Donald Trump erkent dat de zon morgen ook weer opkomt in Jeruzalem

Een simpel feit is dat in 1995 de “Jerusalem Embassy Act” door het Amerikaanse Congres werd uitgevaardigd, waarin werd beslist dat de Amerikaanse ambassade in Israël voor 31 mei 1999 naar Jeruzalem zou verhuizen en hoe e.e.a. betaald werd. 

Trump

Donald Trump. Afb: wikimedia-commons

De implementatie van deze wet werd gesaboteerd door de presidenten Clinton, Bush en Obama die – als laf smoesje – deze wet als een inbreuk door het Congres op hun constitutionele vrijheid inzake buitenlandbeleid en nationale veiligheid afwezen.

Jeruzalem is feitelijk natuurlijk al 32 eeuwen lang de hoofdstad van de Joodse natie en het moderne Israel heeft zijn regeringszetel feitelijk in Jeruzalem, net zo simpel als morgenochtend de zon weer opkomt (althans in betere klimaten dan hier), en nu Trump deze wet eindelijk implementeert is er geen politieke tegenstander die deze oude schijn-“argumenten” nog ter sprake brengt.

Dat sinds 1995 de politieke situatie drastisch is veranderd in het Midden-Oosten is voor ingewijden geen geheim: Saoedi-Arabië is close met Israël en beiden zullen er niet de minste moeite mee hebben om hun gemeenschappelijke vijand Hamas, broederlijk verenigd, naar de eeuwige rijstvelden te zenden. Ook Egypte neemt al decennia lang een gematigde positie in jegens Israël, om maar niet te spreken van Jordanië, de bakermat van de vluchtelingen die op de Westbank zijn achtergebleven en nu pretenderen een “Palestijnse natie“ te zijn. Enkele jaren in het Midden-Oosten hebben mij al lang geleden getoond dat de Arabische naties in feite helemaal geen boodschap hebben aan “de Palestijnen”, integendeel.

Maar wie staan er wéér vooraan met overslaande stemmetjes? Obama en Soros en hun linkse extremistjes die hier één van hun obligate “slachtoffers” proberen te cultiveren en misbruiken voor ideologisch eigenbelang. Hun verwijten dat Trump olie op het vuur gooit en het “vredesproces” bedreigt zijn eigenlijk te zielig voor woorden… Welk “vredesproces” in hemelsnaam? Obama heeft alleen maar oorlog veroorzaakt in het Midden-Oosten met zijn laffe, wereldvreemde ideologie!

Als wij ruim drieduizend jaar teruggaan in de tijd was Jeruzalem in alle geschiedschrijving al de hoofdstad van de Joodse natie terwijl er nergens sprake was van “Palestijnen”, die in feite ook vandaag de dag noch een volk noch een natie zijn, maar slechts een trouvaille van linkse activisten.

Dat die arme stakkers in Gaza echter een veel beter lot verdienen is boven iedere twijfel verheven, maar als zij al “slachtoffers” zijn, dan zijn zij dat van corrupte charlatans als Yasser Arafat, Mahmood Abbas en de cynische, steenrijke Hamasgangsters die alle buitenlandse ontwikkelingshulp die binnenkomt voor infrastructuur, onderwijs, volksgezondheid etc. misbruiken voor het graven van tunnels naar Israël en om hun Zwitserse bankrekeningen verder te spekken.

De traditionele Arabische haat van de Arabische Liga met opgewonden standjes als Nasser is iets van het verleden. Wat nu speelt is de animositeit tussen Saoedi en Iran in de strijd om de lokale hegemonie, waarbij “Palestijnen” op geen enkele vorm van prioriteit aanspraak kunnen maken. Kortom, Trump heeft alleen maar een feitelijke situatie bevestigd; het borstgeroffel der buurlanden is ‘pro forma’.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties