Prikbord nr 693

Wie ongenuanceerd beweert dat werklozen minder ontvangen dan AOW-ers, moet zich eerst eens verdiepen in de netto-bedragen, de toeslagen (partner, huur, zorg) en de WAO-/Wajong-uitkeringen. Daarnaast zijn er regelingen voor bijzondere bijstand, armoedebestrijding (voedselbank) en ziektekostenverzekering.

Niet leuk allemaal, doch de echte ongelijkheid zit vooral in het toegestane eigen vermogen na afloop van een WW-uitkering. Daaraan zou de politiek iets moeten doen voor 65+ werklozen, zodat ze kunnen ‘interen’ tijdens de overbruggingsperiode.

Geblunder

Foute berekeningen bij een vloerconstructie (onder meer parkeergarage), een windmolenpark, een winkelcentrum in Limburg, de metro in Amsterdam, een sluis in Tilburg, renovatie van musea en paleizen, en bij absurde subsidies voor begeleiding van werklozen. Nu weer 40 miljoen verspild voor een snelle treinverbinding tussen Zwolle en Kampen, waarna de ondergrond ongeschikt blijkt. Hoe zou de berekening voor het herstel op St Maarten tot stand zijn gekomen? Of de 20 miljoen voor loopbaanadviezen voor 45+ ers; een extraatje voor de UWV of voor een ‘bevriend’ bureau?

Laf

De slappe houding van onze minister van Buitenlandse Zaken in de kwestie Jeruzalem, maakt duidelijk waarom moslims menen uiteindelijk altijd hun zin te krijgen. De vraag blijft of dit zijn persoonlijke opvatting is, passend bij zijn laffe optreden als fractieleider (VVD), of het standpunt van de regering dan wel Brussel? Pardon: dit laatste is hetzelfde….

Rechtsstaat

De festivalramp in Duisburg kostte 21 doden, mede door fouten van de politie, organisatie en de gemeente. Na 4 jaar onderzoek – met onder meer het horen van vele honderden getuigen – lag er een aanklacht van 1400 pagina’s en een video, maar de rechtbank had er geen zin in en stuurde het dossier naar verluidt terug. Na een petitie met honderdduizenden handtekeningen, ging de rechtbank alsnog aan het werk zonder dat de burgemeester, organisator en politie tot de aangeklaagden behoren! Weer drie jaar verder beginnen de zittingen. De nabestaanden verwachten echter weinig concreets in zake het vaststellen van de aansprakelijkheid.

Screening

Gemeenteambtenaren zouden beter moeten worden gescreend op integriteit/ betrouwbaarheid. Voor die bewering zijn goede redenen aan te voeren, maar die gelden in hogere mate ook voor het provinciehuis en Den Haag. Wat te denken van mevr. Saadia Ait-Taleb die nu beweert dat haar (financiële) activiteiten in Amsterdam volgens de regels waren – wiens regels(?) – en dat ze zelfs in aanmerking kwam voor een baan bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding. Hoog tijd om de personeelwervers van de NCT eens te screenen.

Trump-campagne

Het onderzoek naar de verkiezingscampagne van Trump en de vermeende externe invloeden daarop, komt steeds meer in een dubieus daglicht. Niet alleen door de onthullingen over de Clintons en de media, maar zelfs door een mogelijk gebrek aan objectiviteit binnen het onderzoeksteam. Het valt intussen niet uit te sluiten dat een volgend onderzoek zich zou moeten richten op de middelen waarmee bepaalde gouverneurs en afgevaardigden op hun positie zijn gekomen. De Democraten zouden er nog spijt van kunnen krijgen een onderzoek te hebben geëist.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties