Koenders: MH17-brief van onder anderen Baudet ‘stuitend’

Een brief gericht aan president Trump, waarin vorig jaar de onderzoeken van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het Openbaar Ministerie naar het neerhalen van vlucht MH17 werden weggezet als niet-onafhankelijk, was volgens demissionair minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) “stuitend” en een vorm van desinformatie. De brief was mede ondertekend door het huidige Tweede Kamerlid Thierry Baudet van Forum voor Democratie.

De slachtoffers van de MH17 worden in konvooi van eer naar hun laatste rustplaats gebracht. Afb: wikimedia-commons

Volgens Koenders raakte de brief “zonder enige redengeving het hart van onze instituties, de OVV en het OM”. Het gaat om “hetzelfde type desinformatie” als uit Rusland is gehoord over de ramp met vlucht MH17, aldus de demissionair minister. Vanuit mijn perspectief is er echter al sprake van het bewust verspreiden van desinformatie sinds het toestel neerstortte na te zijn neergehaald. Want dát het toestel neergehaald was, stond van meet af aan al als een paal  boven water; de vraag was alleen, op welke wijze. Tot op de dag van vandaag wordt er echter door allerhande autoriteiten nog steeds gesproken van een vliegramp en dat is een vlag die de lading totaal niet dekt. Het woord ‘vliegramp’ impliceert namelijk dat het toestel uit zichzelf is neergestort en daarvan was, ook na de onderzoeken, overduidelijk geen sprake.

In de brief drong een groep ondertekenaars, onder wie Thierry Baudet, die toen overigens nog geen Kamerlid was, aan op nieuw onderzoek bij de toen net gekozen Amerikaanse president Trump. Het Nederlandse onderzoek zou volgens de briefschrijvers niet onafhankelijk en ook niet overtuigend zijn. In mijn ogen kan deze kwestie in het geheel niet los worden gezien van het ondemocratische doordrukken door de Nederlandse regering en het Nederlandse parlement van het EU-associatieverdrag met een straatarm, door onderlinge conflicten verscheurd en door en door corrupt land. Datzelfde land, waarboven MH17 werd neergehaald.

Daarnaast zie ik deze kwestie als een ordinair argumentum ad hominem vanuit het partijkartel en de PvdA-baantjescarrousel op het huidige Tweede Kamerlid Thierry Baudet van Forum voor Democratie, die zoals bekend een uitgesproken tegenstander is van het partijkartel, de PvdA-baantjescarrousel en het ondemocratische doordrukken door de Nederlandse regering en het Nederlandse parlement van het  associatieverdrag tussen de EU en Oekraïne, welke laatsten daarbij niet nalieten de uitslag van het raadgevend referendum in Nederland te kleineren en zelfs niet wilden accepteren.

Volgens Koenders was de brief een aanval op de onafhankelijkheid van de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het Openbaar Ministerie. Koenders noemde dit “een beetje fellow-travellen”. De benaming fellow travellers staat voor mensen die in de Sovjet-tijd geen lid waren van de communistische partij, maar het communisme wel steunden. Daar weet Bert Koenders als PvdA-lid natuurlijk alles van, dus in dezen ga ik er wel vanuit dat hij bijzonder goed weet waar hij het over heeft. Fellow travellers is eigenlijk gewoon een eufemisme voor de term die Lenin voor dergelijke lieden gebruikte: useful idiots.

De vraag is alleen op wie dat predikaat nu daadwerkelijk van toepassing is. Want PvdA-lid meneer Koenders moet straks ook weer ergens een baantje hebben…

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

Toen de serie moordenaar en -verkrachter Fidel Castro overleed kreeg Koenders ook geen eerlijk woord door zijn droge strot en nu de politiek correcte clique beducht raakt voor een nieuwe, frisse wind door hun bedompte krochten grijpen zijn naar hun standaard marxistische tactiek van stigmatisering van een potentiële bedreiging: Baudet zingt niet mee in het valse politiek correcte koortje dus is gemakshalve “uiterst rechts” en moet op infantiele wijze ondermijnd worden. Dit geeft wel aan op welk bedroevend niveau een Koenders opereert.

r.dunki
6 jaren geleden
Antwoord aan  r.dunki

l’Histoire se répète : Pim Fortuyn werd ook door achterbakse leden van het “Haagse kartel”, zoals Melchert, van Dam en al die andere linkse haatzaaiers, net zo lang gedemoniseerd totdat zij hun zin kregen en één van hun stompzinnige volgelingen tot moord dreven.

Een aangifte tegen de pater intellectualis van deze verachtelijke standrechtelijke executie, de intrigant Melchert, wegens (morele) medeplichtigheid aan moord werd door het O.M. niet-ontvankelijk verklaard voordat die op de bodem van de brievenbus was geland en de hondsbrutale moordenaar loopt los rond en stelt “dat hij het zo weer zou doen…”.

Aan deze bekrompen linkse denkraampjes wordt wederom carte blanche gegeven zolang onze D’66 justitie meer oog heeft voor de slachtoffers van deze terreur zoals Wilders – die al meer dan 10 jaar geen leven heeft – dan voor deze levensgevaarlijke, criminele activisten en willens en wetens geen werk maakt van strafvervolging tegen potentiële moordenaars die geen enkel moreel kompas hebben!

Wat leert links hiervan? Kijk maar naar een narcistisch mannetje als Koenders: NADA !