Prikbord nr 706

Waarom moeten huizenbezitters die hun hypotheek volledig hebben afgelost een bonus krijgen/behouden? Is het huurwaardeforfait dan een ‘straf’ voor degenen die niet kunnen aflossen? De belastingopbrengsten moeten nu eenmaal op peil blijven om alle verspillingen te kunnen financieren.

En dat de overheid onbetrouwbaar is slaat niet alleen op de belastingen. Zo wordt de Staat steeds vaker aangeklaagd voor wanbeleid, gebrek aan toezicht/handhaving en misbruik van macht, maar ook na een veroordeling zorgt de landsadvocaat er wel voor dat  betaling van een redelijke schadevergoeding (grotendeels) achterwege blijft.

Oostenrijk

Oostenrijk kan moeilijk tot de Oost-Europese ‘dissidenten’ in de EU worden gerekend, maar de nieuwe premier Kurz is zeker geen schoothondje van Merkel of Macron. Wellicht houdt hij ervan om te worden onderschat, doch zijn geruststellende woorden richting Brussel maskeren een eigen agenda waarmee terdege rekening moet worden gehouden. Als opvolger van Bulgarije zal Oostenrijk medio dit jaar EU-voorzitter worden. Dan zal blijken hoe groot het politieke talent van Kurz in de praktijk is.

Stiltegebied

Het is ongelooflijk dat naast de gigantische natuurgebieden die Europa bezit, ook op de dichtstbevolkte postzegel de milieufanaten het laatste woord hebben. Kennelijk omdat het wild geen last bleek te hebben van militaire oefen- en schietterreinen in onze natuurgebieden, werd het ‘stiltegebied’ uitgevonden. Nu een reden om een spoorlijn die al langer bestaat dan de activisten om te leggen, terwijl deze ‘IJzeren Rijn’ bedoeld is voor vrachtvervoer en dus met een lage rijsnelheid kan volstaan.

Storm

Terwijl honderden onverantwoordelijke chauffeurs met een (lege?) vrachtwagen op pad gingen, ondanks code Rood, was de politie nergens zichtbaar voor het stilzetten van overtreders. De chaos op de wegen was dan ook niet te overzien, met een geweldige economische en maatschappelijke schade. De vraag is echter of deze verhaald moet worden op de 66 chauffeurs van omgeblazen voertuigen of op alle chauffeurs die bij het uitlezen van de wegenvideo’s  kunnen worden geïdentificeerd. Want wetten zonder effectieve straffen en handhaving kunnen meteen de prullenbak in.

Talent

In Nederland is buitengewoon veel talent; niet alleen op sport- en muziekgebied, maar ook in de schilderkunst. Wie de website van ‘Schilderij van het jaar 2017’ bekijkt, zal verrast zijn door het grote aantal autodidacten onder de inzenders. Gelet op de absurde bedragen die voor ‘oude meesters’ worden afgerekend, zou er best wat meer werk van jonge meesters aangekocht mogen worden. Die zijn ook met een kleine beurs ‘affordable’ en interessant door de hoge kwaliteit, zelfs van moderne kunst voor zover geen imitatie van commercieel knoeiwerk.

Trudeau

Het is opvallend hoe positief de Canadese premier staat tegenover immigranten, ook als deze afkomstig zijn uit een volstrekt andere cultuur. Naar de reden daarvan kan men gissen, want niet iedereen is blij met ontwikkelingen die in Groot-Brittannië reeds zichtbaar zijn en mede geleid hebben tot het zoveel mogelijk sluiten van de grenzen. Wil Trudeau laten zien hoe ‘modern’ hij is of menslievend, heeft Canada behoefte aan arbeidskrachten of gaat het vooral erom zich te profileren in de internationale fora? Want dat hij (linkse) ambities heeft, is inmiddels wel duidelijk, doch de rest van zijn agenda bepaald niet.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties