Prikbord nr 709

In bijna ieder dorp en kleine stad zijn geschikte plekken aan te wijzen voor kleinschalige, betaalbare  woningbouw. In de gemeente Waalwijk tenminste 100. Waarom het desondanks niet gebeurt laat zich mogelijk verklaren uit het volgende: de grond is niet van de gemeente, ‘dus’ wordt het bestemmingsplan niet aangepast.

Sommige gemeenten hebben reeds een overmaat van sociale probleemgevallen, nieuwkomers, werklozen, bejaarden zonder recht op (volledige) AOW,  etc. Bouwen in/rond verpauperde wijken trekt geen bewoners/ huurders aan uit een andere sociale klasse. Of de werkgelegenheid in de gemeente/regio is niet op het gewenste niveau. Tot slot kan een reden zijn: dwarsliggende milieugroepen, vaak gesubsidieerd door diezelfde gemeente…

Intimidatie

De rechtspraak en het gebrekkige tuchtrecht in ons land bieden mogelijkheden om via gerechtelijke procedures een wederpartij te intimideren, zowel als afschrikwekkend voorbeeld, of het demonstreren van de absurde handelingsvrijheid van advocaten, als ook door kostenverhogende acties. Zo worden leugens van advocaten niet afgestraft en vervalst bewijs niet van invloed geacht op de uitspraak (waarom dan de vervalsing?). Ook het dagvaarden van een slachtoffer – met name in hoger beroep – zodat er tijdig een advocaat moet worden ingeschakeld, leidt tot onnodige kosten als de dagvaarding uiteindelijk niet bij de rechtbank wordt aangebracht. En de afhandeling van een zaak tegen de overheid door een kantonrechter in plaats van bestuursrechter, is niet alleen duurder in griffiekosten, maar ook in de toewijzing van proceskosten, met name bij hoger beroep. Daarvan wordt dan in vele gevallen maar afgezien, net als van het wraken van rechters, omdat de vervangers vaak de ‘rekening’ kunnen vereffenen. Helaas is de politiek blind voor dergelijke misstanden, maar klaagt wel over de kosten van onze rechtspraak.

Politiek onderzoek

In nagenoeg alle ‘politieke’ onderzoeken gaat het om de gewenste uitkomst. Dit geldt ook voor het interne onderzoek naar de Amsterdamse antiradicaliseringskliek. Dan is de verklaring van een integere klokkenluider uiteraard niet welkom, net als bij de ‘wetenschappelijke’ onderzoeken voor Justitie. Niet voor niets heeft de politieke destijds het  (mislukte) ‘huis voor de klokkenluider’ bedacht: een verkapte isolatiecel. Bij het PBC (Pieter Baan Centrum) worden rapporten voor Justitie geproduceerd, die door onafhankelijke wetenschappers ernstig worden betwist. Doch Justitie trekt zich van alle kritiek niets aan, zolang de gewenste uitkomst is verkregen.

UNWRA

De VN-organisatie die de Palestijnse ‘vluchtelingen’ al 69 jaar steunt, geeft openlijk toe te worden gechanteerd. Geen geld voor de zgn. kampen (en de regerende terreurmanagers) betekent ‘instabiliteit’ in de regio. En daar is de VN gevoelig voor, omdat dan het ware karakter van de Palestijnse bewegingen wordt onthuld. Binnenkort kunnen we ook VN-kampen voor de Koerden verwachten om te voorkomen dat de Europese media de gevolgen van het Turkse optreden in Syrië onthullen. En die humanitaire kampen zullen door Europa gefinancierd (moeten) worden. Benieuwd wat dan de positie van staatssecretaris Kaag is.

 

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties