders gedaan dan rassen problemen aanwakkeren, onder de bezielende leiding van Eric Holder die o.a. de Black Panthers rustig kiezers liet intimideren bij verkiezingen. Obama heeft de rassenrelaties minstens een halve eeuw terug in de tijd gejaagd in plaats van daar constructief aan te werken

Tot slot pretendeert zij dat massieve economische ongelijkheid en de macht van het bedrijfsleven antidemocratisch zijn en de ‘American way of life’ ondermijnen. En dat van iemand die al tientallen jaren geleden, samen met hubby Bill, ternauwernood aan zware aanklachten en gevangenisstraffen ontsnapte bij hun ‘Whitewater’-schandaal en nu voortdurend beschuldigd (en door de linkse MSM beschermd) wordt van financiële malversatie in de Clinton Foundation die gevoed werd met het verkopen van politieke gunsten toen zij in Obama’s cabinet plaatsnam.

Na Bill’s afscheid in 2001 heeft dit ‘foute duo’ à titre personnel liefst US $ 240 Mio. binnen geharkt, en hun Clinton Foundation – die zij op allerlei manieren voortdurend plunderen – liefst US $ 2 Miljard op haar onethische en illegale wijze.

Zij besluit met “Now we must do all we can to save our democracy and heal our body politic.” Dat klopt, haar ‘deplorables” moeten in groten getale gaan stemmen om te voorkomen dat dergelijke braakmiddelen ooit nog invloed kunnen uitoefenen.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties