“Slag om Dokkum” 2017

200 arrestaties. Dat was het tenhemelschreiende resultaat van de Sinterklaasintocht vorig jaar tijdens de “Slag in Maassluis” van 2016, waar pro- en anti-Zwarte Pietbetogers, politie en ME de intocht uit de hand lieten lopen naar een massale ordinaire rel (zie ook het artikel ‘Slag in Maasluis 2016’ op deze site). De teller van de arrestaties in Dokkum dit jaar daarentegen staat op nul. Zero. Er was dan ook geen sprake van een “Slag ín Dokkum”, maar eerder van een “Slag óm Dokkum”. Laat staan “Slag”.

Afb: wikimedia

Dat er geen stapels arrestaties behoefden te worden verricht, is in de eerste plaats te danken aan een kordate Friese jongedame in de persoon van Jenny Douwes, een onderneemster uit de noordelijke Friese stad, die door middel van een filmpje op sociale media had opgeroepen tot het tegenhouden van anti-Zwarte Pietbetogers onder de naam  Project P. Nadat de burgemeester van Dongeradeel en het Openbaar Ministerie deze actie echter verboden omdat Jenny zich daarmee schuldig zou maken aan opruiïng, verdween de actie van de sociale media.

Maar de geest was uit de beerenburgfles. Ondanks dat de anti-Zwarte Pietbetogers klaarblijkelijk uitstekende afspraken hadden gemaakt met de burgemeester en de politie, netjes een demonstratievak toegewezen hadden gekregen op een A-locatie in het prachtige monumentale stadje en beschikten over de benodigde vergunningen, zouden zij nimmer op de plaats van bestemming aankomen- omdat een aantal kordate Friese jongemannen hen opwachtten op de parkeerplaats van het BP-tankstation aan de A7 ter hoogte van Oudehaske, tussen Joure en Heerenveen, van waaruit zij met hun auto’s de bussen van de demonstranten de weg afsneden en de snelweg blokkeerden.

Het duurde even voordat de politie ter plaatse was. Intussen stond het verkeer stil. De burgemeester van Dongeradeel liet vervolgens weten niet langer de veiligheid van de demonstranten te kunnen garanderen en de openbare orde te kunnen handhaven en verbood daarop de demonstratie. De politie escorteerde de bussen met demonstranten via een langdurige omweg uiteindelijk Friesland weer uit, waardoor de demonstranten -na een eveneens mislukte poging om te demonstreren in Weesp- onverrichterzake konden terugkeren naar hun kraakpanden. Een nieuwe veldslag met 200 arrestaties was voorkomen en de Friese kindertjes hebben ongestoord kunnen genieten van een geslaagde Sinterklaasintocht zonder tegen elkaar schreeuwende en vechtende volwassenen(?) en hordes politie. Missie geslaagd. Feest gered.

Maar de Zeurpieten zouden de Zeurpieten niet zijn als ze het daarbij zouden laten zitten en daarom begonnen ze de, als kleine stampvoetende kindertjes die bij het snoepvak in de supermarkt hun zin niet krijgen, de (sociale) media te spammen met hun grieven. Van berichtjes op Twitter tot aan paginagrote jankartikelen over hun traumatische ervaringen op de snelweg met Friese boeren “met geheven vuisten en een woeste blik in de ogen”  in Vrij Nederland toe, waarbij zij zich schuldig maakten aan een omkering van feiten op hun veronderstelling dat zij het recht aan hun kant hadden. Als je sec kijkt naar de letter van de wet, dan klopt dat wel. Maar om de Friezen in dezen als de relschoppers of oproerkraaiers weg te zetten, zoals Jerry Afriyie bij de stilstaande bus deed, klopt dat van geen kant. Die hebben namelijk juist een tweede Maassluis voorkómen en de èchte relschoppers zaten juist ín de bussen, zoals Maassluis vorig jaar heeft uitgewezen. Hopelijk gaat bij het onderzoek van het OM naar mogelijke strafbare feiten bij de blokkade door de Friezen de rechtvaardigheid het dan ook winnen van de wet. Overigens heeft zich al een advocaat gemeld om de eventuele juridisch te vervolgen Friezen belangeloos bij te staan en is er, ondanks dat er nog niemand veroordeeld of beboet is, al minstens 20.000 euro spontaan ingezameld om eventuele boetes van te betalen. Veelzeggend.

De argumenten van de Zeurpieten zijn ook alleen maar op hun rechten, de wet en vooral hun emotie gebaseerd -zoals blijkt uit de door hen geschreven artikelen-, maar vooral níet op logisch, nuchter boerenverstand en compassie. Klaarblijkelijk is het volgens de wet volkomen geoorloofd om met een klein groepje randstedelijke ongezonde bleekneusjes met hersenverweking en een te grote muil een volksfeest te verstieren waar heel veel mensen en hun kinderen juist plezier aan beleven. Want als Zwarte Piet nu ècht zo’n issue was geweest, waren er nog veel meer bussen naar Friesland gekomen. Onderzoek wijst uit dat het merendeel van het marginale groepje Zeurpieten uit blanken (geen ‘witten’) bestaat, hoofdzakelijk afkomstig uit Amsterdam en Rotterdam. Kort gezegd: het stelt geen ene moer voor. Ze maken alleen lawaai voor tien, maar dat zien we wel bij meer marginale belangengroeperingen gebeuren.

Door het daverende succes van de blokkade op de A7 is die andere blokkade -die van hooguit enkele tientallen(!) Zeurpieten op de Erasmusbrug in Rotterdam, die daar juist blokkeerden tégen Zwarte Piet- enigszins ondergesneeuwd. Nu heeft Rotterdam al aangekondigd de komende jaren definitief afscheid te nemen van Zwarte Piet- jammer, toch weer een knieval voor een minderheid-, maar dat vindt het marginale groepje beroepsklagers weer niet genoeg… En zo blijft die non-discussie over een non-issue, waarvan je je mag afvragen hoe men daar in de ons omringende landen tegenaan kijkt, ellenlang doorgaan. Alsof er geen belangrijkere zaken zijn waar je je bijvoorbeeld als docent aan de UvA (ja, die zit ook bij Kick Out Zwarte Piet) druk over kunt maken; de reputatie en de kwaliteit van het onderwijs van die universiteit bijvoorbeeld, die wederom als laatste in de Keuzegids Universiteiten 2018 is geëindigd.

Het moge duidelijk zijn waarom het motto van het roemruchte 322ste  Squadron (‘Polly Grey’) van de Koninklijke Luchtmacht, gestationeerd op de Friese vliegbasis Leeuwarden, ‘Niet praten, maar doen’ is. Er is niet langer sprake van een debat. De Friezen zijn in ieder geval overduidelijk uitgepraat.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

3 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

P.S:
Op de site van de Rijksoverheid wordt onder extremistische groeperingen nu ook Kick Out Zwarte Piet genoemd.

Deze site meldt ook dat deze subversieve groepering wordt gedreven door migranten, kortom ècht het slag lieden waarop Karl Marx zat te wachten…. Wij niet !

r.dunki
6 jaren geleden

Gedram van de miserabele Social Justice Warriors volgens hun beproefde recept : hang ergens een ideologisch SJW-label aan, zoals racisme, en ga ouders en kinderen die het feestje willen vieren vervolgens uitmaken voor ……… (vul de onzin maar in), liefst met beroep op en misbruik van de grondwet wanneer het hen uitkomt.

Dat een ideologisch kromme PvdA burgemeester het niet voor haar parochianen opneemt maar in het geniep met een collectie subversieve minkukels zo’n demonstratie voorkookt geeft wel aan waarom de PvdA bij nieuwe verkiezingen wéér gehalveerd gaat worden.

Nu eens zien hoe inconsistent het salon-socialistische O.M. zich in bochten gaat wringen.

Dat één gedecideerde, maar zeer genuanceerde, dame in Friesland voor de zwijgende meerderheid het woord heeft genomen, siert haar. Naieve kleuters en een paar gekleurde stemmingmakertjes die nauwelijks Nederlands bleken te spreken, hebben in ieder geval eens gezien hoe het land er uitziet buiten hun donkere holen in de randstad.

A.J.F.M. Baas
6 jaren geleden

Goed geschreven, met een duidelijke boodschap. Jammer dat het land van de schreeuwende minderheid, ons Nederland, meteen alweer klaar staat om de daders te vervolgen. Hulde voor mevrouw Jenny Douwes en haar medestanders.