De balans van Hamburg

476(!) gewonde agenten. Dat is de trieste balans van de G20-top in Hamburg afgelopen weekend. Daarnaast een miljoenenschade aan geparkeerde auto’s, brandschade, ordinair vandalisme en geplunderde winkels, onder meer bij een Porsche-dealer waar 12 nieuwe auto’s in vlammen opgingen.

Afb: wikimedia. https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Barb._Kreuzknoten_R%C3%BCL_L%C3%BCR_03_-_Logo_G20-Hamburg.svg

Onnodig te zeggen dat de deelnemers aan de G20 hier niet in het minst door getroffen werden, maar de burgers en de kleine zelfstandigen van Hamburg des te meer. En die krijgen uiteindelijk ook de rekening gepresenteerd.

Het laat me eigenlijk volkomen koud wat er op de G20-top allemaal bekokstoofd is, of welk effect het slotakkoord beoogt; ik ben namelijk niet bij machte om daar enige invloed op uit te oefenen. Maar het zal er wel weer op neerkomen dat wij als brave, hardwerkende belastingbetalende burgers weer ergens voor gaan opdraaien: er is in ieder geval afgesproken dat er door de G20-landen met uitzondering van de VS vastgehouden zal worden aan het klimaatakkoord van Parijs van 2015. Dan weet je eigenlijk al genoeg. Ik heb me niet verder verdiept in de overeenkomsten met betrekking tot het tegengaan van eventuele handelsbelemmeringen. Waar ik me des te meer in heb verdiept, is de berichtgeving met betrekking tot ‘oorlogsgebied’ Hamburg. Want wat daar afgelopen weekend gebeurd is, is werkelijk te knots voor woorden.

Natuurlijk mogen er kanttekeningen worden geplaatst waarom de G20-top uitgerekend in het centrum van een overwegend rooie stad gehouden moest worden en de prestigedrang van een burgemeester van sociaaldemocratische signatuur. Een typische en volslagen krankzinnige benadering van linksgekkies is, dat de relschoppers zich ‘geprovoceerd voelden’ door de massale aanwezigheid van de politie. Dit is natuurlijk een omkering van zaken die alle realiteit te boven gaat, aangezien iedereen op voorhand al wist wat er zou gaan gebeuren en juist de gevreesde komst van duizenden linkse subversieve elementen, langharig werkschuw tuig en ander uitschot uit binnen- en buitenland – een terechte vrees, zo is wel duidelijk geworden – de reden was om de politie maximaal op te trommelen en versterking te vragen. Het was níet de politie die naar Hamburg was gekomen om te provoceren.

“En we hebben duidelijk gemaakt dat wij, gewone mensen, het niet pikken dat dit soort bijeenkomsten gehouden worden”, aldus dat vreselijke domme gansje Anne-Fleur Dekker. Nogal tendentieus om jezelf als ‘gewone mensen’ aan te merken. Gewone mensen halen hun schouders op over een G20-overleg, nemen voor kennisgeving aan dat er een top gehouden wordt en gaan over tot de orde van de dag. Maar het is nu eenmaal gebruikelijk in kringen van linksgekkies om jezelf te zien als vertegenwoordiger van ‘het volk’, of ‘de arbeiders’. Een bijzonder bekrompen insteek, vooral ook omdat een zeer groot deel van ‘het volk’ helemaal niet zo’n fan is van zure linksige ideologieën – dat IJzeren Gordijn stond er destijds niet voor niets – en de meeste linksgekkies stukken gereedschap alleen herkennen op rode vlaggen, maar zéker niet omdat ze het zelf ooit in handen hebben gehad.

Daarnaast is het erg wrang dat juist de ‘kapitalistische uitbuiters’, oftewel de hardwerkende kleine zelfstandigen, hun nering geplunderd zagen worden, en andere inwoners van Hamburg moesten toezien hoe hun auto’s in vlammen opgingen, door het rooie gespuis (lees: onder meer linkse subversieve elementen, langharig werkschuw tuig, krakers, anarchisten, antiglobalisten, zelfbenoemde antifascisten, dierenrechten- en milieuterroristen en beroepsrelschoppers onder dezelfde vlag) wier inkomen grotendeels afkomstig is uit de loodzware lastendruk die aan die kleine zelfstandigen en hardwerkende burgers is opgelegd. Met andere woorden: uitgerekend ‘het volk’, waarvan het rooie gespuis zichzelf als voorvechter heeft uitgeroepen, is vooral zwaar getroffen door datzelfde rooie gespuis.

Het kan wel zijn dat leden van PvdA, SP en GroenLinks naar Hamburg zijn gegaan om deel te nemen aan ‘vreedzame demonstraties’ en niet hebben deelgenomen aan de rellen; feit is, dat Hamburg veranderde in een ordinair slagveld door toedoen van allerhande uitschot dat daar niets te zoeken had, maar daar louter en alleen naartoe is getrokken om te provoceren en zoveel mogelijk schade te veroorzaken. Die schade is alleen geleden door en zal alleen worden verhaald op degenen die met die gehele G20-top niets te maken hadden. Daar valt ook niets aan te bagatelliseren, al worden er in de mainstream media dappere pogingen ondernomen om dat wel voor elkaar te krijgen. Ik zou hen  van harte willen uitnodigen om in persoon aan de 476 gewonde politiemensen, die daar voor hun ondergewaardeerde werk waren om de openbare orde en veiligheid te handhaven en werden bestookt met katapults en molotovcocktails, uit te leggen dat het allemaal wel meeviel en dat het lang zo erg niet is als wordt beweerd.

Hoeveel demonstranten er gewond zijn geraakt, interesseert mij derhalve werkelijk geen zier. Ze hadden er niets te zoeken. Normale mensen gaan op donderdag en vrijdag gewoon naar hun werk.

 

Deel dit:
0 0 stemmen
Artikel waardering
Abonneer
Laat het weten als er

1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
r.dunki
6 jaren geleden

” Normale mensen gaan op donderdag en vrijdag gewoon naar hun werk….”.

Reken maar dat deze bruinhemden gisteren keurig op tijd hun hand ophielden om hun uitkeringen in ontvangst te nemen !