Prikbord nr 644

Onze waarnemend minister van Veiligheid en Justitie heeft al laten doorschemeren dat er in de kwestie van het achterhouden van gegevens over criminele asielzoekers geen instructies van hogerhand waren, maar dat er ook geen koppen gaan rollen. Dit is vreemd, want het laatste kan alleen betekenen dat de ‘daders’ van de illegale informatieweigering bekend zouden zijn.

In overige gevallen is het immers de minister zelf die moet opstappen wegens gebrek aan daadkracht bij het interne onderzoek. Een volgende ‘test’ betreft de ontkenning door hoofdcommissaris P.J. Aalbersberg (Amsterdam) dat zijn naam – Aalbersberg – voorkomt in een onderzoeksrapport dat gerelateerd is aan de Demmink-affaire.

Een voorganger van Aalbersberg – Welten – raakte reeds 3 maal in opspraak: in het Bijlmerramponderzoek, door zijn bijzondere arbeidsvoorwaarden als hoofdcommissaris in Amsterdam en wegens zijn buitengewone beloningen als ‘adviseur’.

En in een verder verleden werd ontkend of verhuld dat de Amsterdamse politietop voor tientallen miljoenen guldens had gespaard en naar verluidt belegd. Allemaal zaken die in combinatie met de financiële schandalen bij de huidige politietop een grondig integriteitsonderzoek zouden rechtvaardigen. Een probleem voor minister Blok is echter wie dit zou moeten uitvoeren, gezien de aanwijzingen over misstanden bij het OM en binnen zijn ministerie.

Chocolademelk

Dat er zoveel Amerikanen menen dat chocolademelk van bruine koeien komt, zegt meer over hun opleiding en interesses dan over hun intelligentie. Ook in een Nederlands tv-programma mochten geselecteerde ‘vraagbaken’ antwoord geven op eenvoudige vragen, met hilarische resultaten. Ernstiger is de onwetendheid op politiek niveau, zoals in een Duits tv-programma onthuld, en over woekerpolissen, rechtspraak, corruptie binnen de overheid, sharia, kindermisbruik en de milieumaffia. Er lopen hier zelfs ‘deskundigen’ rond, die menen te weten dat bijna alle immigranten vluchtelingen zijn en dus recht hebben op asiel. Deze (vermeende?) onwetendheid is wél gevaarlijk.

Italiaanse stroop

Het stroop smeren door Italiaanse politici die nog meer financiële privileges willen, met name voor hun banken, is begonnen. Met dezelfde argumenten als destijds de Grieken, waarbij uiteraard Duitsland wordt aangemerkt als dwarsligger, worden de EU-landen (of media ?) rijp gemaakt voor het overhevelen van miljarden die nooit zullen worden terugbetaald.

Geloofwaardigheid

Dat de PvdA als laatste stuiptrekking in het demissionaire kabinet met een voorstel over vaderschapsverlof komt – in plaats van een voorstel over de wachtgeldregeling en zeteldiefstal – is kenmerkend voor het gebrek aan geloofwaardigheid. Wel nog even de werkgevers op kosten jagen, maar niet snijden in de eigen privileges. Als het zo doorgaat hebben de vakbonden straks meer (ondemocratische) invloed dan de PvdA en zal misbruik van het stakingsrecht alsnog met voorrang moeten worden aangepakt.

Roomse maffia

De paus blijkt slechts een vlag te zijn op de modderschuit van immorele kardinalen die de werkelijke macht uitoefenen over de RK Kerk. Alleen als daarvan iets naar buiten komt, volgen er ‘maatregelen’ zoals destijds met die Duitse bisschop. De glasharde ontkenning van kindermisbruik door een Australische kardinaal, zal na de rechtszaak een scherp beeld geven van de werkelijke aard van de Roomse maffia.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

2 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Campert
6 jaren geleden

PvdA: 8 zetels maar toch weer een mooie burgemeesters post…Hoe is het mogelijk?

r.dunki
6 jaren geleden

Gisteren is Cardinaal Muller ontslagen door Paus Francis

Cardinaal Gerhard Ludwig Muller, Prefect van de Congregatie voor de Doctrine van het Geloof sinds 2 Juli 2012, is ontslagen, precies 5 na het verstrijken van zijn ambtstermijn.

Muller is één der superconservatieve cardinalen die hebben geprobeerd de nieuwe koers van Paus Bergoglio te saboteren ( bron : “Licenziato da papa Francesco il cardinale Müller”, Corrispondenza Romana, 30 Juni, 2017)