Prikbord nr 686

Als VW 34 miljard kan ‘investeren’ in een verbeterd accupakket voor elektrische auto’s – de rest bestaat immers al – dan is dit kennelijk vooral milieusubsidie om tekorten mee te dekken. Want de schulden bij de banken, aandeelhouders en klanten die ongewild milieuschade veroorzaken, zijn nog lang niet afbetaald. Of moeten die schulden juist zo groot worden, dat VW nooit meer door de Staat kan worden aangepakt?

Beerput

Niet alles in de media is nepnieuws. Zo is er de laatste jaren steeds meer bekend geworden over de financiële beerputten en de rol van overheden daarbij.  Schimmige (belasting)constructies waarmee honderden miljarden uit het zicht van de Staat  – incl. het OM? – worden gehouden, deals met criminelen, Panama en Paradise papers, de DSB- en  Fortis-dossiers, de dossiers over woningcorporaties, het Clinton-dossier,  het ontwikkelingshulpdossier, de dossiers over Italiaanse en  Spaanse banken, de dossiers over Duitse en Franse banken en verzekeraars,  over de woekerpolismaffia, de EU-maffia en de CD’s van Zwitserse banken, etc. En nu de dossiers over Griekenland en Cyprus, waarbij naar verluidt het ECB-dossier geheim moet blijven. Is die beerput te groot?

Quotum

Ondanks alle weerstand probeert Brussel toch een asielquotum in te voeren. Te beginnen met 50.000. Doch zoals uit de huidige politieke discussie in Duitsland blijkt, worden die gevolgd door een veelvoud aan gezinsherenigers.

Daarbij liet de zieligheidsindustrie een 16- jarig meisje zien, dat haar Syrische familie in Griekenland al meer dan een jaar miste, maar kennelijk vooruit was gestuurd om de hele familie in Duitsland te krijgen. De EU is allang vergeten dat asielzoekers terug zouden gaan naar het land van herkomst, zodra de situatie daar weer veilig is. Merkel heeft echter de deur opengezet voor eenrichtingverkeer en Brussel volgt dit voorbeeld sluipenderwijs.

Vierde macht

Activisten en lobbyisten zijn de ‘vierde macht’ geworden in de (internationale) verdeling van invloed en geld in de Westerse wereld. Zelfs de vertegenwoordigers van corrupte regimes worden daarbij ingezet om extra druk uit te oefenen binnen de VN, EU, media, ontwikkelingshulp, vluchtelingenorganisaties, milieumaffia en Soros-conferenties.

Op de recente conferentie over het klimaat bleek het niet alleen te gaan om gigantische bedragen die de geïndustrialiseerde landen moeten besteden aan de discutabele CO2-reductie, maar vooral ook om 100 miljard per JAAR voor landen waar de toenemende overbevolking door het Westen moet worden gesponsord, zodat ze een ‘schoon’ welvaartsniveau kunnen bereiken. Hoe dit het klimaat ten goede komt, is een raadsel gezien de wijze waarop in die landen macht, geld en armoede worden gebruikt om daar corrupte elites in stand te houden en de internationale gemeenschap te laten opdraaien voor hun machtsmisbruik en roofoperaties gedurende tientallen jaren.

Ziekenhuisgarantie

Hoewel niet zeker is dat ziekenhuizen nog sneller ‘fuseren’ en nieuwbouw of mega-concentraties realiseren dan gerechtshoven, levert het mogelijk grotere risico’s op.  Zo kent de regio Tilburg – Eindhoven – Den Bosch een opvallende aanwezigheid van een ziekenhuisbacterie die zich met name voordoet bij operaties aan de benen. Gezien de weigerachtige houding om in bepaalde gevallen de verlangde informatie te verstrekken, zou een patiënt vooraf een garantieverklaring moeten krijgen, waarmee het dossier – incl. de foto’s –  niet alleen opvraagbaar is, maar ook daadwerkelijk beschikbaar wordt gesteld.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties