Fakenieuws van K.O.

Met de toetreding tot het kabinet van D’66, de ideologisch meest gevaarlijke partij, staat de deur volledig open voor een enkele reis naar Utopia o.l.v. Pechtold’s reisbureau ‘MyWay’ met mejuffouw Ollongren als toerleidster. Zij neemt ons op sleeptouw naar het rijk van hun ‘onweerstaanbare salon-socialistische- vooruitgang ’met alleen maar gecensureerd goed nieuws.  Dat er een paar (grond)-wettelijke hobbels in de weg zitten, zoals de vrijheid van meningsuiting, of de persvrijheid, soit…  

D66 Minister Ollongren. Afb: wikimedia

Om hun kaartjes te verkopen voor deze reis naar de dictatoriale duisternis van Big Brother, moest er wel eerst enige interesse gewekt worden want mensen met enig gezond verstand gaan daar natuurlijk niet in mee.  Eerst presenteerde mejuffrouw Ollongren daarom een sprookje over ‘Russisch fakenieuws’ waarvan zij, desgevraagd in de 2e Kamer, niet één concreet voorbeeld kon geven. Inmiddels zijn wij al zover dat het gaat om ‘ fake information spread across traditional and social media’, waarvoor mejuffrouw Ollongren net zo’n keurig maar gevaarlijk trutje heeft gevonden die, naar verluidt, keurig met mes en vork kan eten en ook véél verstand heeft van ‘fake-nieuws’.

Let wel, mejuffrouw O. had gehoord dat er in een ver land ooit ook sprake geweest zou zijn van ‘Russische inmenging in verkiezingen’, dus naar analogie zou er dan ook wel sprake geweest moeten zijn van Russische beïnvloeding van de Nederlandse verkiezingen in maart jl. maar uiteraard werd daar wederom niets van gesubstantiëerd.  Kindertjes op het strand weten dat drijfzand op drijfzand alleen maar nog meer drijfzand oplevert en dat dat gevaarlijk is. Maar Eureka: Mejuffrouw O. had de stok gevonden om de hond te slaan en zo de optocht naar Utopia in beweging te zetten.  Wat trouwens wèl werd aangetoond is dat Soros, het communistische vriendje van de ‘would-be-Big Brother’ Obama, bakken geld (als ik mij goed herinner in de orde van € 270.000) heeft gegeven aan Nederlandse communisten om de verkiezingscampagen van de PVV te saboteren…

Het gaat hier om de bewuste verkrachting van het grondwettelijke, fundamentele recht op de vrije meningsuiting, naast de aantasting van de persvrijheid, maar is er nog iemand in Den Haag of Brussel die een beetje gezond verstand heeft en deze levensgevaarlijke en demagogische tante zwemles in de Vijverberg gaat geven?

De federalistisch, dus ondemocratisch gezinde, Europese Commissie heeft in die context een open sollicitatie uitgeschreven voor een zogenaamde ‘High Level Group’ (Toon Hermans: ‘ er gaat nu een wereld van onbegrip voor mij open’ ) die advies moeten uitbrengen over liefst niet nader gedefiniëerde ‘all issues arising in the context of fake information spread across traditional and social media and how to cope with its social and political consequences’,  teneinde de reis naar Utopia te bespoedigen.

Hun 7 doelstellingen zullen diepe indruk maken op demagogische geestverwanten :

  • Diepgaande analyse van zowel de huidige situatie en het legale ‘framework’, als het potentiële politieke en sociale risico gepaard met het verspreiden van desinformatie on line.

Nogmaals, het gaat om ons recht op vrije meningsuiting en in typisch salon-socialistische stijl wordt hier geprobeerd om dat onderuit te halen omdat enkele leden van D’66 zich ‘gekwetst’ zouden kunnen voelen wanneerbijvoorbeeld  voorstanders van het referendum opheldering vragen over hun onwettige en onrechtmatige gesjoemel daarmee. Dat buitenlandse regeringen en politici zich inlaten met verkiezingen elders is al eeuwen ‘bon ton’, want een Otto von Bismarck deed niet anders en hij zou het meisje O. nog niet zijn schoenen hebben laten poetsen.

‘Kortom, veel gespin maar weinig wol’ Waar is deze wereldvreemde gender-gestoorde tante nu mee bezig? Simpel: het autoritaire inperken van onze democratische grondrechten op weg naar Big Brother’s Utopia.Niets meer of minder!

  • De grootte van ‘het probleem’ definiëren en de wettelijke en (N.BJ) ‘niet wettelijke interventie-mogelijkheden’ onderzoeken om de verspreiding van fake te beperken.

Is het niet charmant? ‘Het probleem’ wordt niet eens gedefiniëerd maar het is er wèl dus de grootte ervan moet nu vastgesteld worden… ( het is vast enorm groot !)

  • Daarbij moet onderscheid gemaakt worden tussen ‘valse info’ die gelijk staat aan ‘illegale inhoud’ onder EU en/of nationale wetgevingen ( de bekende linkse riedel over haatzaaien door rechtse fascisten etc.) en ‘valse info’ die daarbuiten valt (van linkse fascisten en dus niet illegaal is).

Let wel, over de constitutionele, democratische grondrechten wordt niet gerept, slechts over de obligate linkse dooddoeners die aangewend worden om die grondrechten zoals het recht op vrije meningsuiting uit te hollen.

  • Rol en verantwoordelijkheid definiëren van alle relevante belanghebbenden met het oog op het functioneren van sociale netwerken en andere online platformen en de kwetsbaarheid der professionele nieuws media.

Wat hiermee bedoeld wordt kan tien kanten op, dus dat gaat sowieso gillend fout.

  • De effectiviteit beoordelen van de vrijwillige maatregelen op de verschillende online platformen en nieuws media organisatie’s om fake-nieuws tegen te gaan.

Omdat Twitter, Facebook, Google, You Tube etc. stuk voor stuk stevig in handen zijn van links georiënteerde eigenaren en staf, hoeven beide communistische dames zich daar sowieso geen zorgen over te maken.

  • Mogelijke verbeteringen bedenken voor bovenstaande vrijwillige beperkingen

Waar bemoeit de overheid zich mee als e.e.a. door vrijheid van meningsuiting en persvrijheid is gedekt?

  • De richting aangeven voor het ontwikkelen van ‘kwaliteitsjournalisme’ teneinde het vertrouwen in de media te vergroten

Big Brother zal dus wel bepalen wat ‘kwaliteitsjournalisme’ is?

  • Richtlijnen ontwikkelen voor mogelijke zelf-regulering o.g.v. ‘good practice’ en coördinatie van relevante ‘policies’ en activiteiten op EU- en nationale niveaux.

Op dat moment moet iedereen zijn smartphone, laptop en TV inleveren, wordt het internet geblokkeerd en moet men voortaan dagelijks vier keer op de knieën het rode boekje lezen met het gezicht naar Moskou – dat door mejuffrouw O. persoonlijk wordt uitgereikt bij het bereiken van de poorten van Utopia. Wij wensen u een goede reis….

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

Het is frappant dat de (extreme-) Democraten die tien of twintig jaar geleden de mainstream pers onder hun controle brachten, daarmee de geruststelling hoopten te verkrijgen dat zij andersluidende meningen onder het vloerkleed konden vegen, d.w.z. het einde van – let wel – de door hen zo gehate ‘diversiteit’. Toen die ongewenste ‘diversiteit’ tientallen jaren later, dankzij het internet, alsnog hun monopolie op de media kon doorbreken, richtten zij hun giftige pijlen daarop en dat doet de semi-communistische mejuffrouw O. vandaag de dag precies zo in Den Haag en nu in Brussel.

Sinds de jaren ’60 hadden post-moderne filosofen en sociologen het volstrekt mislukte Marxisme, dat rivieren van bloed en de dood van een kleine honderd miljoen onschuldigen had veroorzaakt, aan hun dorre hart gedrukt, met de hulp van Radio Moskou. Hun variant op de klassenstrijd was niet die van ‘proletariaat tegen bourgeois’ maar die van ‘onderdrukten tegen de onderdrukker’.
Op deze wijze werd de deur opengezet voor tientallen nieuwe varianten aan identiteiten van ‘slachtoffers’ en ‘onderdrukten’, variërend van raciale tot sexuele, en nu het laatste nieuwtje, de gender identiteit….
‘White privilege’ is in feite de meest stompzinnige en absolute vorm van racisme. Plots was ‘diversiteit’ niet meer een verderfelijke eigenschap van de andersdenkenden maar een sigaar uit de eigen opportunistische doos.

Maar pas op, overheden, bureaucratieën, universiteiten en zelfs de zittende en staande rechterlijke macht zijn hiermee vergiftigd en dat is precies wat ik hier beschrijf.

charlef
6 jaren geleden

ronald ik zou niet conservatief maar waarheidsgetrouwe geluiden willen gebruiken.

r.dunki
6 jaren geleden

P.S: wat mij te binnen schiet is dat de term ‘fake news’ enkele jaren geleden notabene door de extreem linkse Democraten werd uitgevonden toen zij, dankzij het internet, hun effectieve wurggreep op de Amerikaanse media verloren.

De New York Times schermde daar als eerste mee, maar de dankbare Donald Trump pakte die boomerang graag op en maakte er een effectief wapen van tegen hen, reden waarom de politiek correcten nu over elkaar heenvallen om hun dodelijke greep op de media te herstellen en alle conservatieve geluiden zo snel mogelijk te verstikken.