Tegen de stroom in

Twee jaar lang blijft het merendeel van de media hardnekkig ontkennen dat het zich concentreert op journalism of attachment, Het is onvoorstelbaar dat voortdurend benadrukt wordt volkomen neutraal te berichten en op basis van feiten aan te tonen dat Trump ongeschikt is om als President van de USA te resideren in het Witte Huis.

Afb: pixabay

Onvoorstelbaar, omdat de cijfers duidelijk een andere taal spreken. Als uiteenlopende bronnen herhaaldelijk bevestigen dat 90% van de berichtgeving over Trump c.s. negatief is, dan kunnen journalisten en reporters moeilijk blijven verklaren dat ze niet partijdig zijn. Toch wordt dat hardnekkig ontkend. Onlangs hebben 200 plus kranten en uitzendgemachtigden onder leiding van de Boston Globe geprobeerd dat sprookje aan de doorsnee Amerikaan te verkopen.

Partijdigheid en stemmingmakerij

Partijdigheid, benadrukken of bagatelliseren van gebeurtenissen of uitspraken om een eigen mening te ondersteunen, en selecteren van nieuwsbronnen gericht op de eigen doelstelling zijn de belangrijkste karakteristieken van journalism of attachment. Journalisten, reporters, eindredacteuren eigenen zich een actieve rol toe bij de beeldvorming van politieke beleidsbepalers en publieke opinie. Voortdurend worden bekende personages en activisten voor camera en microfoon gesleept om beweringen van het liberale deel van de media meer gewicht, meer body te geven. Natuurlijk bedrijft het liberale deel van de media in Amerika Journalism of atachment, En ook de zichzelf serieus nemende traditionele Nederlandse media maken zich daaraan schuldig. Dat heeft de berichtgeving van de Bosnische Burgeroorlog bevestigd. Dagelijks rollen bewijzen uit de drukpersen en zijn op het beeldscherm te zien en te horen. Daarom is het verrassend dat desondanks waarderingscijfers voor het beleid van Trump boven de 50% stijgen en hij betere rapportcijfers kan overleggen dan Obama in dezelfde periode van diens eerste en tweede termijn.

Uit meerdere onderzoeken blijkt echter dat de manier waarop de media de kastanjes voor de Democraten uit het vuur willen halen en komende midterm verkiezingen willen beïnvloeden, een averechts effect heeft. Blijkbaar hecht het electoraat meer waarde aan de eigen beurs en de eigen toekomst en die van hun kinderen. Voeg daarbij de dalende waarderingscijfers voor de media (wie in Amerika gelooft nog de traditionele zendgemachtigden en dagbladen?) en de groeiende irritatie voor sporters en artiesten die met miljoenen op de bank, de doorsnee Amerikaan voortdurend vertellen hoe hij zijn leven moet invullen, dan is duidelijk dat het liberale deel van de media het gevecht aan het verliezen is.

Het Afro-Amerikaanse segment

Het treffendst zijn de verschuivingen bij het Afro-Amerikaanse segment van de Amerikaanse samenleving. Ondanks het herhaaldelijk neerzetten van Trump als een notoire racist bericht Rasmussen dat in het onderzoek van 15 augustus het waarderingscijfer van het Afro-Amerikaanse segment in een jaar is gestegen van 17% naar 36%. Een stijging van meer dan 100%. Hoger dan alle voormalige Republikeinse presidenten ooit gescoord hebben. Om een voorbeeld te geven: Nixon scoorde tijdens de 1972 verkiezingen het hoogste waarderingscijfer nl. 18%. Sinds Trump het WH binnenstapte en startte met zijn deregulering en belastingaanpassing heeft Wall Street meerdere records gevestigd, heeft het Afro-Amerikaanse werkloosheidcijfer een historische laagterecord bereikt, is het gebruik van voedselbonnen dramatisch gedaald, is het eigen huis bezit en het vertrouwen van de consument in een betere toekomst gestegen.

Dat relatief hoge waarderingscijfer is een schrikbeeld voor de Democraten. Daarom zullen Democraten en liberale media Trump blijven neerzetten als een Afro-Amerikanen hatende idioot die ongeschikt is voor het ambt. Die liberale media doen er in hun desperate pogingen goed aan om niet te verwijzen naar de veronderstelde betere levensomstandigheden die het Afro Amerikaanse segment in de Obama periode hadden. Volgens weldenkende vooraanstaande Afro-Amerikanen misbruikte Obama in de traditie van Saul Alinsky de doorsnee Afro-Amerikaan ten faveure van zijn eigen doelen en deed nauwelijks iets om hem en haar te helpen het hoofd boven water te houden. Jesse Lee Peterson, predikant en auteur, opgegroeid op de plantage waar zijn voorouders als slaven hun dagelijkse beulswerk moesten verrichten, zei in het Fox programma “Tucker Carlson Tonight”: “…. some black Amerikaans suffer in America today because of the destruction of the family – and the lack of moral; not because of racism…. during the eight years of President Barack Obama, life got worse for black Americans….” En hij vulde deze tekst aan met “…liberals have dominated the policies and lawmaking in many major cities for decades and those policies have failed, especially for minorities….because liberals have no new ideas, they demonize their opponents…“. Uit zijn woorden blijkt het ongelijk van Obama, het falen van de ruimhartige met staatsgeld gefinancierde projecten in grote steden, het maskeren van falen door niet-liberalen te demoniseren om hun moraal en moreel af te breken. Dat is exact wat in het Amerika van Trump gaande is.

Afro-Amerikanen worstelen in de decennia lange door Democraten bestuurde grote steden met hoge misdaadcijfers en schoolverlaters-percentages, aangestoken branden, bende oorlogen, groeiende drugshandel en verslaafden, verslechterende infrastructuur, slechte scholen, disfunctionerende nutsbedrijven, gebrek aan beter betaalde banen en extreme armoede. Door de beslissingen die Trump heeft genomen kunnen hun levensomstandigheden in de komende jaren verbeteren en meer optimistische toekomstperspectieven genereren. Tenminste als mislukte burgemeesters zoals Rahm van Chicago, hun zwakheden inzien en de uitgestrekte hand van de overheid accepteren.

In de traditie van journalism of attachment hebben de media acht jaar lang Obama´s politieke boodschap zonder enige gene uitgedragen en bewierookt. Ze hebben jarenlang bepaald wat wel of niet nieuws was en hebben zo blijkt nu, schandalen en misstappen van Obama onder het tapijt geveegd Helaas zijn de MSM niet de enige informatiebronnen meer en worden regelmatig door bloggers, vloggers en niet-MSM websites in hun hemd gezet, in nieuws waarde regelmatig voorbij geschoten. CNN, NBC; MSNBC, New York Times en Washington Post plukken voortdurend de wrange vruchten van die nieuwe situatie en worden daardoor gedwongen om regelmatig publicaties te rectificeren.

Het verzwijgen van de economische prestaties van Trump of die toeschrijven aan Obama is een schot in eigen doel. De realiteit zoals de doorsnee Amerikaan die ziet en beleeft ziet er anders uit dan media en linkse politici hem en haar voortoveren, Die vlieger zal definitief neerstorten als de economische vooruitzichten dezelfde positieve trend blijven vertonen en het Afro-Amerikaanse segment daar de financiële voordelen van blijft krijgen.

It is the economy, stupid”

Onder die vergiftigde omstandigheden, tegen de media en politieke stroom inzwemmend, is Trump er in geslaagd om de levensomstandigheden van diverse segmenten van de samenleving beter te maken en hen een blik te geven op een meer optimistische toekomst. Hoe noemen Nederlandse media zo´n figuur die onder moeilijke omstandigheden mensen weet te redden? Een Held. Een wrange vaststelling.

Wanneer Trump er in slaagt om de slechte handelsovereenkomsten in voor de USA positieve richting te sturen en nog meer Amerikaanse bedrijven kan overtuigen hun productiecapaciteit naar Amerika terug te halen, zal het arbeidsplaatsen volume stijgen en zal vooral het onderste segment van de arbeidspiramide daarvan de vruchten plukken. Geen wonder dat het Afro-Amerikaanse segment met meer geld in de beurs het Trump beleid een beter alternatief vindt dan het economische beleid van Obama dat hen ellende en wanhoop heeft gebracht. Mocht die waardering zo hoog blijven of zelfs stijgen, dan kan Trump in 2020 fluitend en op zijn sloffen zijn herverkiezing bij het postkantoor ophalen

Het is uitermate interessant en relevant om de ontwikkelingen in het Hispanische segment te volgen. Als die in dezelfde richting verschuiven als in het Afro-Amerikaanse segment dan is het gedaan met de Democraten. Dan worden ze gestraft voor de tien jaar lange desinteresse in de belangen van de onderste segmenten van de samenleving.

———————————————-

[i] Informatie afkomstig van de website canadafreepress.com

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties