Handen af van Haren!

De toonzetting in dit artikel zal wellicht harder overkomen dan men tot nu toe van mij gewend is. Dat heeft een bijzonder goede reden, vind ik zelf: ik ben het namelijk gewoon spuugzat hoe in deze bananenmonarchie inmiddels iedereens belangen worden gediend, behalve die van de ingezetenen. En een treffend voorbeeld daarvan is de gang van zaken rond de vijandige overname van de Groningse villagemeente Haren door de gemeente Groningen.

Afb: wikimedia-commons

Een gemeentelijke herindeling kun je het niet meer noemen. Het is niets meer en niets minder dan een vijandige overname. Per referendum, waarbij driekwart van het Harense electoraat op af kwam, heeft driekwart daarvan gestemd tégen samenvoeging met de gemeenten Groningen en Ten Boer. Het komt mij dus voor, dat de uitslag voor zichzelf spreekt: de ruime meerderheid van inwoners van Haren willen niet bij Groningen horen. Geen twijfel over mogelijk. Einde discussie. Punt. Maar nee, het gaat toch anders. Een Tweede Kamer-delegatie kreeg begin dit jaar bij een eerder Kamerdebat een petitie aangeboden; 5200 mensen tekenden tegen de herindeling. Ze zijn bang dat Haren de eigen identiteit verliest en dat de voorzieningen in de gemeente achteruit gaan. Daarnaast weten ze zeker dat Groningen gaat bouwen in het vele groen dat Haren rijk is. Een voorstander van de herindeling is de nota bene uit Limburg(!) afkomstige CDA-gedeputeerde Patrick Brouns. Namens de provincie moet hij de herindeling doordrukken.

Volgens Brouns heeft Haren simpelweg niet genoeg bestuurskracht om zelfstandig te blijven, wat natuurlijk een onzinnig argument is: de gemeente Haren bestaat al onafgebroken sinds de Napoleontische tijd. Hoe kan een gemeente zonder bestuurskracht dat dan zo lang volhouden? Op het voetbalveld hoort Brouns naar eigen zeggen vaak genoeg mensen die wèl bij Groningen willen (onderbouwing, Brouns? Onderzoek ingesteld? Enquêtes gehouden? Heb je überhaupt iets op papier?), vooral omdat de woonlasten in Haren de afgelopen jaren flink zijn gestegen en waarschijnlijk nog veel verder dreigen omhoog te gaan. In Haren kun je overigens beter op het hockeyveld je oor te luisteren leggen. Voetjebal is immers voor het plebs en dat is in het rooie Groningen aan het juiste adres.

Gemeentelijke herindelingen leiden zonder uitzondering tot protest van inwoners, vooral in de kleinere gemeenten. Zij hechten vaak veel waarde aan korte lijnen en het ons kent ons-idee. Voorstanders vinden dat niet meer van deze tijd (een non-argument als je geen sterkere argumenten (meer) hebt, vooral gebruikt door linksgekkies) en wijzen erop dat er een professionelere organisatie nodig is in de huidige samenleving met ingewikkeldere regels: precies datgene waartegen Thierry Baudet (FvD) in het afgelopen Kamerdebat over de herindeling fel naar uithaalde, omdat er alleen maar afstandelijke en technocratische molochs uit voortkomen, die andere belangen hebben dan die van de ingezetenen. Schaalvergroting heeft in de praktijk nog nooit tot iets anders dan lastenverzwaringen geleid: de gemeentelijke lasten gingen na welke herindeling dan ook nóóit omlaag, maar immer omhoog.

Brouns heeft inmiddels aanspraak moeten doen op persoonsbeveiliging, omdat hij is bedreigd, volgens CDA-Kamerlid Van der Molen bij het afgelopen Kamerdebat over het al dan niet zelfstandig houden van de gemeente Haren. Minister Kajsa Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken reageerde op Van der Molens opmerkingen dat het volstrekt ontoelaatbaar is dat een bestuurder bedreigd wordt om dergelijke kwesties. Dat kun je ook omdraaien: de kwestie is voor Haren blijkbaar zó ernstig, dat men het ervoor over heeft om bestuurders te bedreigen. Daar is een verdomd goede reden voor: er is nu vaak genoeg gezegd en onderbouwd dat Haren zelfstandig wil blijven. Wie dan nog niet horen wil, moet maar voelen. En anders dondert hij maar weer op naar Limburg. Het kan nooit zo zijn dat een stelletje omhooggevallen hotemetoten uit het partijkartel, die hoegenaamd niets met de werkelijk prachtige gemeente Haren ophebben, daar maar even de toekomst voor de ingezetenen gaan bepalen terwijl die dat niet willen.[i][ii]

——————————————–

[i] http://sta-pal.nl/2016/12/hoe-gemeentelijke-herindeling-wordt-doorgedrukt/

 

[ii] http://sta-pal.nl/2018/03/project-x-party-in-groningen/

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Hein
6 jaren geleden

Noem haar maar gewoon Karin, zo heet Ollongren eigenlijk. Niet mee doen met die interessantdoenerij.

6 jaren geleden

De Heer Rene Oterdoom is in het geheel niet “stevig” uithalend, in het taalgebruik, hij is een zeer bescheiden mens, waarvan er véél te weinig rondlopen.
Ik heb vanaf 1943 – 2004 in Groningen gewoond en dus alle plussen en minnen meegemaakt van de “links- gekkies”. De grootste boosdoeners waren ook toen de links denkende “gekkies”, waaronder Drs Max van de Berg, een prominent van de Partij van de Arbeid. Ook Groen- links met de “gekkie” mevrouw Karin Dekker, dewelke samen met de P.v.d.A een waar links schrikbewind voerde in de jaren 70,80 en 90 van de vorige eeuw. De jaloersheid bij hen was stuitend.
Huiseigenaren was hun jachtterrein. De meest krankzinnige regels kwamen uit hun koker samen met de brandweer. Links was ook de aanstichter van de zogenaamde “herindeling van straten” , de woonerven. Het werd een absolute FLOP , maar het heeft wel miljoenen gekost. Hel wijken werden volledig verpest om aan de zieke gevoelens van gelijkheid te kunnen voldoen. Max van de Berg was wethouder en heb ik een korte lezing,voorlichtingsavond van hem bijgewoond. Wat hij daar verkondigde is werkelijk buiten iedere proportie van fatsoen, redelijkheid en logica. De buurt ” Meeuwerderweg” was een Volkswijk en zou worden afgebroken. Dankzij de protesten is dat niet doorgegaan en die wijk is nu zo bloeiende als nooit te voren. Van de Berg is ook verantwoordelijk voor het gezegde:” waar de Partij van de Arbeid aan de macht komt, moeten WE loopgraven maken”.
Daarnaast is een een zogenaamde “RINGWEG -SITUATIE” in de binnenstad doorgedrukt waarbij er een Auto- luwe binnenstad moest komen. Het werd een DOOLHOF.
Een “vreemdeling ” werd er stapelgek van. En dat alles om de gelijkheid te bestempelen.
Ook de bouw van megalomane kantoorgebouwen, de bouw van een krankzinnig museum, waarvan Prof dr. Maarten van Rossum heeft gezegd, als historicus, dat het een misbaksel is. Het Prachtige Hoofdstation werd wel hersteld maar de voorliggende bouwsels van fietsen- bergplaatsen is een niets ontziende ramp.
Dat Groningen nu “honger” heeft naar bouwgrond en “groter wil groeien” en daarmede de salarissen van bestuurders wil opkrikken , is het oog gericht op Haren. Een rustige plaatst waar de min of meer conservatieve inwoners niets met Groningen van doen willen hebben.
Maar, zoals altijd bij links……. een nietsontziende macht wordt gebruikt om “iedereen GELIJK” te willen laten zijn. Het is mijns inziens een ” Détournement de Pouvoir” .
Groningen is ook een LINKS- BOLWERK. Hun politiek is:” Rücksichtslodsigkeit Ohne Gnadenbrot” als “men” niet tot de club der linkse- gelijkdenkers behoort. Minister Kajsa Ollongren heeft kennelijk een gewillig oor naar de linkse “Gekkies”. Wat Ollongren er uitkraamt is werkelijk schokkend voor de democratie. Dat Mr dr. Thierry Baudet kwaad werd, is zeer begrijpelijk. Dit kabinet is mijns inziens,” onhoudbaar” geworden.
Maar cruciaal is de vraag…….. wat doen we er aan? Zolang er mensen zijn, die op de P.v.d.A . stemmen, op D-66, VVD en Groen Links……..zal er niets veranderen.
Mijn “Statement” is” . “De domheid is de kurk waarop de politiek drijft”. Helaas.
Dat de CDA -er Patrick Brouns op de zieke linkse tour is, is kennelijk afkomstig van de nu binnen het kabinet aan de macht zijnde CDA, Sijbrand Buma, dewelke de belofte van een verlagen van het eigen risico in de zorg, gewoon wegstemde. Volksverlakkerij dus.