Prikbord nr 666

Extra ministers betekent extra ministeries, met baantjes voor partijgenoten en adviseurs. Een extra staatssecretaris bij een bestaand ministerie was kennelijk niet belangrijk genoeg. Hoeveel tijd en geld gaat dit geklungel nu weer kosten?

NPO

De NPO weigert de kosten van een extern onderzoek bekend te maken en geeft daar naar verluidt een merkwaardige reden voor. Toekomstige besparing voor de belastingbetaler. Welke besparing die de betrokken Kamerleden en politiek verantwoordelijken niet mogen/kunnen vergelijken met de kosten van het onderzoek? Vermoedelijk gaat het hier om een bedrag dat op verspilling lijkt dan wel onder de regelgeving voor (meerdere) offertes valt. Tijd om snel de noodzakelijke opheldering te vragen.

Sint Maarten

Op Sint Maarten leven 74.000 mensen plus honderden toeristen/stagiaires, waarvan ruim 40.000 in het Nederlandse deel. Hun bronnen van inkomsten zijn ‘divers’ waardoor moeilijk is in te schatten welke schade de slachtoffers zelf kunnen dragen, al dan niet met hun verzekeraar. Het eiland is naar verluidt zo groot als Texel, wat betekent dat niet overal ruimte is voor noodvoorzieningen in de vorm van grote tentenkampen. Wellicht is een oplossing te vinden in kleine groepen van 10 noodwoningen (€ 25.000 per stuk, incl. transport) bij de bestaande woonlocaties, zodat het herstel en verbeteren daarvan grondig ter hand kan worden genomen. 10.000 noodwoningen waarvan reeds vele producenten bestaan, zouden dan 250 miljoen kosten en na vrijkomen aan Syrië of Haïti kunnen worden geschonken. Voor een dergelijke beslissing hoeft zeker niet op een nieuw kabinet te worden gewacht.

Tuig

Links tuig dat meent zelf te kunnen bepalen wat ‘democratie’ en wat ‘fascisme’ is, komt niet verder dan het niveau van stront en spuitbussen. Indien ze menen daarmee echt fascisme te kunnen bestrijden, dan leveren ze zelf het bewijs niet te weten wat dat is. Zoveel onwetendheid en eigen gelijk verdient alleen de omschrijving ‘zielig’.

Zorgelijk

Al jaren is er sprake van beperking van de zorgkosten; geen bezuiniging, maar afremmen van de groei. Daarbij is in het verleden onderzoek beloofd naar ziekenhuistarieven, misstanden bij declaraties, aanpak weigerbetalers, kosten medicijnen, thuiszorgbedrijven, medische fouten,  ambulances/helikopters, winsten verzekeraars, verpleeghuizen en de tandartsverrichtingen. Welke de uitkomsten daarvan zijn, is onduidelijk. Maar het effect op de verzekeringspremies niet; die blijven stijgen.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

Sorry, deze reactie was elders bedoeld

r.dunki
6 jaren geleden

Het morele kompas van linkse demagogie wijst slechts naar steeds meer ongebreidelde ideologische intolerantie, waarin collectiviteit en laffe anonimiteit er voor garant staan dat hun onscrupuleuze, levensgevaarlijke wangedrag ongestraft blijft, mede omdat ook nu linkse politici er blijk van geven nog steeds niets geleerd te hebben van de door hun geestverwanten Melchert en van Dam gedreven moorden op Fortuyn en van Gogh.

Deze straffeloosheid wordt mede mogelijk gemaakt door een al even onscrupuleuze, moreel corrupte, linkse infiltratie in alle maatschappelijke geledingen – specifiek de rechterlijke macht – die deze wetteloosheid protegeert.

Sterker nog, soms acteert de rechterlijke macht openlijk in sympathie met hun heimelijke linkse ideologie door de wettelijk gegarandeerde vrijheid van meningsuiting ( zeker voor van een politicus als Wilders ) te verkrachten met gezochte, juridische volstrekt onhoudbare monstrositeiten.

Hopelijk zal de Hooge Raad uiteindelijk onze grondrechten op competentere wijze garanderen dan het nutteloze en ruggegraatloze Haagse kartel dat het, ook nu, niet eens opneemt voor één van hen, noch voor de principiële handhaving van onze grondrechten.

Wat een nutteloze parasieten!