Over de moslim-overloper

Mohammed Anfal staat in Nederland inmiddels bekend als de “moslim-overloper”. Want hij liep over van de Fortuynistische partij Leefbaar Rotterdam naar de islampartij Nida. Zijn lot doet denken aan wat is verwoord in De Europese Spagaat (Aspekt 2017): Men kan moeilijk verwachten dat moslims integreren, zolang de islam trots en eigenwaarde ademt en het Westen daar slechts hedonisme, zelfrelativering en eindeloze tolerantie tegenover stelt.

Botsende beschavingen

Dit is een oud verhaal dat al eerder is opgeschreven. Door onder andere Ibn Khaldûn, Leo Strauss en Paul Cliteur. Al deze mensen – moslim, Jood en humanist – kwamen op dit punt tot dezelfde conclusie. Namelijk dat een beschaving die alleen maar ‘gelijk wil zijn’, is voorbestemd om van het wereldtoneel te verdwijnen.

Dit verhaal vat de politieke biografie van Mohammed Anfal aardig samen. Nu is het echt niet de eerste keer dat een politicus overloopt. Soms zijn daar goede en gegronde redenen voor. Maar in dit geval is het écht schokkend. Vooral omdat hij in 2014 nog hele zinnige dingen zei. In een interview met Metro sprak hij woorden die getuigen van zowel verstand als een scherp observatievermogen. Iets moet hem hebben overgehaald om geloof en bloedverwantschap in politieke zin bóven dat oordeelsvermogen te stellen. Dat ‘iets’ kan, gelet op het karakter van Nida, eigenlijk alleen maar de islam zijn.

“Als ik in de rij van een supermarkt sta en een vrouw met hoofddoek voor me krijgt de vraag of ze ook Airmiles spaart en dat dan niet begrijpt, irriteert me dat. Ik loop dan maar naar voren om te helpen, maar het is natuurlijk erg slecht. En als we onze kinderen op islamitische scholen zetten waar ze Turks of Arabisch praten, ze laten omgaan met vrienden die alleen maar Turks of Arabisch praten en ze dan ook nog laten voetballen op een geheel Turkse of Marokkaanse voetbalclub, hoe moet je je dan redden als je straks gaat werken? Ze begrijpen je niet. En dan wordt er natuurlijk meteen weer geschreeuwd dat het discriminatie is. Het is heel simpel, houd je aan de wetten en regels. Leefbaar is een echte volkspartij. Als je naar de lijst kijkt zie je van alles en nog wat. Niet HBO-plus, zoals bij de PvdA. Kijk naar mij, ik ben ook maar een teamleider bij PostNL.”

Aldus Mohammed Anfal in 2014. Wat we hier zien – dus niet uit deze woorden maar juist uit de diametraal tegenovergestelde politieke keuze die nu aan deze woorden is verbonden – is de lokroep van de bloedgroep. Het is alsof hij heeft gezegd: “Sorry jongens, we hebben het geprobeerd. Om de afgrond tussen geloof, etniciteit en afkomst te overstijgen. Om daar een brug op te bouwen gebaseerd op een gedeelde toekomst en op politieke overtuiging. Maar nu scheiden zich onze wegen.”

Misschien heeft iemand hem een ‘excuusmoslim’ genoemd en zo ingewerkt op zijn eergevoel. Hoe dan ook heeft Mohammed Anfal aangevoeld dat de islam in Nederland voldoende vaste grond onder de voeten heeft om door te groeien als zelfstandige kracht. Zo van, vroeg of laat gaan de moslims toch een eigen weg – als dat moment aanbreekt, dan sta ik liever tussen mijn broeders en zusters dan tussen Leefbaar Rotterdam. Al moet ik de seculiere inzichten die ik heb dan maar opportunistisch vergeten.

Demografie boven ideologie

Het doet al met al denken aan iets dat Thierry Baudet heeft gezegd: uiteindelijk komen de hoofddoekjes voor de politie er toch wel – dat is een zaak van demografie, niet van politieke ideologie. Het lotgeval van Mohammed Anfal is tekenend voor deze kwestie. Namelijk dat stamgevoelens en -loyaliteiten het kunnen winnen van via de ratio verworven politieke inzichten. Het gaat al lang niet meer om logos of diskurs. Hier gaat het om groepsgevoel, vruchtbaarheid en aanzuigingskracht.

Als dat zo is, dan mogen liberalen en sociaal-democraten voor de komende jaren hun borst natmaken. Afkomst wordt weer belangrijker dan toekomst. En geen enkel beleid van nivelleren, stageplaatsen scheppen of volksverheffing is hier tegen opgewassen – het gaat hier om de bruisende levenswil van culturen zelf, en de magnetische aantrekkingskracht die zij uitoefenen op degenen die daar gehoor aan geven.

——————————————–

Sid Lukkassen. Afb: scr. Weltschmerz.

 

Dr. Sid Lukkassen studeerde geschiedenis en filosofie. Hij is docent van beroep en promoveerde op het onderwerp ‘de democratie en haar media’. Tevens gemeenteraadslid en auteur van het boek Avondland en Identiteit.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

Een beschaving die uitdraagt dat de eigen historie, cultuur en daaruit gegroeide identiteit niet moeten worden opgeofferd aan de subversie van een, impliciet onbeschaafde, politiek correcte ideologie wordt publiekelijk door deze progressieve (= destructieve) elementen en hun activistische pers gekruisigd als racistisch, discriminerend en wat de politiek-correcte clique nog meer kan produceren aan clichés afkomstig uit de koker van communistische propaganda uit de jaren van de koude oorlog.

Die communistische / salon-socialistische brainwashing is erin is geslaagd om een groot, helaas weinig bewust, deel van de bevolking een ideologisch standaard model aan te praten van ondermijning van de eigen normen en waarden en probeert daarmee ons land de eigen identiteit af te nemen door het elimineren van onze historie ( geen admiraal de Ruyter weg meer …) en cultuur en traditie’s ( weg met Zwarte Piet…) tot de indoctrinatie met aperte leugens inzake een illusoire gematigde Islam tot de pseudo wetenschap inzake imaginaire klimaatverandering.

Het aperte gebrek aan kennis van en waardering voor onze historie tot het ontbreken van iedere elementaire kennis van Islam of de manipulatie inzake klimaat bij de gemiddelde kiezer maakt ons zo kwetsbaar voor moreel corrupte profeetjes als Pechtold, Asscher en Klaver met hun permanente ondermijning van onze beschaving. En dit notabene ten gunste van een achterlijke, niets ontziende supremacistische ideologie die slechts enkele positieve momenten van werkelijke beschaving en prachtige cultuur heeft gekend tijdens tijdens de Moorse overheersing van Andalusia, maar verder heeft uitgeblonken door racisme, 13 eeuwen wrede slavernij en discriminatie tegen niet alleen “ongelovigen” maar ook in-trieste dehumanisering van de (vrouwelijke) helft van hun eigen bevolking en – indien mogelijk – liefst de wereldbevolking

Zolang een opportunist als Rutte schaamteloos op die golf meedrjjft en daarvan zelfs profiteert met zijn onzin over goede en slechte populisten, zonder ook maar een haarbreed in de weg te leggen aan alle destructieve krachten op het Binnenhof en de in ons landje welig tierende 5e colonne’s uit Turkije en van de Sharia, is en blijft Nederland volop in de uitverkoop.