Nationale brainstorm over immigratie is te rechts?

Een ’nationale brainstorm’ over immigratie en de Nederlandse identiteit, op initiatief van de stichting DNL, krijgt het verwijt ’te rechts’ te zijn. Het evenement brengt vrijdagavond in Rijswijk moeiteloos tweeduizend mensen op de been.

Na het bekend worden van het evenement en zeker nadat de tweeduizend plaatsen vlot waren volgeboekt, kwamen de kritieken uit vertrouwde hoek even vlot van de grond. Zo noemde de journalist Chris Aalberts het een ‘eng-rechtse burgertop’. Het lijdt geen enkele twijfel dat de komende dagen en weken een links-communistische storm zal opsteken omtrent de groep die zich voluit ‘De Nederlandse Leeuw’ noemt. Er is echter niets ‘eng-rechts’ aan deze groep van betrokken burgers die zich simpelweg zorgen maken over het moderne brandschatten van onze westerse verworvenheden en cultuur.

In de afgelopen vijftig jaar hebben de liberale, socialistische en conservatieve ideologieën in West-Europa plaatsgemaakt voor een globaal progressief kosmopolitisch stroming. Dit dominante fundament kent te weinig oplossend vermogen om de crises van het huidige tijdsgewricht het hoofd te kunnen bieden. De problemen rond migratie, integratie en islam, groeiende schulden, het uitputten van de middenklasse en de vergrijzing worden niet opgelost door meer imams of anti-Zwarte-Piet subsidielurkers. Er is een gevoel van hulpeloosheid ontstaan en een enorme groep burgers heeft weinig vertrouwen in de uitkomsten van het democratische proces in huidige vorm. Hun invloed is bovendien, zeker in het licht van de moderne tijd, teveel ingeperkt door een politieke kaste die een partijpolitiek kartel heeft ingericht, die de leidinggevende politieke functies angstvallig binnen het eigen bereik houdt. Het ‘Ons Soort Mensen’ syndroom heeft nergens verwoestender toegeslagen dan in de bovenlaag van onze incestueuze, meritocrate politieke elite.

Kritiek op dat systeem is niet ‘eng-rechts’, niet ‘extreem-rechts’ en al helemaal niet ‘Nazi-fähig’. Het is gewoon boerenverstand die vertaalt wat de ogen zien en de oren horen. Dat de uitkomsten van dat intellectuele proces de links-liberale klasse niet best uit komt zal best: hun verdienmodel kan kennelijk geen enkele kritiek verdragen. En dat verdienmodel is: “zet belastinggeld om naar subsidies, dan roken wij dat volgaarne over de longen op”.  Hallo Publieke Omroep, hallo Milieu-stichtingen, hallo ‘klimaatalarmisten’ en hallo ‘welkom in mijn land’ subsidieslurpers.

Publiekstrekker van de bijeenkomst is de Canadese psycholoog Jordan Peterson, die als publiek intellectueel internationaal een miljoenenpubliek verwierf met zijn video-colleges op YouTube. Ook in Nederland kent Peterson een bepaald omvangrijke schare trouwe volgers. Andere sprekers zijn onder andere ex politica Rita Verdonk, Pro-Piet activiste Jenny Douwes, Prof. dr. Afshin Ellian, journalist Adjied Bakas en Prof. dr. David Pinto.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
6 jaren geleden

Het ‘Ons Soort Mensen’ syndroom heeft nergens méér verwoestend toegeslagen dan in de bovenlaag van onze incestueuze, meritocratie politieke bovenlaag.”

Het bovenstaande sprak mij aan en ik vergeleek het met de volgende zinnen ( stukjes).

** Fascisten vinden dat de menselijke soort verbeterd wordt door het ‘recht van de sterkste’. Dat wil zeggen dat de zwakken niet geholpen moeten worden, zodat alleen de sterkste overblijven. Omdat fascisten vinden dat dit ook voor landen geldt, vinden ze oorlog belangrijk en speelt het leger een grote rol. De Tweede Wereldoorlog is bijvoorbeeld begonnen door het fascistische Duitsland van Adolf Hitler.**

Immers: Het ” Ons Soort Mensen” is dus te vergelijken met fascisten”. Is de “Meritocratie politieke bovenlaag dan “Fascistoïde.? ”

Of moet ik de volgende zin er bij betrekken?
**Met of zonder religie kunnen goede mensen zich goed en slechte mensen zich slecht gedragen. Maar om goede mensen kwaad te laten doen, daarvoor is godsdienst nodig.**

Wat ik “zeggen” wil is:” De tegenstellingen zijn, zowel psychologisch als wel economische en zeker de politieke inzichten, historisch te noemen.

Het onderstaande kan zo op de huidige politieke situatie worden geprojecteerd:

Hoe ziek was Mussert in 1931.
***Toen Mussert op 14 december 1931 in een zaaltje in Utrecht de NSB oprichtte en het Programma van de nieuwe beweging presenteerde, stond hierin onder meer het volgende:

‘Voorwaar, wij weten wel, dat de geestkracht van het Nederlandse volk stelselmatig reeds gedurende generatiën wordt ondermijnd; dat de bevolking wordt ingeprent, dat wij niets te betekenen hebben, dat wij ons zelfs niet eens kunnen of mogen verdedigen […], dat wij machteloos zijn […] dat wij eigenlijk stil in een hoekje behoren te zitten en daar blij zijn, dat wij geen pak slaag krijgen! Overal ter wereld, en bij voorkeur ook in eigen land, moeten wij ons zo gedragen, dan tonen wij pas […] dat wij geen enghartige chauvinisten zijn, dat wij wereldburgers zijn!’ ( bron: “Historisch Nieuwsblad”)

Met deze vermeende ‘weg-met-ons’-mentaliteit wilde de NSB afrekenen. ‘Liefde voor Volk en Vaderland’ was een van de drie officiële grondslagen van de beweging. De andere twee waren ‘Godsvertrouwen’ en ‘Eerbied voor de Arbeid’.****

Mijn conclusie is :
” Des Mensens geest is ziek, dood ziek’. Immers: Het individu telt niet en politici zijn dromers en zelfs, in mijn opinie, fantasten. De realiteit ontbreekt…… en……..

**In de afgelopen vijftig jaar hebben de liberale, socialistische en conservatieve ideologieën in West-Europa plaatsgemaakt voor een globaal progressief kosmopolitisch stroming.**

Zijn de “kosmopolitische stromingen” dan zo “matig van geest”, dat een “demografische diversiteit” niet wordt erkent………. HET ALLEMAAL GELIJKSYNDROOM is even ziek van aard als door de P.v.d.A., met hun politiek correcte systeem in de laatste veertig jaar, met het Openbaar Ministerie als ” stok achter de deur”, gehanteerd!!!

We zien dus dat er van een ” werkelijk intelligent bestuur, dat rekening houdt met de “Orthopraxie”, ( De uitdrukking orthopraxie (van het Grieks ορτος=recht, juist en πραξις=handelen, doen) is aan het begin van de 20e eeuw ontstaan binnen de oecumenische beweging als woord om het juiste handelen aan te geven. Het zich gedragen naar de algemeen geldende regels en opvattingen.) geen sprake is.

Maar…… die geldende regels moeten dan wel ” ALGEMEEN WORDEN GEACCEPTEERD BIJ EEN DEMOCRATISCHE PROCES”. Maar, als slechts de/een ” prestatie en verdienste” STATUS bepalend is, dan is er van een democratisch proces geen sprake. Zodat ik schrijf: Drs Mark Rutte wil de dividend -belasting voor Multinationals afschaffen en aldus de “prestatie en verdienste belonen” ten koste van de gewone burger.

Zodat de volgende alinea van Ton NIjhof, het antwoord is:
** Er is nu een gevoel van hulpeloosheid ontstaan en een enorme groep burgers heeft weinig vertrouwen in de uitkomsten van het democratische proces in huidige vorm. Hun invloed is bovendien, zeker in het licht van de moderne tijd, teveel ingeperkt door een politieke kaste die een partijpolitiek kartel heeft ingericht, die de leidinggevende politieke functies angstvallig binnen het eigen bereik houdt. Het ‘Ons Soort Mensen’ syndroom heeft nergens verwoestender toegeslagen dan in de bovenlaag van onze incestueuze, meritocrate politieke bovenlaag.**

De geschiedenis wordt opnieuw in beeld gebracht. Ik hoop dat de volgende verkiezingen een “verstandig” gevolg krijgen.